Реклама
Реклама
Реклама

Розмір аліментів на утримання дітей, батьків, дружини: особливості призначення

  1. Підтримка дітей після розлучення Батько, з яким залишився неповнолітній після розлучення, несе додаткові...
  2. За рішенням суду
  3. Фінансова допомога колишньої дружини
  4. підтримка батьків

Підтримка дітей після розлучення

Батько, з яким залишився неповнолітній після розлучення, несе додаткові витрати на виховання. З цієї причини чоловік, який проживає окремо, зобов'язаний виплачувати аліменти на дитину при розлученні . Колишнє подружжя можуть домовитися про величину виплат або почати судовий розгляд, якщо компромісу досягти не вдається. Який порядок нарахування аліментів ?

За згодою

Сторони можуть самостійно домовитися про розмір виплат, склавши угоду про сплату аліментів. Документ містить суму і терміни виплати аліментів на дитину . Сторони можуть самостійно домовитися про розмір виплат, склавши угоду про сплату аліментів

Особи, розірвав шлюб і складові угоду, повинні враховувати положення чинного законодавства для визначення обсягу щомісячних коштів на утримання дитини. Величина грошової допомоги не повинна бути меншою, ніж сума, яку встановить суд, в разі подання позовної заяви. Інша кількість коштів ущемляє права неповнолітнього. Також буде добре написати розписку про отримання аліментів , Щоб в спірних ситуаціях були докази отримання або неодержання коштів.

Корисно дізнатися, яка сума середніх аліментів по Росії ?

За рішенням суду

Якщо сторони не можуть домовитися самостійно, розмір аліментів може бути встановлений за рішенням суду. Згідно з чинним законодавством, сума може бути фіксованою або складати частку від заробітку чоловіка, що проживає окремо. Якщо обраний другий варіант, розмір складе:

При розрахунку допомоги враховується не тільки заробітна плата платника, а й інші офіційні доходи. Слід пам'ятати, що призначений судом розмір аліментів може змінюватися в залежності від обставин. До речі, важливо врахувати, що часто батько дитини хоче зменшити розмір аліментів при народженні другої дитини .

якщо встановлюються аліменти в твердій грошовій сумі , Суд візьме до уваги рівень матеріального забезпечення до розірвання шлюбу і спробує зберегти його і після розставання подружжя. Фіксована грошова сума зазвичай призначається, якщо:

  • рівень доходу платника постійно змінюється;
  • колишній чоловік, який проживає окремо, отримує заробітну плату в натуральній формі або валюті;
  • у платника аліментів відсутнє офіційне місце роботи.

Якщо розмір встановлює суд, то він самостійно прийме рішення про його формі. Але якщо батько дітей не згоден з встановленим рішенням суду, то має право написати заперечення на аліменти .

Цікаво дізнатися, як подати заяву про збільшення розміру аліментів ?

Фінансова допомога колишньої дружини

Якщо у пари, розірвав шлюб, залишився малюк, який не досяг 3 років і мешкає з матір'ю, то батькові доведеться виплачувати аліменти на дружину до 3 років дитині . Якщо у пари, розірвав шлюб, залишився малюк, який не досяг 3 років і мешкає з матір'ю, то батькові доведеться виплачувати   аліменти на дружину до 3 років дитині

При подачі заяви в суд з проханням про призначення аліментів на утримання, жінка має право вказати кількість грошей, яке хоче отримувати. Однак колишня дружина зобов'язана враховувати, що прописане в заяві значення не повинно перевищувати 50% від розміру допомоги на неповнолітнього. Правило пояснюється тим, що матеріальне забезпечення дитини - обов'язок обох батьків. У виховання і розвиток повинні вкладатися обоє.

Виплата аліментів на утримання матері дитини здійснюється в твердій грошовій сумі. Якщо жінка розраховує отримувати відсоток від зарплати колишнього чоловіка, суд відмовить у задоволенні прохання. Для зручності можна виплачувати аліменти на банківську карту .

Корисно дізнатися, чи можна подати позовну заяву про зміну розміру аліментів ?

підтримка батьків

Чинне законодавство дозволяє батькам стягнути аліменти з дітей. Щоб людина могла скористатися правом, слід дотримуватись таких вимог:

  • заявник перебуває на пенсії або отримав інвалідність;
  • доходу заявника не вистачає для задоволення потреб;
  • особа, яка зобов'язана надавати виплату, є працездатним.

Фінансова допомога встановлюється у твердій грошовій сумі, яка завжди кратна прожиткового мінімуму. Розмір мінімальних аліментів на дитину встановлений на законодавчому рівні. Однак коефіцієнт може змінюватися. Його розмір залежить від:

  • потреб батьків, який бажає отримувати допомогу;
  • фінансового становища особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти;
  • виявляються чи інші форми підтримки.

Від якої суми нараховуються аліменти ? Точну суму виплати, яка стягується з дітей на утримання батьків, встановлює суд. Якщо дітей кілька, посібник ділиться між ними, але за умови, що всі платники можуть нести фінансове навантаження.