Реклама
Реклама
Реклама

Мінрегіон змінить вимоги до розміру вікон

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує змінити вимоги до розміру вікон при будівництві будівель.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Як зазначається, відповідні зміни Мінрегіон планує впровадити в державні будівельні норми (ДБН), виділивши чотири светокліматіческіх зони замість двох.

"Зараз територія України розділена тільки на 2 светокліматіческіх зони: в одну зону входять Одеська область і АР Крим, в іншу - решта території України. Однак між регіонами досить істотна різниця в світловому кліматі. Наприклад, різниця в часі сходу і заходу сонця між Ужгородом і Харковом становить близько 2-х годин. Це досить великий показник ", - зазначив він.

Відзначається, що в новому ДБН щодо висвітлення Мінрегіон пропонує скорегувати розрахунки природного освітлення в приміщеннях. Зокрема, уточнити зонування території України за світловим клімату, розподіливши її на 4 зони з светокліматіческіх особливостями.

На думку Парцхаладзе, це дасть можливість більш коректно розраховувати необхідну мінімальну площу вікон в приміщеннях в різних регіонах України, а, отже, підвищення інсоляції і комфорту в приміщеннях.

Згідно з проектом нового ДБН, територія України ділиться на такі светокліматіческіх зони:

1 зона - Житомирська, Хмельницька, Тернопільська, Рівненська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська області;

2 зона - Закарпатська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Чернігівська, Сумська області;

3 зона - Кіровоградська, Дніпропетровська, Харківська, Полтавська, Черкаська, Донецька, Луганська області;

4 зона - Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області, АР Крим.

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон планує через два тижні презентувати вже напрацьований проект закону про реконструкцію застарілого житлового фонду.

економічна правда