Реклама
Реклама
Реклама

Парк "Червоні вітрила"

На лівому березі Воронежа на вулиці Арзамаська знаходиться один з найкрасивіших парків Воронежа - «Червоні вітрила».

На лівому березі Воронежа на вулиці Арзамаська знаходиться один з найкрасивіших парків Воронежа - «Червоні вітрила»

Сьогодні він користується великою популярністю серед жителів нашого міста і його гостей. Цей парк з'явився в 1975 році і за радянських часів був улюбленим місцем відпочинку - тут розташовувалася дитяча площадка, атракціони - "Сюрприз" і "Ромашка" гірки, літній кінотеатр, вітрильник і багато іншого. Своєрідним символом колишнього парку була величезна дитяча гірка з головою витязя, яка стояла на пагорбі. У 90 роки парк виявився покинутим, і лише в 2011 році він набув свого сучасного вигляду після глобальної реконструкції до 425-річчя Воронежа.

Проектом його нового вигляду займався французький ландшафтний архітектор Олів'є Дамі, якому належить проект реконструкції парку Рамонского палацу Олльденбургскіх. Парк «Червоні вітрила» - справжній оазис в нашому місті. Вся його територія розбита на кілька тематичних зон - тут є кафе, невеликий амфітеатр, пляж, зони для прогулянок, дитячі ігрові та спортивні майданчики. У 2014 році в «Червоні вітрила» з'явилося ще одне цікаве заняття - це мотузковий містечко з трасами різної складності, які відразу ж полюбилися місцевій дітворі.

Сьогодні парк є одним з найпопулярніших місць під час свят, вихідних, тут часто влаштовуються виставки, проводяться фестивалі під відкритим небом.

Дата: 15.11.2016 22:35 VisitVRN Переглядів: 1295