Реклама
Реклама
Реклама

Сергій Кузнецов: "Дизайн станцій метро повинен бути прив'язаний до районів"

Фото: m24.ru/Юлия Іванко

Парк "Зарядье" покриють "скляної корою", яка створить на його території комфортний температурний режим. Альбом з проектами міських набережних презентують в листопаді, а до кінця року Москомархитектура запустить конкурси по архітектурним проектам для трьох нових станцій метро. Про те, чому стіну Цоя треба залишити на своєму місці, як зв'язати територію ЗІЛа з центром міста по воді і чому в столиці мають з'явитися висотки з дерева, в інтерв'ю m24.ru розповів головний архітектор Москви Сергій Кузнецов.

- Сергій Олегович, один з найбільш обговорюваних проектів в Москві - парк "Зарядье". Його планується накрити куполом-теплицею. Розкажіть, для чого це придумано.

- Скляна кора покриє чималу частину парку "Зарядье". Під куполом буде природний клімат, там буде використано природний рух теплого повітря вгору і холодного вниз. Це дозволить створити під куполом комфортний температурний режим протягом усього року. Взимку там буде трохи тепліше, ніж на вулиці, а влітку, навпаки, прохолодніше. Наприклад, якщо на вулиці 27 градусів тепла, то під куполом буде плюс 21 градус. Якщо на вулиці мінус 20, то там буде близько мінус 5 градусів.

Під куполом будуть висаджені рослини. Дах обладнають сонячними батареями, які зможуть генерувати електрику для обслуговування всієї території парку "Зарядье". Покриття буде підніматися приблизно на чотири-п'ять метрів. По суті, купол з'єднає в собі високі технології і закони природи. Це унікальний проект, ніде в світі такого ще не робили.

- Коли почнеться будівництво купола?

- На даний момент йде проектування, будівництво почнеться також в цьому році. До відкриття парку восени 2017 року скляна кора буде готова.

- Москва займається будівництвом метро. У чому особливість розробки архітектурних рішень для нових станцій?

- Ми вважаємо, що дизайн станцій повинен бути прив'язаний до районів, де вони розташовані, а не до конкретної гілці метрополітену. Як показали дослідження, городяни точно знають, за якою гілці вони їдуть. Але вони не завжди можуть зорієнтуватися, на якій станції зупинився поїзд. Дизайн повинен бути унікальним, щоб з першого погляду пасажир метро міг зрозуміти, де він знаходиться.

Два тижні тому ми узгодили проекти трьох станцій Калінінського-Солнцевський гілки. Вони будуть побудовані в єдиній стилістиці. Основним візуальним акцентом виступлять графічні композиції на колонах по центру перонного залу. Вони будуть виконані на металокерамічних панелях і розташовані на гранях колон, звернених до вестибюлів, що створить ефект перетікання малюнків в перспективі. Так звані стерео-зображення. Для "Ломоносовського проспекту", розташованого поруч з МГУ, темою будуть цифри, для "Мінської" - образи військової техніки, оскільки поруч знаходиться Музей Великої Вітчизняної війни, а для "Раменок" обрані абстрактні силуети дерев на спокійному зеленому тлі.

Стіну Цоя потрібно залишити на старому місці


- Чи проводяться зараз конкурси по архітектурним проектам нових станцій метро?

- Зараз готуються до конкурсу три станції метро. Подробиць поки розкривати не буду.

- Останнім часом розгорнулася дискусія навколо стіни Цоя на Старому Арбаті. Як ви вважаєте, чи потрібно її залишити на колишньому місці або доцільніше зафарбувати?

- Моя думка: стіну Цоя потрібно залишити на старому місці. Вона є одним із феноменів вуличного життя і культури. Але якщо буде прийнято рішення її прибрати, то вона могла б зайняти гідне місце в галереї сучасного мистецтва.

- Москомархитектура планувала в цьому році випустити альбом, в якому набережні поділять на пішохідні, транспортні та комбіновані. Коли затвердять альбом?

- Так, дійсно, ми активно працюємо над цим проектом. Презентація запланована на листопад цього року.

На ЗІЛі ми плануємо запустити перше регулярне пасажирське річкове рух


- Готові проекти причалів є вже?

- Спочатку ми планували організувати 40 портів. Коли почали опрацьовувати проекти, виявилося, що причали не скрізь доцільно робити. Було прийнято рішення вибрати найцікавіші і логістично важливі точки в місті і організувати там поромні переправи.

Зараз по річці плавають по туристичним маршрутам, пасажирського трафіку там поки немає, тому що немає достатнього попиту у населення. Але підрахунок департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму показав, що рівень руху по річці за останні роки зріс на 40 відсотків.

Зараз складність в тому, що щільність населення близько Москви-ріки в п'ять разів нижче, ніж в середньому по місту. Але ми впевнені, що з часом кількість людей, що живуть уздовж берегів, буде збільшуватися.

- Який маршрут може бути запущений першим?

- В районі ЗІЛа буде 11-кілометрова набережна. Там з'явиться причал. У перспективі ми плануємо запустити там перше регулярне пасажирське річкове рух: або до станції метро "Таганська", або до "Китай-міста". Дорога до ЗІЛа з центру по воді буде займати близько 15-20 хвилин. Також на ЗІЛі ми хочемо організувати поромне рух на інший берег річки, щоб городяни могли добиратися туди з боку станції метро "Нагатинская". Раніше мер Москви Сергій Собянін говорив, що вся територія ЗІЛа буде ядром розвитку, одним із стратегічних проектів Москви на найближчі роки. Дійсно, дана ділянка є моделлю ідеального міста. При плануванні і реалізації ми намагаємося врахувати всі нюанси.

