Реклама
Реклама
Реклама

Сімейне право

  1. банер

Опубліковано Гост' в пт, 2019/02/22 - 22:42

Привіт Встановити місце проживання дитини може орган опіки та піклування (який в Запоріжжі створено при кожній райадміністрації). Для встановлення місця проживання дитини з одним з батьків вам необхідно звернутися туди з відповідною заявою.

Опубліковано Гост' в ср, 2018/01/17 - 13:26

Добрий день, Оформлення отриманих грошей можливо за допомогою написання Вашими родичами розписки про те, що вони отримали ці гроші в борг і зобов'язуються повернути в зазначений термін.

Опубліковано Гост' в ср, 2017/05/31 - 15:50

Доброго дня! Так це можливо. Згідно ст. 32 Сімейного кодексу України, у разі наявності поважних причин, керівник органу РАЦС має право дозволити реєстрацію шлюбу до закінчення місяця з моменту подачі заяви.

Опубліковано Гост' в ср, 2016/12/21 - 13:50

Привіт Законодавство передбачає, що якщо по досягненню 18-річного віку дитина продовжує навчання, і в зв'язку з цим потребує матеріальної допомоги, а той з батьків, який не проживає з дитиною, має можливість її надавати - аліменти можуть бути стягнуті до досягнення дитиною 23 -річного возраста.Однако, на відміну від аліментів до 18 років, вони вже не "безумовні" і вимагають доведення наявності можливості надавати матеріальну допомогу.

Опубліковано Гост' в чт, 2016/06/30 - 20:28

Відповідь: В даному випадку вам потрібно дізнатися в банку, залишав чи ваш батько банку розпорядження про видачу коштів конкретній особі в разі його смерті. Якщо такого розпорядження немає, то отримати гроші ви зможете тільки після оформлення спадщини.

Опубліковано Гост' в чт, 2016/01/21 - 4:48

Відповідь: Заборгованість по аліментах ви можете внести на депозитний рахунок виконавчої служби. Однак отримати їх мати дитини може тільки звернувшись до виконавця і подавши заяву, із зазначенням номера розрахункового рахунку. Без згоди матері змусити її отримувати від вас аліменти невозможно.Но це і не позбавляє вас права спілкування з дитиною, участі в його виховання. У разі конфліктів, ви можете звернутися в службу у справах дітей або суд.

Опубліковано Гост' Пон, 2015/03/16 - 10:32

Відповідь: законодавство України не передбачає процедуру "анулювання шлюбу" в разі смерті одного з супругов.В даному випадку сам факт смерті і є підставою для його прекращенія.Однако, документ, що підтверджує факт смерті вашого чоловіка повинен бути належним чином легалізований в Україні. Для документа з Росії досить його перекладу на українську мову з нотаріальним посвідченням; для документа з більшості європейський країн, документ додатково повинен бути апостилювати в країні його видачі.

Опубліковано Гост' в ср, 2014/12/10 - 21:51

Відповідь: Відповідно до ст. 295 Цивільного кодексу України, фізична особа, яка досягла шістнадцятирічного віку, може на власний розсуд змінити ім'я і фамілію.В той же час, змінити по батькові можливо тільки в разі зміни батьком імені або виключення запису про батька з актового запису про народження. Позбавлення батьківських прав недостатньо для зміни по батькові.

Опубліковано Гост' Пон, 2014/09/08 - 13:54

Відповідь: якщо я вас правильно зрозумів, ви були звільнені під час лікарняного. Це однозначно порушує ваші права, як працівника і може створити проблеми роботодавцю. У той же час, якщо вас це влаштовує, вам турбується не про що.

