Реклама
Реклама
Реклама

Довгобуди Петербурга: ЖК «Три Апельсину»

Т.в.о. губернатора Петербурга Олександр Бєглов, вступивши на свій новий пост, отримав від свого попередника Георгія Полтавченко солідний багаж міських проблем . Одним з найбільш важливих є невирішене питання з міськими довгобудами. компанія Normann може «похвалитися» відразу трьома об'єктами, де петербуржці роками не можуть отримати ключі від власних квартир.

Одним з трьох житлових комплексів компанії Normann є ЖК «Три Апельсину» в селищі Парголово. Перші два житлових будинки забудовник здав в 2016 році з затримкою на рік, а з третім все значно складніше. Терміни, починаючи з 2016 року, постійно зсуваються, навесні забудовник заявив термін здачі в II кварталі 2018 року, а зараз і зовсім переніс на I квартал 2019. Самі пайовики чекають ключів від своїх квартир не раніше 2020 року.

Будівництво рухається дуже повільно, і мешканці не знають, чого їм очікувати - сусіди з перших двох корпусів скаржаться на низькі стелі, криві стіни і погана якість житла.

«Є проблеми з вентиляцією, часто приходять запахи з сусідніх квартир. Звукоізоляції взагалі ніякої немає, чутно сусідів постійно, в санвузлах можна почути, про що розмовляють в квартирі на наступному поверсі. Інфраструктури ніякої немає і не скоро буде », - пише один з мешканців побудованого будинку.

Примітно, що з недобросовісними забудовниками обіцяв боротися ще Полтавченко в грудні минулого року, коли заявив про те, що до 2020 року всі проблеми пайовиків будуть вирішені.

Екс-губернатор Петербурга зробив гучну заяву, також підкресливши, що через два роки в місті буде не більше 600-700 пайовиків. Цифри досить оптимістичні, враховуючи, що в Петербурзі і Ленобласті за станом на кінець 2017 року налічувалося близько 36 тис. Людей, які не отримали свої квартири в строк.

Інфографіка «Мойкі78»

Рішення проблеми повністю опиниться на плечах Беглова, якщо він в 2019 році займе пост губернатора на постійній основі.

Рішення проблеми повністю опиниться на плечах Беглова, якщо він в 2019 році займе пост губернатора на постійній основі