Реклама
Реклама
Реклама

Стягнення аліментів у твердій грошовій сумі

  1. Що значить аліменти в твердій грошовій сумі
  2. Чи можна подати на аліменти в твердій грошовій сумі?
  3. Умови для виплати аліментів у твердій грошовій сумі
  4. Підстави, в яких випадках виплачуються фіксовані аліменти
  5. Фіксований розмір аліментів
  6. Максимальний розмір
  7. мінімальний розмір
  8. Як розраховуються аліменти в твердій грошовій сумі
  9. Які види доходу враховуються при розрахунку розміру аліментів
  10. Часткова виплата в твердій грошовій сумі
  11. Як подати на аліменти в твердій грошовій сумі, як встановити фіксовану суму аліментів?
  12. За згодою
  13. Порядок дій
  14. куди звертатися
  15. Угода
  16. документи
  17. терміни
  18. витрати
  19. Скасування угоди або внесення змін
  20. Невиконання умов угоди
  21. За судовим наказом
  22. Порядок дій
  23. документи
  24. куди звертатися
  25. терміни
  26. витрати
  27. Порядок виплат аліментів у твердій грошовій сумі
  28. Позовна заява про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі 2019
  29. Як правильно написати?
  30. зразок
  31. Збільшення розміру аліментів у твердій грошовій сумі
  32. Зменшення розміру аліментів у твердій грошовій сумі
  33. Зразок заяви про зміну розміру аліментних платежів
  34. Індексація аліментів у твердій грошовій сумі
  35. апеляція
  36. Переваги та недоліки виплат аліментів у твердій грошовій сумі
  37. Коли припиняються виплати аліментів у твердій грошовій сумі

232 переглядів

Існує кілька варіантів виплат аліментів, одним з яких є перерахування коштів у твердій грошовій сумі. Використовується він приблизно так само часто, як і інша система, з відрахуванням відсотка від доходів, проте має свої особливості.

Що значить аліменти в твердій грошовій сумі

Під виплатою аліментів у твердій грошовій сумі розуміють регулярні перерахування коштів в строго визначеному обсязі, який, зрозуміло, дещо змінюється з часом (індексація), але при цьому ніяк не прив'язаний до розміру отримуваного доходу. Платник зобов'язується в зазначений термін перераховувати обумовлену суму, незалежно від того, зміг він щось заробити чи ні. В іншому випадку починає утворюватися борг і «капати» неустойка.

Приклад: Якщо платник перераховує 25% від свого доходу, то платіж буде змінюватися відповідно до отримуваних грошима. Припустимо, що людина отримує 20 тисяч рублів. 25% від цієї суми складе 5 тисяч. Якщо він знайде нову роботу і буде отримувати 100 тисяч рублів, то 25% - це вже 25 тисяч, а якщо втратить роботу і стане на облік в центрі зайнятості, де йому будуть платити 4 тисяч рублів, то і аліменти зменшуватися до 1 тисячі рублів. Фіксована сума в цьому плані дає більше стабільності. Якщо вона встановлена ​​на рівні 5 тисяч рублів, то платник буде перераховувати саме 5000, скільки б він не отримував.

Чи можна подати на аліменти в твердій грошовій сумі?

Будь-який потенційний одержувач аліментів має право подати на виплату суми в строго визначеному обсязі. Також сторони можуть укласти угоду про аліменти, де також буде фігурувати фіксована сума. Найчастіше подібні типи платежів застосовуються щодо:

  • Повнолітніх і непрацездатних дітей (інвалідів).
  • вагітній подружжя (Колишньої чи справжній).
  • Матері дитини, якій не виповнилося 3 роки.
  • Непрацездатних батьків, які не можуть утримувати себе самостійно.

Умови для виплати аліментів у твердій грошовій сумі

Всі зазначені категорії осіб мають відповідати певним умовам.

Дитина-інвалід:

  • Досяг повноліття.
  • Має документальне підтвердження власної непрацездатності.

Мати дитини:

  • Вагітна.
  • Виховує малюка, якому ще не виповнилося 3 роки.
  • Виховує дитину-інваліда.
  • Потребує коштів (актуально тільки протягом 5 років з моменту розлучення).