Опубліковано Гост' в чт, 2014/09/04 - 8:43

Відповідь: відповідно до законодавства від плати за харчування в школі звільнені малозабезпечені та багатодітні сім'ї, а також ряд інших категорій, в які самотні матері не входять. Більш того, необхідно звернути увагу, що одинока мати - це мати вихованням дитини без батька (тобто не записи в ЗАГС або зроблена зі слів матері, а також батько загинув), а не розлучена з батьком. Також органи місцевої влади можуть щороку затверджувати додаткові пільгові категорії.

Опубліковано Гост' в Втр, 2014/09/02 - 17:52

Відповідь: все залежить від того типу довіреності, який, за допомогою нотаріуса, видає мати дитини дідусеві та бабусі дитини. Наприклад на виїзд дитини за кордон необхідна згода обох батьків, але це не заважає матері видати свою згоду окремо від згоди батька.

Опубліковано Гост' в чт, 2014/08/21 - 12:42

Відповідь: так, звичайно. Такі дії однозначно свідчать про можливе душевному розладі і є всі підстави для огляду жінки психіатром. Також, за висновком лікаря суд може вирішити питання про її примусове лікування. Щодо позбавлення батьківських прав, то тут питання більш складне і все буде залежати від того, чи є душевний розлад, його види та впливу на оточуючих, включаючи дитину.

Опубліковано Гост' в ср, 2014/02/26 - 11:36

Відповідь: на жаль немає. Для усиновлення дитини з дитбудинку, ваш вік повинен бути не менше 21 року, якщо ви не родич дитини. Для усиновлення дитини, у якого є мати, ви повинні перебувати з нею в шлюбі.

Опубліковано Гост' в ср, 2013/12/11 - 17:28

Задати питання: "Призначено сума аліментів 5 років назад.Последніе 1,5 року отримую 344 гр.Ребенку виповнилося 7 років, пішов у школу.Есть чи перегляд суми в залежності від віку дитини? Що для цього необхідно?"

ВІДПОВІДЬ: Так, процедура перегляду розміру аліментів передбачена. Але в цьому випадку є один нюанс. Як саме п'ять років тому судом було призначено розмір аліментів на дитину: у твердій грошовій сумі, або ж як відсоток від заробітку батька? Якщо в твердій грошовій сумі, то, природно, за п'ять років вже ситуація змінилася і тут цілком можна поборотися в суді за збільшення розміру аліментів на дитину. Зрозуміло, що в цьому випадку вам необхідно буде обов'язково звернутися до суду і через суд вирішувати дане питання.

Опубліковано Гост' в сб, 2013/09/14 - 8:56

Задати питання: "Добрий день! Я громадянин Росії, моя дружина громадянка України і її син теж є громадянином України, але її син народився на території Вірменії і в свідоцтві про народження коштує вигадане ім'я батька, там же в Вірменії моя дружина отримала довідку матері одиночки , у неї зараз є дозвіл на тимчасове проживання в Росії і у її сина теж, в даний момент вони знаходяться на території України збираються назад їхати в Москву, які проблеми можуть бути ри перетині кордону і як цього уникнути? "

Опубліковано Гост' в сб, 2013/08/31 - 17:32

В даному випадку ситуація досить складна і заплутана, особливо, якщо колишній цивільний чоловік категорично проти того, щоб ваш новий чоловік був вказаний як батько дитини. Тут однозначно це питання потрібно виносити тільки на судовий розгляд і ретельно готуватися до цього судового слухання. Тому, тут однозначно вам необхідно шукати хорошого адвоката і звертатися безпосередньо до нього, щоб він від вашого імені допоміг підготувати всі необхідні документи до суду і юридично правильно провести цей судовий процес. Не виключено, що в рамках судового процесу потрібно буде замовляти спеціальні судово-медичні експертизи, свідків, орган опіки та піклування. Цей процес складний і довгий, оскільки тут замішані інтереси малолітньої дитини.

Опубліковано Гост' в Втр, 2013/07/30 - 9:47

Добридень!