Все мораторій - додаткова грунт для корупції, скандалів і політичних спекуляцій


- Чи потрібно вводити додаткові обмеження по висоті будівель в центрі міста?

- Москва - різноманітний місто, тут неможливо вводити тотальні універсальні обмеження. Хоча у нас розроблена Галузева схема висотних обмежень забудови на території Москви. При створенні містобудівного плану земельної ділянки враховується висотне обмеження, що діє для кожної конкретної частини міста. Нерідко для кожного проекту забудови ми робимо окремий візуально-ландшафтний аналіз і вираховуємо, яка висота допустима.

На мій погляд, жорстких обмежень не повинно бути. Місто розвивається. Наприклад, побудували "Москву-Сіті" - цей висотний комплекс видно звідусіль. Хтось скаже, що "Москва-Сіті" знівечила панораму Кремля, а хтось, навпаки, вважає, що комплекс став самостійною пам'яткою міста.

- Чи потрібно вводити мораторій на будівництво в центрі?

- Все мораторій - додаткова грунт для корупції, скандалів і політичних спекуляцій. Забудовникам і архітекторам потрібно генерувати гарні, якісні проекти будівництва. Вони можуть бути в будь-якому місці міста, в тому числі і в центрі, нічого в цьому страшного немає.

Історичний центр міста - гігантська територія, найцікавіша для девелопменту. Тут потрібно і будувати, і реконструювати будівлі. Звичайно, будь-яке будівництво в історичному місці створює, як правило, грунт для спекуляцій. Але проблема в іншому: багато проектів, на жаль, робляться поспішно і неякісно. З цим треба боротися і стосується це не тільки центру міста.

- У Москві при будівництві може бути використано дерево?

- За деревом майбутнє. Я люблю цей матеріал і вважаю його перспективним. За сукупністю якостей дерево - кращий матеріал, за своїми характеристиками воно виграє у сталі, бетону і цегли. Крім того, деревина - поновлюваний ресурс, тобто її нескінченно багато. Вона добре обробляється, вона легка за вагою і її міцність вище, ніж у сталі. Крім того, дерево довго зберігається. Той же музей-заповідник "Кижи" коштує вже 600 років.

- У Москві можуть з'явитися в найближчі роки нові дерев'яні будівлі?

- Ми підтримуємо тему будівництва з дерева. Однак поки готових проектів немає, але в майбутньому вони повинні з'явитися. Узгодженням цих проектів займається Міністерство будівництва, на даний момент нормативна база не готова. Крім того, багато хто думає, що ми хочемо будувати будівлі з дерева за технологією XIV століття. Але це не так. Зараз є сучасні технології.

Житлові будинки можна робити з дерева, навіть висотки


Дерево можна використовувати в конструкціях, облицюванні і прогонових покриттях. З цього матеріалу можливо будувати будь-які об'єкти. Звичайно, мости і шляхопроводи краще будувати із залізобетону, але житлові будівлі можна робити з дерева, навіть висотки. Досвід уже є: будинок Treet ( "Дерево") в центрі міста Бергена, в районі Бюфьорден, його висота 49 метрів (14 поверхів). Думаю, в недалекому майбутньому побачимо 30-40-поверхові будівлі з дерева.

- Але ж дерево - пожежонебезпечний матеріал

- Це не так. Наведу приклад: сталева конструкція витримує вогонь протягом 15 хвилин, а дерево пручається до 90 хвилин. З точки зору безпеки, дерево краще стали. Насправді, пожежі боїться будь-який будинок. Наприклад, Палац водних видів спорту в Казані побудований за новітніми технологіями і є одним з найбільших в світі дерев'яних споруд. Розрахунки показали, що ця конструкція настільки пожежостійкість, що їй навіть не потрібна вогнезахисна обробка.

Посилання по темі

- Кондиціонери, які встановлюють на фасади будинків, негативно впливають на архітектурний вигляд будівель. Вода з них капає на пішоходів. Як ви вважаєте, чи потрібно заборонити установку кондиціонерів на фасадах будівель?

- У світі знайдені способи вирішення цієї проблеми. Наприклад, вводяться обмеження, які зобов'язують мешканців будинків вішати кондиціонери на внутрішню частину будинків.

На мій погляд, в Москві регулювати це питання теж потрібно, але поки рішення не прийнято. Кондиціонери встановлюють приватні власники житлових і нежитлових приміщень, і державі складно регулювати це питання. Зазначу, в Москві в новій забудові проблем з кондиціонерами на фасадах немає. У них спочатку передбачені спеціальні короби, які візуально приховують кондиціонери.

Розмовляли Анастасія Мальцева і Світлана Казанцева

сюжети: Інтерв'ю: Місто , Як працює влада

Коли почнеться будівництво купола?
У чому особливість розробки архітектурних рішень для нових станцій?
Як ви вважаєте, чи потрібно її залишити на колишньому місці або доцільніше зафарбувати?
Коли затвердять альбом?
Який маршрут може бути запущений першим?
Чи потрібно вводити мораторій на будівництво в центрі?
У Москві при будівництві може бути використано дерево?
У Москві можуть з'явитися в найближчі роки нові дерев'яні будівлі?
Як ви вважаєте, чи потрібно заборонити установку кондиціонерів на фасадах будівель?