Особи, які потребують батьки:

  • Є рішення суду, про те, що люди дійсно потребують коштів.
  • Дитина не допомагає батькам на добровільній основі.
  • Батьки свого часу справно виконували свої зобов'язання перед дитиною і не були позбавлені батьківських прав.

Підстави, в яких випадках виплачуються фіксовані аліменти

Стягнення аліментів у твердій грошовій сумі проводиться не завжди. Для цього потрібні певні підстави:

  • Батьки не змогли або не захотіли укладати угоду про сплату аліментів.
  • У потенційного платника немає офіційної роботи, а одержуваний прибуток носить нерегулярний характер. Сюди ж відносяться варіанти з отриманням прибутку в валюті іншої держави, а також повна відсутність зайнятості.
  • Якщо виплати в процентному відношенні від рівня доходів порушують інтереси кожної зі сторін.

Приклад: Заробітна плата може бути занадто великий, настільки, що навіть 25% від неї буде дуже великий. Цей варіант не найпоширеніший. А ось ситуація з тим, що заробітна плата занадто маленька, щоб 25% від неї вистачало на утримання дитини, зустрічається частіше, особливо з огляду на той факт, що багато людей не працюють офіційно або ж не працюють взагалі. Так як згідно із законом вони все одно зобов'язані утримувати власну дитину, незалежно від того, скільки отримують грошей (і чи отримують їх взагалі), то в такому варіанті найкращим виходом для одержувача коштів стане стягнення фіксованої суми в твердому розмірі.

Фіксований розмір аліментів

фіксований розмір аліментів не вказано в конкретному розмірі і часто питання з сумою вирішується індивідуально, щодо кожного окремого випадку.

Максимальний розмір

Максимальний розмір фіксованої суми аліментів у законодавстві не вказано. Однак є згадка про те, що аліменти повинні покривати витрати на утримання дитини не в повному обсязі, а в половині, так як передбачається, що другий з батьків також буде вкладати свою частку. Формально, якщо сума перерахування буде занадто великий, платник має право звернутися до суду і вимагати зменшити розмір платежу, але на практиці така ситуація зустрічається вкрай рідко і ще рідше справа доходить до влаштовує заявника рішення.

мінімальний розмір

Мінімальний платіж також ніде не вказано, проте в ст.117 СК РФ сказано, що фіксований платіж може бути кратним прожиткового мінімуму, який в 2019 році зрівнявся з мінімальною заробітною платою. Слід враховувати, що цей факт не передбачає, що сума аліментів має дорівнювати цього мінімуму. Вона саме повинна бути кратна, що передбачає застосування деяких коефіцієнтів, суть яких до сих пір не роз'яснена. Зазвичай суд самостійно, на основі даних, наданих сторонами, вказує певну суму. Найчастіше це просто половина від прожиткового мінімуму. Станом на 2018 рік сума становить 11163/2 = 5581,50 рублів.

Як розраховуються аліменти в твердій грошовій сумі

Як вже було сказано вище, ніде не вказано, яким саме чином проводиться розрахунок аліментів у твердій грошовій сумі. Суд визначає розмір платежу самостійно. Щоб отримати максимум, слід заздалегідь підготуватися:

  • Збирати всі квитанції, чеки, платежі та інші підтвердження витрат на дитину. Рекомендується збирати ці папери хоча б два місяці до подачі заяви в суд. Краще - більше.
  • Підготувати розрахунок витрат на утримання дитини, включаючи сюди всі придбані для нього речі, іграшки, продукти харчування, гігієнічні засоби, ліки, витрати на комунальні послуги, оплату дитячого садка або харчування в школі, оплату курсів для додаткового розвитку і так далі. Простіше кажучи, абсолютно все, що так чи інакше стосується дитини.

Ці документи і розрахунок дозволять суду краще розуміти порядок витрат, що дозволить прийняти більш збалансоване і влаштовують боку рішення. Для визначення ймовірної суми аліментних платежів можна розділити зазначені вище витрати на 2.

Приклад: За розрахунками матері дитини, на його зміст у неї йде близько 15 тисяч рублів на місяць, враховуючи абсолютно всі елементи і витрати. Так як половину вона зобов'язана оплачувати самостійно, з платника аліментів буде стягуватися сума в розмірі 7,5 тисячі рублів.

Слід враховувати, що при розрахунку суми платежу величезне значення також буде мати і фінансовий стан потенційного платника. Одна справа, якщо людина офіційно працює і має досить непогану заробітну плату, і зовсім інша справа, якщо платник інвалід, вимушений витрачати більшу частину доходів на ліки.

Які види доходу враховуються при розрахунку розміру аліментів

При розрахунку потенційної суми платежів враховуються практично всі варіанти доходів:

  • Заробітна плата і будь-які додаткові платежі, типу премії.
  • Доходи від діяльності фірми (якщо платник ІП).
  • Гонорари та інші аналогічні виплати.
  • Пенсія (крім тієї, яка призначається по втраті годувальника).

Часткова виплата в твердій грошовій сумі

Суд також може затвердити гібридний варіант виплат, при якому розмір платежу буде розбиватися на дві частини. Одна буде залежати від розміру доходів платника, а інша буде фіксованою. До подібної системи вдаються найчастіше в тих випадках, коли офіційно одержуваного доходу чітко недостатньо для утримання дитини.

Приклад: Офіційна заробітна плата платника становить всього 12 тисяч рублів. 25% від цієї суми - 3 тисячі рублів. Цього явно недостатньо для утримання дитини. Щоб компенсувати різницю, суд призначає, крім виплат із зарплати, ще й фіксований платіж в такому ж розмірі. Загальна сума складе 3 + 3 = 6 тисяч рублів.

Як подати на аліменти в твердій грошовій сумі, як встановити фіксовану суму аліментів?

Фіксовані аліменти можна отримати двома основними способами: укласти угоду між батьками, в якому вказати конкретну суму і порядок її індексації, або ж направити позов до суду.

З 2016 року вирішити питання через суд можна і без позову, подавши заяву на видачу судового наказу. Однак цей спосіб застосовується в основному при стандартній схемі, яка передбачає виплату аліментів у розмірі відсотка від рівня доходу. Фіксований розмір платежу зазвичай все ж призначається за судовим рішенням, після засідання.

За згодою

Дана система дозволяє домогтися аліментів в досудовому порядку, що в більшості випадків буває простіше, вигідніше і швидше. Однак такий варіант передбачає добровільну згоду обох сторін, отримати яке не завжди вдається. У будь-якому випадку, перш ніж намагатися отримати аліменти у фіксованій грошовій сумі через суд, рекомендується спробувати укласти Угода . Навіть якщо не вийде, сам факт такої спроби буде врахований під час розгляду справи в суді.

Порядок дій

  1. Сторони мають обговорити один з одним всі пункти майбутньої угоди. Дуже важливо, щоб вони були згодні підписати документ, в якому всі обумовлені елементи будуть присутні.
  2. Скласти угоду (зразок див.нижче).
  3. Запевнити документ у нотаріуса. В іншому випадку він не буде мати сили.

Безпосередньо перед підписанням угоди, потрібно перевірити ще раз всі пункти, щоб випадково або спеціально не відбулася заміна положень, що в кінцевому підсумку може призвести до вкрай небажаних наслідків для однієї зі сторін.

куди звертатися

Сторони можуть звертатися до будь-якого нотаріуса. Їх розташування в даному випадку не має ніякого значення. Якщо на прикметі немає хороших фахівців або просто знайомих нотаріусів, зазвичай звертаються до тих, хто просить оплату менше, ніж інші конкуренти.

Угода

Щоб правильно оформити угоду потрібно враховувати представлений нижче зразок або безпосередньо звернутися за допомогою до нотаріуса.

Формально угода складається у довільній формі, але в документі обов'язково повинні бути дані підписантів, суть проблеми, конкретні вимоги і умови, а також, опціонально, штрафи за невиконання умов. Обов'язково вказувати принцип зміни суми через індексації. Не допускається використання розмитих фраз, які можна тлумачити декількома способами.

Не допускається використання розмитих фраз, які можна тлумачити декількома способами

Завантажити зразок угоди про сплату аліментів у твердій грошовій сумі Завантажити зразок угоди про сплату аліментів у твердій грошовій сумі

Документ складає як мінімум в трьох примірниках: по одному для кожного підписанта і один для нотаріуса. Якщо батьки бажають залучити свідків, для них також будуть потрібні додаткові екземпляри угоди.

