Реклама
Реклама
Реклама

Вбивство Хашоггі: Саудівська Аравія оголосила бойкот, Мухаммед бен Салман

Саудівська Аравія вкрай негативно відреагувала на резолюцію сенату США про припинення підтримки Вашингтоном Ер-Ріяда в єменському конфлікті, а також визнання причетності принца Мухаммеда бен Салмана до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

"Королівство засуджує останню позицію Сенату США, яка базується на необгрунтованих звинуваченнях, а також відкидає кричуще втручання у внутрішні справи", - сказано в заяві МЗС країни, опублікованій офіційним інформаційним агентством SPA.

Так, відзначається, що королівство не потерпить будь-якого "неповаги" до своїх правителів.

Так, відзначається, що королівство не потерпить будь-якого неповаги до своїх правителів

Мухаммед бен Салман

LIGA.net

"Ця позиція Сенату США посилає неправильні повідомлення всім тим, хто хоче викликати розкол у відносинах Саудівської Аравії і США", - йдеться в заяві.

Нагадаємо: Джамаль Хашоггі - колумніст американського видання The Washington Post, який виступав з критикою саудівського уряду і принца Мухаммеда. Він числився безвісти зниклим після того, як увійшов в будівлю консульства в Стамбулі 2 жовтня. Пізніше з'явилася інформація, що він був жорстоко вбитий на території диппредставництва.

Є версія, що його розчинили в кислоті. Варто зазначити, що правоохоронці знайшли фрагменти тіла журналіста в колодязі на території консульства.

У ЦРУ впевнені, що саме принц Саудівської Аравії віддав наказ про ліквідацію неугодного опозиціонера .

як повідомляв OBOZREVATEL , Раніше американський сенатори заявили після закритої доповіді ЦРУ, що у них немає сумнівів у причетності наслідного принца до вбивства Хашоггі.

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал