Реклама
Реклама
Реклама

Заповідник Ялти врятують від забудов котеджами

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

24 лютого 2012, 19:12 Переглядів: 24 лютого 2012, 19:12 Переглядів:   Заповідник охороняється як національне надбання

Заповідник охороняється як національне надбання. Фото: georgy-hotel.com.

Генплан Ялти, згідно з яким до території міста могло відійти 330 га Ялтинського гірничо-лісового заповідника, переглянуть. Плани депутатів обурили громадських діячів, впевнених, що цю ділянку забудують котеджами, і спонукали звернутися із запитами до правоохоронців. У відповідь Сімферопольська природоохоронна прокуратура опротестувала рішення Ялтинської міськради, яка затвердила в грудні 2011 року креслення обґрунтування плану.

"Заповідник охороняється як національне надбання, - пояснила" Сегодня "прокурор Наталя Поклонська. - Клопотання про узгодження розташування об'єкту за рахунок земель, вилучення яких проводиться Кабміном України і Верховною Радою АРК, має подаватися до Ради міністрів Криму. Органи місцевого самоврядування не можуть ними распоряжатьсям ".

Крім того, з'ясувалося, що Головне управління будівництва Ялти не приймало роботи зі створення техніко-економічного обгрунтування Генплану, а документація не підписувати, тому що не була підготовлена ​​в установленому порядку.

На цьому тижні депутати вже частково скасували неправомірне рішення: заповідні гектари чіпати не будуть, але площа міста все ж збільшать з 1770 га до 2100 га, правда, за рахунок земель, що не входять до заповідника. Однак проблема розширення міста за рахунок лісового господарства залишається невирішеною, адже на території охоронної зони і без того вже побудовані дороги і знаходяться інженерні комунікації міста. "Зараз йде тендер по визначенню нового розробника Генплану і землеустрою, на що в бюджеті передбачено 521 тис. Грн", - повідомив головний архітектор Ялти Володимир Івженко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Заповідник Ялти врятують від забудов котеджами". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Лохвицький Олексій

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