документи

Стягнення аліментів через угоду більш зручно, порівняно з позовів до суду, тим що потрібно мінімальний пакет документів. Зазвичай достатньо паспортів підписантів. Іноді додатково потрібне свідоцтво про народження дитини. Так як конкретного переліку не існує, і нотаріуси можуть вимагати різний пакет документів, рекомендується уточнити це питання заздалегідь, щоб підготувати необхідні документи до моменту підписання

терміни

Стягнути аліменти у твердій сумі можна в будь-який момент, коли виникне таке право (умови і підстави див.вище). Встановлення платежу в твердому розмірі в переважній більшості випадків не передбачає компенсацію виплат за весь час до укладення угоди. Проте даний документ вигідний і зручний саме тим, що сторони можуть змінювати умови за власним бажанням. Якщо платник і одержувач аліментів згодні з компенсацією за минулі періоди, вони мають повне право включити даний пункт в угоду.

На відміну від судового наказу і вже тим більше подання позовної заяви, укладення угоди займає від сили кілька годин або навіть менше. З іншого боку, сторони можуть домовитися про те, що виплати починаються не відразу, а через кілька місяців.

витрати

Яка сума буде потрібно щоб укласти таку угоду? Безпосередньо мито складе всього лише 300 рублів, однак порахувати доведеться не тільки її, але і послуги нотаріуса, які вже будуть коштувати від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На ціну впливає регіон знаходження, а також сам нотаріус. Вони самостійно встановлюють ціну за свої послуги (будь то просто перевірка заздалегідь підготовленого угоди або ж складання нового документа з нуля). Саме тому, якщо немає особливих переваг, сторони зазвичай вибирають ту нотаріальну контору, яка проситиме найменше.

Скасування угоди або внесення змін

Якщо буде потрібно перевести гроші на інший рахунок, не зазначений в первісному угоді, змінити суму або строки виплат, а також внести будь-які інші зміни, потрібна згода обох сторін. Винятком може вважатися ситуація, при якій угода явно ущемляє права однієї зі сторін. В такому випадку можна спробувати звернутися до суду з вимогою внести зміни в документ в односторонньому порядку. На практиці позитивне рішення з подібних питань приймається вкрай рідко.

Невиконання умов угоди

В угоді можуть бути вказані штрафні санкції, які накладаються на будь-яку зі сторін, якщо вона не виконує умови документа. Якщо такого пункту немає, то неустойка розраховується відповідно до чинного законодавства.

За судовим наказом

Другий варіант перевести аліменти в фіксований вид - звернутися до суду. Встановити фіксовану суму в такому варіанті можна буде за рішенням суду або виданим судовим наказом.

Порядок дій

  1. Скласти позовну заяву, головною вимогою якого буде домогтися фіксованих аліментних виплат.
  2. Направити позов до суду.
  3. Очікувати дати засідання.
  4. Брати участь на засіданні особисто або направити представника-юриста.
  5. Отримати на руки рішення суду.
  6. Слідувати рішенням.

Формально суд зобов'язаний направити копію рішення судовим приставам самостійно, однак на це нерідко йде чимало часу. Щоб прискорити процедуру, можна зробити це особисто.

документи

До позовної заяви потрібно прикласти наступний пакет документів :

  • Паспорт заявника.
  • Свідоцтво про народження дитини.
  • Свідоцтва про розірвання і укладання шлюбу, за умови, що вони взагалі є.
  • Довідка з ЖЕК про те, що дитина проживає разом з потенційним одержувачем аліментів.
  • Якщо одержувач аліментів знімає житло, додатково потрібно договір оренди.
  • Документи, що підтверджують дохід потенційного платника (якщо є).
  • Документи, що підтверджують дохід позивача.

Всі документи надаються у вигляді копій, проте рекомендується мати при собі і оригінали.

Представлений перелік може бути неповним, тому що практично будь-яка ситуація з виплатою аліментів розглядається окремо. Якщо є інші папери, які з точки зору заявника можуть вплинути на рішення суду, їх також слід докладати до позову.

куди звертатися

Всі питання, пов'язані з аліментами, вирішує виключно мировий суд, як і вона була ціна питання. Звертатися потрібно до структурного підрозділу за місцем проживання позивача або ж відповідача.