Згідно норм сімейного законодавства України, за заявою одного з подружжя в органах РАГСу шлюб розривається у випадках, якщо другий з подружжя був засуджений за вчинення злочину до позбавлення волі на строк не менше трьох років. Таким чином, вам необхідно особисто звернутися в ЗАГС з відповідною заявою про розірвання шлюбу.

Опубліковано Гост' в Втр, 2013/07/02 - 15:38

За злісне ухилення від сплати аліментів на дитину передбачена відповідна кримінальна відповідальність. Тому рекомендую вам подати відповідну заяву до суду про притягнення вашого колишнього чоловіка до кримінальної відповідальності. Після притягнення його до кримінальної відповідальності, другим кроком можна зробити позбавлення його батьківських прав. Вищевказані питання повинні розглядатися виключно районним судом.

Опубліковано Гост' в нд, 2013/06/16 - 14:53

Доброго дня! По-перше, вам необхідно звернутися в нотаріальну контору за місцем смерті батька (тобто, за місцем відкриття спадщини). Написати нотаріусу відповідну заяву про намір вступити у спадок. Потім, по-друге, якщо документів на спадкове майно немає, в такому випадку необхідно їх відновлювати і одночасно звернутися до суду з відповідною позовною заявою з приводу визнання вас спадкоємцем такого-то майна після смерті батька. Оскільки, виходячи з вашого повідомлення, є суперечка між вами і далеким родичем щодо того, хто і яке майно повинен наслідувати. Подібного роду спори підлягають вирішенню виключно в судовому порядку. Тому, рекомендую вам звернутися до нотаріуса, а вже потім пошукати собі хорошого адвоката в суді.

Опубліковано Гост' в сб, 2013/03/09 - 21:34

Задати питання: "Добрий час доби. Проконсультуйтеся будь ласка з такого питання. З року до двох років я на дитину отримувала мінімальну допомогу 130 грн (це допомога виплачується ін трьох років) Я дізналася, що цей посібник можна збільшити і з лютого 2013 Г.Я отримую підвищену допомогу. Але знайомі сказали, що радбез ще повинен перерахувати посібник за останні пів року з серпня 2012 по січень 2013 (це в той час коли я отримувала тільки мінімальну допомогу 130 грн). Так це чи ні? Спасибо большое за консультацію "

Опубліковано Гост' в ср, 2013/02/20 - 15:47

Доброго дня! Так, звичайно через суд ви можете оскаржити будь-яка дія або документ, в тому числі і заповіт. Але успіх справи буде залежати від доказів у справі, професіоналізму юриста (адвоката) і фактичних обставин. Рекомендую звернутися до адвоката.

Опубліковано Гост' в ср, 2013/01/23 - 17:50

Задати питання: "Як правельно оформити відмову від дитини і куди звернеться?"

ВІДПОВІДЬ: Відмова від дитини можна оформити виключно в судовому порядку. Для цього необхідно на очній консультації у адвоката скласти позовну заяву і подати його до суду того району, де проживає відповідач (разом з дитиною). Питання передбачає детальне вивчення з боку адвоката всіх нюансів і обставин справи, тому в заочному порядку я не можу вам висвітлити всі нюанси даного питання, так як необхідно глибоко вивчати ситуацію в родині і документи при особистій бесіді. Тому, рекомендую вам знайти хорошого адвоката або юриста і звернутися до нього за допомогою в складанні пакету документів в судовий орган.

Опубліковано Гост' в пт, 2013/01/18 - 16:13

Задати питання: "При вступі шлюб, я прізвище не міняла. Батько дитини не бере участі у вихованні та забезпеченні дитини. Як дати дитині своє дівоче прізвище після розлучення?"

ВІДПОВІДЬ: Відповідь на поставлене вами питання розташований в нормах статті 145 Сімейного кодексу України, яка іменується: "Визначення прізвища дитини". Отже, згідно з коментарів статті, прізвище дитини визначається за прізвищем його батьків. Якщо мати та батько дитини мають різні прізвища, прізвище дитини визначається за їх обопільною згодою. Спір між батьками щодо прізвища дитини може вирішуватися в органі опіки та піклування, або в судовому порядку.

