Реклама
Реклама
Реклама

Рікардо Бофилл оцінив будівництво комплексу «Смольний проспект»

Знаменитий іспанський архітектор, керівник архітектурного бюро Taller de Arquitectura, Рікардо Бофилл знайомився з ходом будівництва елітного житлового комплексу «Смольний проспект» компанії «ЮІТ Санкт-Петербург», який буде введений в експлуатацію в четвертому кварталі 2017 року. * Знаменитий іспанський архітектор, керівник архітектурного бюро Taller de Arquitectura, Рікардо Бофилл знайомився з ходом будівництва елітного житлового комплексу «Смольний проспект» компанії «ЮІТ Санкт-Петербург», який буде введений в експлуатацію в четвертому кварталі 2017 року

«Смольний проспект»: венеціанська штукатурка

Рікардо Бофілл, здійснюючи авторський нагляд за проектом комплексу, високо оцінив якість будівельних робіт та оздоблення.

Маестро особливо відзначив точну відповідність житлового комплексу, створюваного ЮІТ , Архітектурної концепції та проекту, які були розроблені очолюваним ним бюро Taller de Arquitectura.

комплекс «Смольний проспект» створюється в історичному центрі Петербурга, поруч з архітектурним ансамблем Смольного. Концепція проекту органічно поєднує будівництво трьох сучасних будівель, виконаних бюро Рікардо Бофілл в стилі неокласичної архітектури, і дуже складний капітальний ремонт трьох історичних будинків останній третині XIX - початку XX ст. на Смольному проспекті з повним збереженням і відновленням несучих конструкцій, справжніх фасадів і зовнішнього вигляду. Нове монументальне і урочисте будівлю формує забудову кварталу, обмеженого Смольним проспектом, Смольний набережній, Тульської вулицею і вулицею Бонч-Бруєвича, два корпуси розташовуються у дворі, на внутрішній території комплексу. У трьох споруджуваних за проектом Рікардо Болфілла будівлях передбачено 395 квартир, в тому числі квартири з просторими терасами. Багато квартир мають унікальні види на Смольний собор, Неву, Большеохтінскій міст та інші історичні пам'ятки.

Рікардо Бофилл уважно оглянув всі об'єкти комплексу «Смольний проспект», будівництво якого вступило вже в завершальну стадію. Автор проекту дав високу оцінку якості будівельних робіт і застосовуваних матеріалів. Керівник архітектурного бюро відвідав, зокрема, ряд квартир в різних корпусах і секціях комплексу. Велике враження справили панорами на Смольний собор і історичний центр, які відкриваються з терас квартир на останньому поверсі першого корпусу. Ознайомившись з містким підземним дворівневим паркінгом, розрахованим на 754 машини (таким чином забезпечується, по суті, по два машино-місця на кожну квартиру), Рікардо Бофилл дуже позитивно оцінив якість будівництва цього складного інженерно-технічної споруди. Не залишилися без уваги виконуються роботи зі скління фасадів з використанням новітніх європейських технологій. Були представлені також еталонні вифарбовування фасадів в двох кольорах з шести колірних рішень, використовуваних в проекті.

В даний час і фахівцями ЮІТ, і Рікардо Бофілл особлива увага приділяється якості починаються оздоблювальних робіт. Так, надзвичайно позитивну оцінку отримав еталонний зразок венеціанської штукатурки (з точки зору фактури, кольору, якості виконання), яка буде виконуватися в усіх парадних. Особливість венеціанської штукатурки - глянцева поверхня, що має колір, вивірений архітектурної концепцій проекту.

За оригінальним проектом, розробленим також бюро Taller de Arquitectura, здійснюється і комплексний благоустрій дворової території. Рікардо Бофилл високо оцінив колірні рішення і якість матеріалів, які будуть використовуватися при мощенні дворів, а також вуличних тротуарів, - бруківка з гранітними вставками. Встановлюються на внутрішній території комплексу світильники, витримані в сучасному європейському стилі, забезпечать приємний м'який теплий світло. Гармонійна і комфортна для жителів середовище створюється, в тому числі, і завдяки якісному озеленення території. І зараз, за ​​активної участі Рікардо Бофілл, завершується узгодження складу зелених насаджень і їх колірних відтінків, - щоб дворовий простір, відповідаючи загальній стилістиці комплексу, було насиченим, яскравим, що радує око жителів.

Передбачаються, в тому числі, різнорівневі колірні композиції, адаптовані до петербурзьким кліматичних умов (які включають хвойники, ялівці та інші рослини), - вони будуть оточувати майданчики для дітей і дорослих. Примітно, що, за рішенням ЮІТ, і існуючі дерева поряд з будівлею комплексу, уздовж Смольний набережній, будуть не тільки збережені, а й придбають привабливий, доглянутий вигляд. Максимальне збереження дорослих дерев додатково підвищить комфорт для мешканців квартир, що виходять на набережну.

На території комплексу розташуються дві дитячих ігрових майданчики (призначені для малюків різного віку, вони будуть відрізнятися складом використовуваного обладнання) і спортивний майданчик з різноманітними тренажерами і спортивними снарядами. Крім того, на території дитячого садка (розрахованого на 66 місць), що знаходиться в приміщеннях внутрішнього корпусу, буде спортивна і три дитячих майданчики. На всіх майданчиках встановлюється сучасне і надійне обладнання фінської компанії Lappset.

Реалізується в проекті «Смольний проспект» і такий елемент, характерний для європейського підходу до формування комфортного середовища проживання, як вертикальне планування дворової території. Для зручності жителів, в тому числі батьків з дитячими колясками та людей з обмеженими можливостями, передбачається мінімум підйомів на території комплексу, широкі двері і т.д.

Рікардо Бофілл, здійснюючи авторський нагляд, має намір і далі уважно і скрупульозно стежити за реалізацією проекту, активно взаємодіючи з фахівцями ЮІТ і регулярно відвідуючи споруджуваний комплекс.

*"На правах реклами"