терміни

Як і у випадку з угодою, суд дуже рідко приймає рішення задовольнити позов, в якому передбачається компенсація за минулі періоди. Це можливо тільки в тому випадку, якщо позивач дійсно мав поважну причину, по якій не міг звернутися до суду раніше і може привести вагомі докази.

витрати

Скільки потрібно заплатити для розгляду такої справи в суді? Згідно ст.333.36 (пп.15, п.1) будь-які питання, пов'язані з аліментних виплатами, розглядаються без додаткової оплати.

Якщо платник аліментів подасть зустрічний позов або спробує оскаржити вже винесене рішення суду, він буде оплачувати держмито в повному обсязі, як і в звичайній ситуації, але одержувача аліментів це не стосується.

Порядок виплат аліментів у твердій грошовій сумі

Отримувати виплати можна:

  • На банківську карту.
  • На розрахунковий рахунок.
  • Особисто в руки.
  • Поштовим переказом.
  • Передавати через судового пристава.

На практиці найчастіше використовується два перших способи. Іноді, коли немає інших варіантів, гроші надсилаються поштою. Також в окремих випадках платник може передавати одержувачу готівкові кошти з рук в руки (обов'язково при цьому потрібно вимагати розписку про отримання).

При перекладі не варто вказувати призначення аліментів. Одержувач може розпоряджатися грошима на свій розсуд. Формально, він зобов'язаний все гроші витрачати на дитину, але на практиці, нерідко одержувачі витрачають гроші і на свої потреби, зате потім вкладають в розвиток дитини вже власні кошти.

У звичайному порядку, коли людина отримує офіційну, стабільну заробітну плату і виплачує аліменти в процентному відношенні від доходів, перерахування здійснюються щомісяця, тоді ж, коли виплачується заробітна плата. З фіксованими платежами така система працює не завжди, так як вони припускають, що у платника може бути нестабільний дохід. У зв'язку з цим, в рішенні суду або угоди можуть передбачати що:

  • Платник зобов'язаний перераховуваті гроші щомісяця.
  • Виплати проводяться раз в квартал.
  • Виплати проводяться раз на півроку і так далі.

Зрозуміло, чим рідше платежі, тим більша сума, так як за загальними правилами, розмір платежу розраховується щомісячно.

Позовна заява про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі 2019

Щоб суд не повернув заяву на доопрацювання або взагалі не відмовив в його розгляді в початковому етапі, при складанні позову потрібно враховувати вимоги ст.131 ЦПК РФ.

Як правильно написати?

Позовна заява складається з кількох умовно окремих елементів: шапка, основна частина, вимоги і додаток. Кожен з них містить свою частину інформації.

шапка:

  • Адреса суду, куди подається заяву і його назва.
  • Дані позивача і відповідача.

Основна частина:

  • Детальний опис суті питання.
  • Вказівка, хто і на утримання кого повинен платити аліменти.
  • Причини, по якій аліменти повинні бути виплачені в фіксованому вигляді.

вимоги:

  • Сума аліментів з детальним розрахунком.
  • Терміни виплат.

Додаток:

  • Документи, які додаються до позовної заяви.
  • Будь-які докази правоти позивача.

Закінчується заява підписується заявником і датою.

зразок

зразок

Завантажити зразок позовної заяви про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі Завантажити зразок позовної заяви про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі

Збільшення розміру аліментів у твердій грошовій сумі

Фіксована сума аліментів залишається такою тільки до тих пір, поки будь-яка зі сторін не вимагатиме перегляду розміру платежу в бік збільшення. Загальна система тут схожа з тим, як призначалися виплати спочатку. Якщо платежі проводилися виходячи з укладеної угоди, в нього потрібно внести зміни. Якщо ж виплати були призначені судом, то буде потрібно подавати новий позов.

Для збільшення суми аліментів потрібно надати вагомі докази. Такими можуть бути дані про нову, більш високооплачувану роботу платника або різке подорожчання продуктів харчування.

Зменшення розміру аліментів у твердій грошовій сумі

У законодавстві передбачений тільки варіант зі збільшенням розміру аліментів, але не зменшенням (Ст.117 СК РФ), проте в окремих випадках, за заявою платника, фіксований платіж може бути і зменшений. Це можливо тільки при наявності серйозних причин:

  • Платник отримав інвалідність 1 або 2 групи, з-за чого не може працювати (або через отримані травми отримує менше грошей).
  • Заробітна плата різко знизилася.
  • У платника з'явилися особи, яких він також зобов'язаний утримувати. Наприклад, нова дружина з дитиною, які не працюють.
  • Якщо у дитини, на утримання якого виплачуються гроші, з'явилося нове майно, здатне приносити прибуток, розмір платежу також може бути знижений.

