Реклама
Реклама
Реклама

У житловому комплексі "Апельсин" в Кургані замість того, щоб поспішати зі здачею об'єкта, зупинили всі роботи: Новини Накануне.RU

У житловому комплексі "Апельсин" в Кургані замість того, щоб поспішати зі здачею об'єкта, зупинили всі роботи

У Кургані житловий комплекс "Апельсин", пайовики якого б'ються за якнайшвидший введення їх будинків в експлуатацію, буде зданий 27 вересня, таку обіцянку дав забудовник і керівник БМУ ККД Павло Жданов.

Читайте також:

Як розповідають самі майбутні мешканці, якщо в черговий раз їх обдурять, вони будуть мітингувати один раз в тиждень в центрі Кургану.

"Перші ключі пообіцяли після 7 вересня - приймання" Стройнадзора ", у понеділок 11 вересня всі документи будуть в адміністрації, потім ще 2-3 дні на вирішення питання про введення в експлуатацію, але крайній термін - тиждень від 11 вересня, тобто до 18 вересня - перші ключі від будинку №2В, потім - 2Б. 27 вересня планують, що все заїдуть в свої квартири ", - повідомила Накануне.RU керівник робочої групи пайовиків Світлана Маркова.

Як виявилося, на об'єкті ще багато чого не дороблено.

Наприклад, не приведена в порядок прибудинкова територія, не зроблено освітлення. Між корпусами комплексу поставили хорошу дитячу площадку, однак в'їзди і виїзди, а також паркувальні місця для автотранспортом не обладнали.

Між корпусами комплексу поставили хорошу дитячу площадку, однак в'їзди і виїзди, а також паркувальні місця для автотранспортом не обладнали

Сміттєвих контейнерів немає, на їх місці стоїть лише огорожу.

У багатьох квартирах ще навіть не засклені балкони, відкриті стулки ляскають від вітру. З якої причини відкриті вікна в квартирах - незрозуміло.

Ніякі роботи на вулиці не ведуться, будівельні вагончики закриті і техніка зупинена. Ніяких робочих немає і в підвалах, а також в самих квартирах.

Також навколо "Апельсину" поки немає ніякої огорожі - через двір спокійно проходять жителі інших будинків, біля під'їздів утворилися купи будівельного і побутового сміття. Радує лише одне - забудовник подбав, щоб ніхто сторонній не пробрався в під'їзди і підвал, тому повісив на всі вхідні двері важкі навісні замки.

Як відзначають самі пайовики, обіцянкам вони вірять сьогодні в останній раз - не отримавши свої ключі 27 вересня, вони будуть готові йти на крайні заходи.

Як раніше повідомляло Накануне.RU , В.о. керівника організації "Водний союз" в Кургані Володимир Овсянников на зустрічі з пайовиками "довгобуду" "Апельсин" здивував жителів своїми повідомленнями про неготовність колектора №15 в Заозерному мікрорайоні. Модернізація колектора до сих пір не закінчена. З 1 тис. 900 з гаком метрів мереж на даний момент зроблено десь 1,5 км і залишилося 466 метрів. Причому тут є ділянки, які "Водним союзом" не прийняті. Пайовикам пообіцяли, що їхні будинки будуть підключені до мереж водопостачання та водовідведення без будь-яких довідок "Водного союзу", тобто, в порушення закону. Точно так же керівництво БМУ ККД зараз підключили і вдома колишнього проблемного комплексу "Снігурі". Володимир Овсянников зазначає, що будь-яка комунальна аварія на не зданий колекторі може призвести до катастрофічних наслідків - як він зазначив в розмові з пайовиками, ніяких довідок, що підтверджують безпечну і злагоджену роботу колектора №15, "Водний союз" не видавав.