Реклама
Реклама
Реклама

Тапольского на Щекавиці - фоторепортаж - фотограф Кирило Тигай

  1. Незвичайна концертна фотографія
  2. Нічого не знаючи про Drum and Bass
  3. незвичайні асоціації
  4. «Стара школа Драм-н-Басу»

9 серпня Анатолій Тапольского провів чудовий захід в Києві на горі Щекавиці, що на Подолі.

Я, як людина, що не знає нічого про термінологію електронної музики, не можу підібрати до цієї події ніякого визначення - концертом навряд чи таке можна назвати, а ось англійської слово set цілком підійде.

Незвичайна концертна фотографія

Цього літа   Анатолій Тапольского   періодично проводив подібні заходи в Києві, а я все ніяк не міг на них потрапити Цього літа Анатолій Тапольского періодично проводив подібні заходи в Києві, а я все ніяк не міг на них потрапити.

Якщо простими словами, то Тапольского організовував свої виступи то на відкритому даху багатоповерхівки, то під недобудованим мостом, а в цей раз - просто на горі, серед трави і кущів.

Читайте також: Концерт Dakh Daughters

У певне місце завозилася звукова апаратура і музичне обладнання і Тапольского грав свої «сети». Слухати ці «сети» приходили всі бажаючі. Концертом така подія не назвеш. І це точно не фестиваль, які проводять під відкритим небом. У певне місце завозилася звукова апаратура і музичне обладнання і Тапольского грав свої «сети»

Словом, термін для цього я правильний підібрати не можу, як журналіст, але як концертний фотограф точно знаю - це концертна фотографія. І досить цікава.

Нічого не знаючи про Drum and Bass

У минулому заході на Щекавиці мені сподобалася невимушена атмосфера, люди, небо і природа У минулому заході на Щекавиці мені сподобалася невимушена атмосфера, люди, небо і природа. І звичайно ж, та музика, яку створював Тапольского.

На Щекавицю приходили навіть з дітьми, тому, якщо раніше електронна музика у мене асоціювалася з нічними клубами, то в цей раз подібні стереотипи були зруйновані.

Судячи із записів Тапольского в Facebook, і по його інтерв'ю, які я слухав, він грає Drum and bass Судячи із записів Тапольского в Facebook, і по його інтерв'ю, які я слухав, він грає Drum and bass. Я не музичний критик і про Drum and bass чув на рівні обивателя. Але останнім часом все частіше слухаю електронну музику, а тому в цей раз не тільки фотографував, а й намагався зрозуміти це музична течія.

незвичайні асоціації

І ось що спало мені на думку І ось що спало мені на думку. Електронна музика має спільні риси з фотографією в тому, що і DJ, і фотограф залежать від своїх інструментів - звукового обладнання і фототехніки. А значить, в обох є баланс технічних знань і художнього використання цих знань.

Читайте також: «Завтра». Фоторепортаж про виникнення музичної групи

Як DJ, так і фотограф без своїх інструментів не зможуть нічого створити. А тому їх легко звинуватити в тому, що електронна музика - це не справжня музика, а фотографія - це не як живопис. Але легкість звинувачення - не значить його правдивість. Як DJ, так і фотограф без своїх інструментів не зможуть нічого створити

Для себе я вже давно вирішив, що фотографія - це половина техніки і половина художнього бачення. Думаю, в електронній музиці приблизно така ж ситуація.

«Стара школа Драм-н-Басу»

Концертний фотограф помічає те, що звичайна людина може і не помітити Концертний фотограф помічає те, що звичайна людина може і не помітити. Цього разу я спеціально спостерігав за тим, як DJ створює свою музику.

Читайте також: Перший виступ One Planet Orchestra

За рівнем концентрації і по тому, як Тапольского орудував біля своєї апаратури я зрозумів, що професія DJ вимагає не тільки теоретичних знань, але і практики, координації слуху і рук, і звичайної м'язової пам'яті, яка приходить тільки з досвідом. Все дуже схоже з ремеслом фотографа. За рівнем концентрації і по тому, як Тапольского орудував біля своєї апаратури я зрозумів, що професія DJ вимагає не тільки теоретичних знань, але і практики, координації слуху і рук, і звичайної м'язової пам'яті, яка приходить тільки з досвідом

Сучасні технології дозволяють людям художньо виражати себе в найрізноманітніші способи. Фотограф робить це за допомогою фотокамери, DJ - за допомогою свого обладнання. Сучасні технології дозволяють людям художньо виражати себе в найрізноманітніші способи

Читайте інші записи про концертної фотографії тут

Для зв'язку використовуйте сторінку «Контакти»

Оцініть цю запис


схоже