Опубліковано Гост' в пт, 2013/01/04 - 14:28

Задати питання: "Підкажіть пож. Куди мені звернутися щоб стягнути елементи з колишнього чоловіка (не виплачує елементи 3 місяці, звернулася за місцем його роботу мені відповіли, що його звільнили) Дякую!"

Опубліковано Гост' Пон, 2012/12/31 - 16:45

Задати питання: "Чи відносяться гроші на моєму особистому депозитному рахунку, який поповнював тільки особисто я, до спільно нажитого майна? Чи буде моя ДРУЖИНА МАТИ ПРАВО НА ЧАСТИНУ ЦИХ ГРОШЕЙ У РАЗІ РОЗЛУЧЕННЯ? Спільних дітей у нас немає. Всі гроші у мене легальні - я - СПД. "

Опубліковано Гост' Пон, 2012/11/05 - 15:17

Задати питання: "Добрий день, у мене питання чи можу я отримати свідоцтво про народження а так же апостиль за свою рідну сестру, яка проживає в Німеччині, чи можливо це отримати в загсі району, де був виданий оригінал, заздалегідь дякую."

Опубліковано Гост' в ср, 2012/10/03 - 13:34

Задати питання: "Ми з дружиною розлучилися .У нас з дружиною розумний договір що я залишаю їй і 15 річному синові все майно і квартиру, в замін на це вона не подасть на аліменти. Як це все юридично правильно оформити?"

ВІДПОВІДЬ: Це питання рекомендую оформляти у нотаріуса, повинен бути нотаріальний документ, який засвідчує факт відмови вашої колишньої дружини від аліментів взамін на майно і квартиру. Тільки в цьому випадку можна гарантувати, що в майбутньому у вас не буде з цим будь-яких непередбачених проблем.

Опубліковано Гост' Пон, 2012/08/27 - 16:15

Задати питання: "Підкажіть будь ласка, я хочу оформити аліменти на дитину без розірвання шлюбу, чи можу я в суді просити що б мені пологать 50% від доходів чоловіка? Дитина один, чоловік не проти віддавати 50%"

Опубліковано Гост' в сб, 2012/08/18 - 12:04

Задати питання: "В яких випадках батько або мати можуть бути позбавлені батьківських прав?"

ВІДПОВІДЬ: Мати і батько можуть бути позбавлені батьківських прав, якщо вони скоїли такі дії: не забрали дитину з пологового будинку без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли до нього батьківської уваги; ухиляються від своїх обов'язків по вихованню дитини; жорстоко поводяться з дитиною; є хронічними алкоголіками або наркоманами; вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до бродяжництва або жебрацтва; засуджені проти умисного злочину проти дитини.

Опубліковано Гост' в сб, 2012/08/18 - 12:02

Задати питання: "Як регулюється сімейним законодавством України питання про походження дитини? Зокрема, це стосується випадків, коли шлюб розірвано. Дякую."

ВІДПОВІДЬ: Дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, вважається таким, що походить від подружжя. Походження дитини від подружжя визначається на підставі Свідоцтва про шлюб та документа органу охорони здоров'я про народження дружиною дитини.

банер

банер

Форум Запоріжжя

Есть чи перегляд суми в залежності від віку дитини?
Що для цього необхідно?
Як саме п'ять років тому судом було призначено розмір аліментів на дитину: у твердій грошовій сумі, або ж як відсоток від заробітку батька?
Так це чи ні?
Як дати дитині своє дівоче прізвище після розлучення?
Чи буде моя ДРУЖИНА МАТИ ПРАВО НА ЧАСТИНУ ЦИХ ГРОШЕЙ У РАЗІ РОЗЛУЧЕННЯ?
Як це все юридично правильно оформити?