Зразок заяви про зміну розміру аліментних платежів

Зразок заяви про зміну розміру аліментних платежів

Завантажити зразок позовної заяви про зміну розміру аліментів у твердій грошовій сумі Завантажити зразок позовної заяви про зміну розміру аліментів у твердій грошовій сумі

Індексація аліментів у твердій грошовій сумі

Розмір аліментів, навіть якщо він встановлений в якості фіксованої суми, поступово змінюється в бік збільшення. Це називають індексацією, яка є логічною відповіддю на рівень інфляції, через яку купівельна спроможність однієї і тієї ж суми поступово змінюється в гірший бік.

В основі індексації лежить розмір прожиткового мінімуму. Він змінюється приблизно раз в квартал і тоді ж відбувається і зміна розміру аліментів. Розрахунки виробляє або сам платник / одержувач коштів, якщо між ними укладено угоду, або роботодавець або ж судовий пристав.

Формула розрахунок виглядає так:

А / Б * В = Г, де А - це сума аліментів до індексації, Б - прожитковий мінімум, який був актуальний на момент рішення суду або укладення угоди, В - новий прожитковий мінімум, на момент перерахунку, Г - новий розмір аліментів.

Приклад: Сума аліментів на момент розрахунку становить 5 тисяч рублів. Прожитковий мінімум, який був актуальний тоді, коли суд приймав рішення становить 10 тисяч рублів. Новий прожитковий мінімум дорівнює 11 тисячам рублів. Розрахунок виглядає так: 5/10 * 11 = 5,5 тисячі рублів. Простіше кажучи, розмір аліментів після перерахунку зріс на 500 рублів.

апеляція

Якщо батьки дитини не змогли укласти угоду і вирішували питання з аліментних виплатами через суд, то будь-який з них може подати апеляцію, якщо не згоден з прийнятим рішенням. Після його винесення до моменту вступу в силу дається 1 місяць, протягом якого можна оскаржити документ.

Приклад: Якщо платник вважає, що сума аліментів занадто велика, або ж одержувач незадоволений занадто маленьким розміром платежу, вони можуть подати позов до суду з вимогою переглянути прийняте рішення.

Переваги та недоліки виплат аліментів у твердій грошовій сумі

Переваги та недоліки такого способу отримання аліментів виходять одна з одної. З одного боку, платник зобов'язаний перераховувати фіксовану суму і нікого не хвилює, скільки він заробляє. Це дуже актуально стосовно до тих осіб, які свідомо приховують рівень доходу, щоб платити якомога менше. З іншого боку, відсоток від заробітної плати може бути в рази більше, ніж фіксований платіж, що вже «грає в мінус» одержувачу аліментів.

Також мінусом можна вважати більш складну процедуру стягнення, однак до плюсів можна віднести той факт, що обидві сторони завжди будуть точно знати, коли і скільки один повинен відправити, а інший - отримати.

Коли припиняються виплати аліментів у твердій грошовій сумі

  • Після досягнення дитиною, на утримання якого виплачувалися аліменти, віку 18 років. Виняток - якщо дитина інвалід.
  • Якщо дитина виходить заміж / одружується або йде працювати, він також автоматично вважається повнолітнім і платити гроші на його утримання не потрібно.
  • Якщо платник або дитина вмирають платежі припиняються автоматично і у спадок не переходять.
  • Коли закінчується термін зобов'язань. Актуально стосовно аліментів на утримання вагітної матері дитини або догляду за малюком до досягнення трирічного віку.
  • Якщо дитина - інвалід, виплати тривають безстроково або поки ситуація не зміниться. Деякі травми можна вилікувати, інші виправити протезами, крім того, частина інвалідів знаходить цілком високооплачувану роботу.

Чи можна подати на аліменти в твердій грошовій сумі?
Як подати на аліменти в твердій грошовій сумі, як встановити фіксовану суму аліментів?
Як правильно написати?