Реклама
Реклама
Реклама

До комітету з охорони пам'ятників направили новий проект судового кварталу на Петроградській стороні - The Village

До комітету з державного використання й охорони пам'яток надійшов новий ескізний проект судового кварталу і Палацу танців, які хочуть побудувати на Петроградської стороні навпроти Стрілки Василівського острова. Комітет перевірятиме його на відповідність законів про охорону культурної спадщини. Про це пише «Коммерсант».

Новий проект створюють студії «Євген Герасимов і партнери» і Speech Сергія Чобана. Перший працює над будівлями Верховного суду і судового департаменту, другий - над Палацом танців Бориса Ейфмана. Житловий комплекс на 600 квартир для суддів проектують обидва бюро.

Подробиці проектів не називаються. Джерела «Коммерсанта» говорять про щільній забудові вздовж набережної Малої Неви в стилі сталінської архітектури, який Герасимов раніше описував як «стриманий пітерський історизм» (бюро вже брало участь у конкурсі на проектування кварталу). Площа кварталу і максимальна висота будівель зменшилася (близько 23-28 метрів).

Палац танців буде відгороджений від кварталу Парком балетної слави, в якому розташуються відкрита сцена, фонтани і алеї. Скляний фасад будівлі об'єднає три портика. Стиль палацу описується як «добудована руїна».

Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»   Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц» Проект кварталу авторства «Архітектурної майстерні Максима Атаянц»

Це вже третій проект кварталу. У 2013 році конкурс на його проектування виграла «Архітектурна майстерня Максима Атаянц». Вона запропонувала квартал в стилі неокласицизму, який відновлює історичну зовнішність Тучкова Буяна, задуманий Антоніо Рінальді. Висота будівель в проекті розрахована таким чином, щоб зберегти вид на Князь-Володимирський собор з Палацовій набережній.

На конкурсі концепція Атаянц перемогла з 11 голосами членів журі. Проект бюро «Земцов, Кондіайн і партнери» отримав шість голосів, «Студія 44» - два голоси, а за проект бюро «Євген Герасимов і партнери» взагалі ніхто не голосував.

Пізніше концепція Атаянц допрацьовувалася. Архітектор заявив, що з ним так і не був укладений контракт, а віддавати проект на реалізацію без своєї участі він відмовився.

Головний архітектор Петербурга і голова комітету з містобудування та архітектури Володимир Григор'єв розкритикував проект Атаянц, сказавши, що він буде конфліктувати з ансамблем Біржі і Стрілки Василівського острова.

На початку лютого Управління у справах президента провело закритий тендер на нове проектування. На ньому виграла спеціалізується на системах зв'язку компанія «Сатурн». Про участь бюро «Євген Герасимов і партнери» і Speech повідомлялося вже тоді.