Реклама
Реклама
Реклама

Продовження ліцензії на алкоголь в 2019 році

  1. Що таке ліцензія на алкоголь
  2. Хто має право на продовження
  3. Продовження алкогольної ліцензії: документи і порядок

Підприємства, пов'язані з реалізацією і виробництвом алкогольної продукції, періодично стикаються необхідністю продовження ліцензії на здійснення цієї діяльності. У цій статті спробуємо розібратися, хто має право на продовження ліцензії, який його порядок, а також коли і як необхідно подавати документи.

Необхідність отримання ліцензії на провадження видів діяльності, пов'язаних з обігом, виробництвом і реалізацією алкоголю визначена в статті 18 Федерального закону № 171-ФЗ від 22.11.1995 року . При цьому передбачені окремі такого дозволу на кожен вид такої діяльності.

Що таке ліцензія на алкоголь

Ліцензія на алкоголь є дозвіл на реалізацію, виробництво і оборот спиртовмісної продукції. Відповідальність за видачу цих дозволів лежить на спеціалізованому відомстві - Росалкогольрегулювання. Ліцензія надається на обмежений термін, який не може бути більше, ніж 5 років. При цьому ліцензіат у відповідній заяві повинен сам вказати термін, на який він хоче продовжити дозвіл на реалізацію та обіг алкоголю.

Хто має право на продовження

При зверненні до регулюючих органів варто пам'ятати, що наявність дозволу, виданого раніше, не є гарантією його продовження. У ліцензіата повинні бути погашені всі заборгованості по податках і зборах. Адже вся інформація надходить з податкової служби та фондів в орган. Рекомендується завчасно подбати про погашення боргів ще й тому, що в разі відмови державне мито не повертається.

У пункті 17 статті 19 Федерального закону № 171-ФЗ від 22.11.1995 року обумовлені терміни подачі заяви на продовження ліцензії. Згідно з цією нормою, необхідно звернутися в контролююче відомство не раніше, ніж за 90 днів до закінчення терміну дії наявного дозволу. Якщо заяву подано після закінчення цього терміну, відомство не буде його розглядати. А заявнику доведеться заново проходити процедуру ліцензування. Рішення про видачу дозвільного документа буде прийнято протягом 30 днів з моменту надходження заяви. Про рішення відомства ліцензіат сповіщається протягом 3 днів. Тому, плануючи продовжувати дозвіл, надайте в Росалкогольрегулювання всю необхідну документацію хоча б за місяць до закінчення терміну дії наявного документа.

Продовження алкогольної ліцензії: документи і порядок

Щоб продовжити дозвіл на роздрібну реалізацію спиртовмісної продукції, необхідно надати у відповідне відомство наступні документи:

  • заяву про продовження терміну дії ліцензії - оригінал в паперовому або електронному вигляді;
  • документ, що підтверджує факт оплати державного мита, - завірена копія в паперовому або електронному вигляді.

Матеріали по темі

зразок заяви

зразок заяви

Матеріали по темі

Крім цього, лицензирующему органу знадобиться документ, що підтверджує відсутність заборгованостей у ліцензіата з податків і зборів. Однак таку довідку відомство отримує безпосередньо з податкових органів. Отже, заявнику не потрібно піклуватися про її підготовці.

Існує кілька способів надати перераховані паперу:

  • особисто - відвідавши відомство;
  • через законного представника;
  • на сайті держпослуг;
  • через МФЦ.

Отримати результат можна тільки особисто або через законного представника. Відправляючи здавати звітність через сайт держпослуг , Необхідно дотримуватися вимог до якості зображень: формат повинен бути не нижче 150 пікселів на дюйм по горизонталі. Окремо підкреслимо, що згідно з інформацією на сайті держпослуг, не у всіх регіонах є уявлення документів через Інтернет.

Розмір державного мита для продовження дозволу на реалізацію алкоголю становить 65 000 рублів на рік. Відповідно за п'ять років доведеться заплатити 325 000 рублей.

зразок заяви