Реклама
Реклама
Реклама

Як дівчата служать в армії

Здавалося б, що армія зовсім не жіноча справа, але, тим не менш, жінки служать, а останнім часом подібна тенденція навіть і посилюється. Багато представниць прекрасної статі сьогодні задаються питанням, як дівчині потрапити в армію. Дівчата в армії в наш час - зовсім не рідкість.

У деяких країнах дівчата нарівні з чоловіками повинні служити в армії. Наприклад, в Ізраїлі, дівчат закликають в армію по досягненню 18-ти років.

Близько тридцяти відсотків військового складу ізраїльської армії становлять дівчата. При цьому варто сказати, що поблажок для жіночої статі тут не існує, різниця полягає лише в тому, що дівчата служать менше. Обов'язкова для жінок військова служба в таких країнах як Північна Корея, Лівія, Тайвань, Перу, Малайзія, а також декількох державах африканського материка.

На добровільних засадах дівчата йдуть служити в армію за контрактом. У той час, коли молоді чоловіки, все частіше, намагаються уникнути служби в армії, все більше дівчат вважають за краще знаходитися в рядах армії своєї країни.

Буквально кілька років тому в Росії стали служити дівчата. Варто відзначити, що з набором жіночого складу не виникає проблем. Служба в армії для дівчат стає престижною. Це ще пояснюється тим, що за законодавством не передбачена термінова служба для прекрасної статі. Тобто дівчата можуть вчинити в склад армії тільки на контрактній основі або ж отримувати відповідну освіту. Відзначимо, що деякі професії не передбачають участь жіночої статі через більш низької витривалості жіночого організму.

Якщо дівчина хоче неодмінно потрапити в армію, можна поступити в школу прапорщиків. Прапорщик виконує досить специфічну роль в армії. Сьогодні поки подібні установи скасували, але подейкують про їх поновлення.

У наш час професії військового намагаються повернути колишній престиж. Проводиться безліч оновлень. Роль жінки в армії, можна сказати, не чітко прописана і окреслена. Найчастіше в армії потрібні жінки, щоб виконувати роботу, яка вимагає жіночих якостей. Тобто, якщо Ви сподіваєтеся на те, що зможете просуватися по сходах військової кар'єри, то це малоймовірно, по крайней мере, на даний момент.

У російській армії жінки і чоловіки проходять спільну службу.

В даний час для жіночої статі не передбачено будь-яких окремих підрозділів. Єдине - це те, що проживають різностатеві службовці окремо. Міністерству Оборони необхідно стежити за тим, щоб для представниць прекрасної статі були створені окремі казарми. Для жінок необхідно розробляти окремий раціон, оскільки потреби жіночого організму відрізняються від чоловічих. Також необхідно додатково розширити медичне обслуговування.

Зрозуміло, що часто виникають проблеми гендерного характеру. Відносини між різностатевими службовцями частенько порушуються, що закінчується не тільки психологічним, а й фізичним насильством.

Психологи вважають, що служба дівчат в армії призводить до виникнення проблем психологічного характеру. Військова служба, особливо під час бойових дій, відрізняється емоційними навантаженнями і підвищеним ризиком. Особливо дістається чоловікам-командирам жіночих підрозділів, які сприймають своїх солдатів як жінок, переживають за них, намагаються вберегти їх.

Особливо дістається чоловікам-командирам жіночих підрозділів, які сприймають своїх солдатів як жінок, переживають за них, намагаються вберегти їх

Багато експертів військової справи стверджують, що участь жінки в бойових діях значно знижує ефективність виконання поставлених завдань. Незважаючи на те, що згідно із законом немає ніяких привілеїв у жінок, негласно їх намагаються утримувати від участі в серйозних бойових операціях.