Реклама
Реклама
Реклама

Леонід Ярмольник здивувався сумі компенсації за розбитий «Мерседес» ФСТ

У суді, де розглядається позов Федеральної служби охорони до артиста, прозвучала «завищена» цифра в 1 млн 234 тисяч рублів

Відомий актор Леонід Ярмольник, з вини якого в ДТП постраждав автомобіль Федеральної служби охорони РФ, засумнівався в сумі компенсації за ремонт машини, яку відомство намагається стягнути з нього в суді.

Відомий актор Леонід Ярмольник, з вини якого в ДТП постраждав автомобіль Федеральної служби охорони РФ, засумнівався в сумі компенсації за ремонт машини, яку відомство намагається стягнути з нього в суді

фото: Геннадій Черкасов

як уже розповідав «МК», 22 жовтня 2016 року у Кутузовському проспекті сталася аварія за участю чотирьох автомобілів, серед яких виявився Mercedes, що належить ФСО. В результаті винуватцем інциденту був визнаний Ярмольник, який порушив ПДР. Страхова компанія оцінила збиток в 400 тисяч рублів. Однак згодом ремонт машини спецслужб обійшовся в кілька разів дорожче. Тому відомство вирішило повернути різницю і подало в Хамовнічеський суд позов до актора на 800 тисяч рублів.

Сам Ярмольник не прийшов на засідання. Як пояснив його представник, адвокат Андрій Беляков, артист знаходиться на зйомках.

Представник ФСТ Святослав Ніколоз, озвучуючи позовні вимоги, заявив, що пошкоджений в ДТП автомобіль вони відремонтували у офіційного дилера, з яким було укладено держконтракт.

- Дилер виграв тендер і відремонтував Mercedes на суму 1 млн 234 тисячі рублів. Страхова виплата покрила тільки 400 тисяч рублів, за вирахуванням вийшло 834 тисячі рублів. Ми маємо право вимагати повного відшкодування збитків, - зазначив юрист.

Адвокат Ярмольник на це парирував, що його довіритель Не проти виплатити компенсацію ФСТ, але хотів би зрозуміти, звідки взялася така висока сума.

- Мій довіритель ніколи не ухилявся від боргів. Йому на пошту прийшла досудова претензія від ФСО. Ярмольник дуже здивувався, тому що раніше була проведена оцінна експертиза. Сума значно нижче, ніж та, яку просить стягнути позивач, - всього 710 тисяч рублів, - сказав Бєляков, додавши, що в будь-якому іншому дилерському центрі ремонт коштує дешевше.

Крім того, юрист звернув увагу суду на цікаву деталь: судячи з поданими документами, автосервіс зумів полагодити іномарку всього за один день.

- По телефону мені сказали, що цього автомобіля на ремонті у них не було. Я відправив письмовий запит, але мені сказали, що таку інформацію представляють тільки суду, - стверджував захисник.

Він попросив суддю Руслана Петручака відправити запит. Але служитель відхилив це клопотання. «Всього п'ять днів, як ви відправили адвокатський запит. У компанії є місяць на підготовку відповіді ».

- Я прошу встановити суму нижче, щоб Ярмольник зміг її виплатити, - сказав адвокат.

Сторона позивача попросила відкласти процес для витребування доказ по справі.

- Нам потрібен час, щоб представити техпаспорт автомобіля і направити запит в ГИБДД для отримання інформації про ДТП, - пояснив юрист.

У результаті суддя Руслан Петручак відклав засідання на 4 вересня.

Читайте матеріал "Ярмоленко про скандал:« Чи думають, якщо ФСТ, повинні накладати в штани »