Реклама
Реклама
Реклама

Як правильно вибрати апарат для зварювання труб з пластику?

  1. Визначаємо потужність нагрівача
  2. Тип терморегулятора
  3. антиприлипаючим покриття
  4. допоміжні елементи
  5. Комплект поставки

Апарати для зварювання враструб широко використовуються в будівництві, при прокладанні трубо- і газопроводів, інших комунікацій Апарати для зварювання враструб широко використовуються в будівництві, при прокладанні трубо- і газопроводів, інших комунікацій. Крім того, їх активно застосовують і при виконанні побутових робіт, коли виникає необхідність з'єднати поліпропіленові труби або фітинги певного діаметру.

На сучасному ринку представлені апарати для зварювання труб різних виробників і технічних характеристик. Безумовно, це різноманітність на руку покупцям, проте воно помітно ускладнює процес вибору і придбання потрібного інструменту. Так на що ж необхідно в першу чергу звертати увагу при виборі апарату для зварювання?

Визначаємо потужність нагрівача

Одним з найбільш важливих технічних параметрів будь-якого апарату для зварювання враструб є потужність його нагрівача. У різних апаратів вона може коливатися в межах від 500 до 1300 Вт. Щоб вибрати апарат оптимальної потужності, вам потрібно чітко знати, для зварювання труб якого діаметру ви будете його використовувати. При цьому слід керуватися таким правилом: мінімальна потужність нагрівача апарату повинна бути дорівнює 10-кратному значенню діаметру труби або фітинга. Іншими словами, зварити трубу діаметром 50 мм можна апаратом з нагрівачем потужністю не менше 500 Вт. Відповідно для зварювання труб діаметром 70 мм потрібно апарат з нагрівачем потужністю не менше 700 Вт.

Тип терморегулятора

Також необхідно звертати увагу і на тип терморегулятора апарату. Існує два різновиди терморегуляторів - мікропроцесорні і з термостатом. Для побутового використання краще підходять моделі з термостатом. Вони відрізняються досить високою точністю регулювання, мають надійним захистом від неконтрольованого нагріву. Більшість апаратів з термостатом відноситься до 2-го класу електробезпеки і порівняно недорого коштує. Моделі з мікропроцесорними терморегуляторами вважаються професійними і в більшій мірі призначені для роботи на великих будівельних об'єктах.

антиприлипаючим покриття

При виборі апарату для зварювання пластикових труб слід розпитати у продавця і про властивості покриття тієї чи іншої моделі. Воно обов'язково повинно бути антиприлипаючим, в іншому випадку апарат доставить вам масу клопоту в експлуатації. Зрозуміло, матеріали виготовлення покриття повинні бути високоякісними і найсучаснішими.

допоміжні елементи

Дуже важливо, щоб апарат для зварювання враструб був по-справжньому функціональним і зручним в роботі. Для цього, наприклад, в ньому повинна бути передбачена можливість кріплення опори або струбцини. Наявність цих допоміжних елементів істотно спрощує зварювання, особливо на важкодоступних ділянках. Крім того, рекомендується вибирати апарати зі світловим індикатором електромережі, що дозволяє контролювати її параметри.

Комплект поставки

Нарешті, варто звертати увагу і на комплект поставки. І виробники, і продавці зварювального обладнання пропонують найрізноманітніші комплекти, в які крім самого апарату можуть входити ті чи інші додаткові елементи. Найдоцільніше вибирати комплекти, в які входять змінні нагрівальні насадки. Крім того, бажано, щоб в комплекті були передбачені монтажні інструменти і вже згадані опори (струбцина). Для перенесення і зберігання апарату потрібно використовувати спеціальний металевий кейс, який також повинен бути в базовому комплекті.

Сподіваємося, що наші рекомендації допоможуть вам вибрати надійний і сучасний апарат для зварювання враструб, який прослужить довгі роки.

Так на що ж необхідно в першу чергу звертати увагу при виборі апарату для зварювання?