Реклама
Реклама
Реклама

На літаку, що розбився Ан-72 після ремонту в Україні відмовили прилади

На Ан-72 прикордонної служби Казахстану, який розбився 25 грудня 2012 року, відмовили три приладу, повідомив в інтерв'ю місцевому каналу   КТК   генеральний прокурор Казахстану Асхат Даулбаєв

На Ан-72 прикордонної служби Казахстану, який розбився 25 грудня 2012 року, відмовили три приладу, повідомив в інтерв'ю місцевому каналу КТК генеральний прокурор Казахстану Асхат Даулбаєв.

За його словами, незадовго до катастрофи повітряне судно пройшло ремонт в Україні на підприємствах Укрспецекспорту.

"Відмова трьох приладів протягом одного польоту говорить про те, що вимоги до безпеки і технічного забезпечення цього судна були дотримані неналежним чином. Ми проводимо розслідування. З'ясовуємо з тими особами, які повинні були здійснити капітальний ремонт та підготовку до польоту цього судна. Зараз ми розглядаємо факт корупційної складової ", - сказав Даулбаев.

За його даними, у прокуратури є факти, які підтверджують отримання хабарів окремими посадовими особами Казахстану від підприємств, які здійснювали ремонт військової техніки, в тому числі, що розбився Ан-72.

В кінці січня 2013 року поліція Казахстану затримала відповідальних посадових осіб з числа генералітету збройних сил, які отримали від представників Укрспецекспорту хабара за ремонт авіаційної техніки, спецтехніки та військового озброєння.

Ан-72 (бортовий номер UP-72859) розбився 25 грудня 2012 року на півдні Казахстану в 20 кілометрах від аеропорту Шимкент під час заходу на посадку.

На борту, за даними Комітету національної безпеки Казахстану, перебували 7 членів екіпажу і 20 військовослужбовців. Всі вони загинули.

Цитування цього матеріалу дозволено тільки за умови активного гіперпосилання, не закрите для для пошукових систем, на www.avianews.com