Реклама
Реклама
Реклама

WikiZero - Королівський палац (Амстердам)

Wikipedia

open wikipedia design.

Королівський палац ( нід. Koninklijk Paleis) - колишня амстердамська ратуша , Нині один з трьох палаців в Нідерландах , Які знаходяться в розпорядженні монарха .

Будинок побудований в 1665 році по проекту Якоба ван Кампена , натхненного римської архітектурою ( голландський класицизм ). Класичні форми і розкіш внутрішніх інтер'єрів за задумом творців підкреслює велич Амстердама . Палац розташований на площі дам .

Для будівництва палацу був закладений потужний фундамент з 13 659 дерев'яних паль, а стіни зведені з жовтого пісковика , Привезеного з Німеччині . Три поверхи вінчає купол з флюгером у вигляді морського судна. Внутрішнє оздоблення зроблена за допомогою мармуру . Центральний зал має розміри 36 × 18 м і висоту 27,5 м; на підлозі зображені півкулі землі .

Палац був побудований в епоху золотого століття і використовувався як ратуша до 1808 року, після чого в ньому знаходилася резиденція Людовика Бонапарта . Згодом палац був переданий у відання Оранського королівського дому , А в 1935 році держава викупила Королівський палац у свою скарбницю.

У численних залах і галереях палацу виставлені картини голландських художників - Рембрандта , Говерта Флінка , Якоба Йорданса , Яна Лівенса і Фердинанда Боля . Саме для нової ратуші Рембрандт виконав саме великомасштабне своє полотно, « Змова Юлія Цивилиса ».


This page is based on a Wikipedia article written by contributors ( read / edit ).
Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.