Реклама
Реклама
Реклама

Аналіз японської ієни (USDJPY) - повернення до звичної кореляції на форекс

  1. More from my site

На тлі зростання прибутковості державних облігацій США і зміцнення долара США вчора пара USDJPY прорвала ключове опір у круглого рівня 110.000.

000

Пари USDJPY перебувати в стійкому зростаючому тренді і торгується в висхідному зростаючому каналі.

Але в даному аналітичному огляді я б хотів звернути вашу увагу на відновлення історичної кореляції японської ієни з динамікою дохідності як японських, так і американських облігацій.

На графіку, вище прибутковість 10-ти літніх державних облігацій США виділена синьою лінією, пара USDJPY - червоною. До кінця грудня 2017 року на протязі тривалого періоду працювала жорсткий зв'язок між ці показниками. Однак в точці 1 (червона вертикальна лінія) вона порушується в діаметрально протилежному напрямку. І відновлюється вона тільки в кінці лютого 2018 року в точці 2 (рожева вертикальна лінія).

Пов'язано це було, як ви розумієте, з падінням (або корекцією) на американському фондовому ринку якраз в перших числах лютого 2018 року. У цей непростий період японська ієна виступала як захисний актив відповідно до правилом "відходу від ризику" на валютному ринку. Як тільки ситуація на фондовому ринку США нормалізувалася, трейдери повернулися до звичної моделі торгівлі японською ієною.

Цікавим є той факт, що інвестори почали скуповувати японську ієну за місяць до падіння на ринку цінних паперів, як би передчуваючи майбутні ризики. А може і плануючи цю ситуацію, за умови, що це можуть бути одні й ті ж великі інвестори. У період великої волатильності на фондовому ринку японська ієна торгувалася в жорсткій кореляції з індексом S & P500. Я писав про цю цікаву ситуацію в статтях - "Технічний аналіз USDJPY і S & P500 - скуті одним ланцюгом!" і "USDJPY і індекс S & P500 - парні танці тривають"

На даний момент кореляція пари USDJPY і прибутковості 10-ти літніх державних облігацій США на 4-х годинному графіку виглядає наступним чином.

Точка 2 і вертикальна рожева лінія відповідають попереднім графіком, кольору ті ж. На мій погляд графік говорить сам за себе - чіткий взаємозв'язок.

Аналогічна ситуація склалася і в стосунках японської ієни і прибутковості 10-річних облігацій Японії (ієна - червона).

Аналогічна ситуація склалася і в стосунках японської ієни і прибутковості 10-річних облігацій Японії (ієна - червона)

На графіку горизонтальними лініями відзначений діапазон прибутковості облігацій, встановлений Банком Японії для операцій відповідно до монетарною політикою кількісного та якісного Пом'якшення (QQE). Детальніше про політику Банку Японії ви можете прочитати в статті - "Монетарна політика Банку Японії і USDJPY на форекс" .

Раскорреляція пари USDJPY з прибутковістю облігацій Японії на початку 2018 року призвела до виходу японської ієни з довгострокового діапазону значень і догляду нижче ключової підтримки близько круглого рівня 108,000 (точка 1 на графіку). Зараз ми бачимо відновлення довгострокового зв'язку.

Навіщо нам потрібно це знати? Перш за все, для тих хто торгує японською ієною на форекс ці кореляції необхідно використовувати для відкриття позицій і контролю за ними. Далі, тепер ми розуміємо, що до тих пір поки ієна корелює з прибутковістю облігацій - в світі все спокійно. Сильна раскорреляція повинна давати привід задуматися про її причини. Динаміка японської ієни виступає випереджаючим індикатором майбутніх можливих ризиків. І це може бути як волатильність на фондовому ринку, так і ядерні випробування, світові або континентальні кризи, вибори або що-небудь інше. Якщо збільшується волатильність на фондовому ринку, можна переходити на відстеження кореляції з індексом S & P500 і використовувати цю взаємозв'язок для торгівлі.

А тепер давайте подивимося де цілі поточного ралі на парі USDJPY на денному графіку.

Пара торгується в висхідному каналі та її динаміка технічно дуже добре описується простий середньої ковзної за 100 свічок H4 (Синя середня на графіку). Поки пара не пробила їх - зростаючий тренд залишається в силі. Дзеркальна підтримка (зелена горизонтальна лінія) на даний момент проходить на круглому значенні 110,000. Наступний сильний довгостроковий рівень розташований на значенні 111,500 (помаранчева горизонтальна лінія). Це перша мета биків. У разі взяття цього рівня і закріплення над ним, відкривається дорога до верхньої межі довгострокового діапазону у значення 114.350. Але десь в районі значення 112,400 проходить верхня межа статистичного діапазону смуг Боллинджера зі значенням середньої - 100 днів. Це стане додатковим сильним опором для биків.

За чим треба стежити. Перш за все за риторикою Банку Японії. На даний момент Банк Японії послідовно відстоює свої інфляційні цілі і наполягає на спадкоємності своєї монетарної політики і QQE . Але Тенденція посилення монетарної політики в провідних економічно розвинених країнах може найближчим часом докотитися і до Банку Японії. Як тільки риторика Банку зміниться в бік посилення, японську ієну чекає різкий і тривалий ріст (падіння пари USDJPY). І перша зупинка на мій погляд буде близько рівня 100,000.

А поки, сьогоднішні попередні дані по ВВП Японії за перший квартал 2018 року показали зниження як річного значення (-0,6% проти -0,2% прогнозу), так і квартального (-0,2% проти 0,0% прогнозу) . У бік зниження переглянуті і попередні дані. Це чинить додатковий тиск на національну валюту Японії і супроводжує тренду на зростання пари USDJPY.

Ми продовжимо стежити як за ситуацією з японською ієною, так і за політикою Банку Японії.

Залишайте коментарі. Задавайте питання. Підписуйтесь на розсилку новин на головній сторінці сайту FXTAA.com і ви будете першими дізнаватися про вихід нових матеріалів на нашому сайті.

Будьте розсудливими, ставте стопи і торгуйте в плюс.

(Visited 56 times, 1 visits today)

More from my site

  • Рішення по процентній ставці Банку Японії від 27 квітня 2018 Банк Японії зберіг негативну процентну ставку мінус 0,1 відсотка. Рішення по грошово-кредитній політиці: На нараді з грошово-кредитної політики, яке відбулося сьогодні, [...]
  • Світова криза на підході? Що відбувається з кривої прибутковості облігацій США Світова економіка не встигла зміцнити тенденцію до зростання, а все більш часто стали з'являтися думки експертів про чергове насувається світову кризу. Підставою для цих думок [...]
  • Що означає зростання прибутковості облігацій США до 3,0% Прибутковість державних облігацій є відображенням рівня очікуваної інфляції і покликана забезпечити великим інвесторам безризиковий дохід, мінімально перевищує існуючу [...]

Навіщо нам потрібно це знати?
Світова криза на підході?