Реклама
Реклама
Реклама

Золотий експорт ОАЕ

  1. Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

За останніми даними, Саудівська Аравія є найбільшим імпортером золота з ОАЕ за 2015 рік. Згідно з нещодавно опублікованому звіту Торгово-промислової палати Дубая, вартість імпорту Саудівської Аравії склала 1,8 мільйона доларів. У звіті також говориться, що Арабські Емірати стають все більш конкурентоспроможними на ринку Саудівської Аравії, - країна займає друге місце по імпорту вироблених в ОАЕ товарів після Індії.

Руху товарів між країнами сприяють уніфіковані митні процедури РСАДПЗ і ефективна транспортна система. За даними Федерального митного управління ОАЕ, з Саудівською Аравією зафіксовано позитивний торговий баланс в 40 мільйонів дирхамів в 2014 році. Дані за 2015 рік будуть опубліковані незабаром.

За словами Хамада Буаміма, президента і генерального директора палати Дубая, ОАЕ намагається підтримувати найкращі торгові відносини з Саудівської Аравії. Стабільний обмін між країнами РСАДПЗ підвищує економічну ефективність роботи ради в цілому, а, отже, і всього арабського регіону. В інтересах всіх сторін країнам РСАДПЗ необхідно співпрацювати один з одним для забезпечення безперешкодного потоку товарів і послуг через кордони.

Саудівський імпорт із сусідньої країни різноманітний, проте в 2015 році список очолили такі товари, як перли, дорогоцінне каміння, метали та монети, що склали 22% від загального обсягу експорту ОАЕ в області даних продуктів, а також 32% (3,7 мільярда доларів) від чистого міжнародного імпорту Саудівської Аравії в рамках даної групи продуктів.

Крім того, 27% імпорту міді та мідних виробів Саудівської Аравії (на суму $ 672 млн) і 11% імпорту виробів із заліза та сталі (на суму $ 626 млн), з одного боку, і чавуну і сталі (на суму $ 507 млн ), з іншого боку, були привезені з ОАЕ, що становить 8, 7 і 6% відповідно від загального обсягу експорту ОАЕ в Саудівську Аравію.

Стаття опублікована 3 серпня 2016 р

Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

Читайте ще цікаве по темі:

Стаття Експерта

ТОРГІВЛЯ ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ У ОАЕ - ЧАСТИНА 2

31 травня '16

У даній статті ми поговоримо про харчову промисловість в ОАЕ і про те, що потрібно знати, якщо ви плануєте імпортувати в Емірати або експортувати з країни.

Читати далі

Нововведення для компаній в СЕЗ Дубая

27 червня '16

Працівники всіх вільних економічних зон (ВЕЗ) Дубая почнуть працювати по уніфікованому трудовим договором, а компанію без ліквідації можна буде перенести з однієї економічної зони в іншу.

Читати далі

Фахівці податкової служби ОАЕ будуть відвідувати компанії, які не виконали податкові вимоги

17 квітня '18

Введення ПДВ в ОАЕ - це загальновідомий факт, і всі компанії зобов'язані сплачувати податок.

Читати далі