Реклама
Реклама
Реклама

Event LIVE / СТАТТІ / ДУМКА / ДУМКА / Для чого містах фестивалі?

І зокрема, навіщо столиці фестиваль «Дні Москви-ріки», міркує в своїй статті Кирило Євдокимов, президент Московської Асоціації Судновласників Пасажирського Флоту (МАСПФ). Справа в тому, що в першу чергу нове масштабне заходи допоможе столиці з розвитком туристичного кластера. Наша столиця динамічно розвивається, разом з нею намічається активне зростання ролі Москви-ріки в житті всього мегаполіса. Територія головної водної артерії міста і її прибережні зони не тільки мають величезний потенціал з точки зору міського розвитку, але і дозволяють проводити масштабні заходи, які будучи наповненими змістом і видовищністю, можуть привертати увагу великої кількості городян і туристів.

У світовій практиці існує безліч прикладів великих заходів, пов'язаних з водою. Вони є не тільки яскравими, вражаючими уяву подіями, але і бізнес-інструментами, які вирішують завдання геобрендінга і залучають величезний туристський трафік.

Так, наприклад, Парад судів в Амстердамі приймає протягом 5 днів у себе на святі більше 2 млн. Чоловік, що порівнянно з річним показником Москви. До подібних вдалих прикладів можна віднести також Бергенцскій оперний фестиваль, Вогні Рейну, Річковий фестиваль в Лондоні, руанского Армаду і ін.

Сьогодні потенціал Москви-ріки, на жаль, використовується не повною мірою. У зв'язку з цим існують актуальні і важливі питання щодо перетворення прибережних територій, девелопменту, розвитку річкової інфраструктури, пасажирського водного транспорту і водного туризму, залучення однодумців з суміжних областей, для яких «парадна вулиця» міста є предметом любові, вірності і пристрасті. Уже другий рік йде активна робота по просуванню ідеї проведення Фестивалю «Дні Москва-ріки».

Ініціативною групою і ідейними натхненниками з розвитку акваторії, підвищенню значення річки і розробки маркетингової концепції проекту виступають Московська асоціація судновласників пасажирського транспорту ( «МАСПФ»), Національна асоціація організаторів заходів ( «Наомі»), архітектурне бюро «Проект Меганом» - переможець конкурсу міського розвитку проекту «Москва-ріка» і «Рекламна група« Сектор ».

Пару слів про зародження проекту і структурі його реалізації, щоб у всіх могло складеться чітке розуміння всього заходу і нашої ролі в ньому. На початку минулого року ми звернулися до Меру м Москви С.С. Собяніну з пропозицією про заснування свята «Дні Москва-ріки», який буде включати в себе культурну та ділову програми з відображенням історичних, туристських, девелоперських, екологічних та інших важливих сторін взаємини міста і річки.

І після отримання позитивної відповіді, вираженого в зацікавленості Уряду Москви, 17 лютого 2016 року було проведено Круглий Стіл, на участь в якому для продуктивного діалогу, нам вперше вдалося зібрати представників громадськості, бізнесу і влади. В ході дискусії фахівців були розглянуті аспекти, пов'язані з розвитком прибережних міських територій, організації нових маршрутів водних пасажирських перевезень, поліпшенням стану екології акваторії Москви-ріки і, звичайно ж, реалізації проекту фестивалю «Дні Москви-ріки».

Кирило Євдокимов, генеральний директор "Московського банкетного флоту"

За результатами проведення круглого столу, проведеного за підтримки Департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків та туризму Уряду Москви, керівник якого - Черніков В.В., поряд з керівниками ще ряду Департаментів, взяв найактивнішу безпосередню участь, була складена резолюція. З усіма матеріалами минулого заходу можна ознайомитися на офіційному сайті Національної Асоціації Організаторів Заходів (Наомі).

На сьогоднішній день нашої ініціативною групою формується програма, яка буде в самий найближчий час представлена ​​Меру м Москви. Ми щиро хочемо, щоб фестиваль «Дні Москва-ріки» відбувся цього літа і переріс в щорічний масштабний свято, що набирає обороти з кожним роком. У свою чергу, ми будемо раді розглянути будь-які варіанти партнерства, зустрічні ідеї і пропозиції щодо інтеграції в загальну програму Фестивалю, проведення якого намічено на період 14-17 липня 2016 року.

Текст: Кирило Євдокимов, президент Московської Асоціації Судновласників Пасажирського Флоту (МАСПФ)

Джерело: sostav.ru