Реклама
Реклама
Реклама

Розмір аліментів на трьох дітей - як визначається і чи можна отримувати більше?

  1. Встановлення величини аліментів при розлученні багатодітній пари
  2. Як змінити суму виплат на утримання кількох дітей?

Кілька дітей в сім'ї - це не тільки радість, а й великі витрати. Грошей на їх утримання потрібно чимало. Найскладніше при розлученні, але батько хоч і залишається один з ними, відповідальність за їх зміст з другого з батьків не знімається - доведеться сплачувати потрібну суму аліментів на 3 неповнолітніх, навіть при догляді з сім'ї. Скільки саме потрібно буде передавати засобів і від чого залежить розмір аліментів?

Встановлення величини аліментів при розлученні багатодітній пари

Відсоток аліментів на декількох (3 і більше) дітей обмежений вимогами законодавства. Сімейний кодекс встановлює ліміт виплат на таку кількість малюків в межах 50% від доходу аліментщика. Менше платити колишній чоловік не має права.

Конкретну відповідь на питання, скільки аліментів на утримання нащадків доведеться сплатити, може бути вирішене у взаємному добровільному угоді між батьками або в судовому порядку.

Таким же чином можна визначити і формат виплат:

  • пропорційно до заробітку аліментщика;
  • фіксована сума;
  • майновий внесок в залік аліментних платежів.

Але в будь-якому з обраних випадків аліменти на трьох дітей не повинні виявитися менше, ніж половина офіційного доходу платника. Якщо ж є проблеми з визначенням «білої» зарплати за постійним місцем роботи, то виплати розраховуються з урахуванням величини прожиткового мінімуму у відповідному регіоні.

У разі, якщо у аліментщика з'явився вже четверта дитина, якого він також покинув, залишивши під опікою матері, то в цьому випадку належна сума аліментів (50% від доходу) буде ділитися вже на 4 неповнолітніх. Враховується загальний розмір відрахувань із заробітку недбайливого батька, а то, що діти від різних матерів не враховується при цьому.

Як змінити суму виплат на утримання кількох дітей?

Хоча розмір аліментів на трьох дітей має законодавчі обмеження, ці рамки можна посунути. У бік зменшення зазвичай просить змінити цей показник сам платник, а збільшити, відповідно, отримувач коштів. Таке рішення може бути прийнято знову у вигляді угоди між сторонами , Або у формі судового рішення.

Для звільнення або зміни аліментні обов'язки платник повинен оповістити суд про вагомі підстави для перегляду умов виплат Для звільнення або зміни аліментні обов'язки платник повинен оповістити суд про вагомі підстави для перегляду умов виплат. Причинами для того, щоб зменшити аліменти на 3 дітей, може стати факт, що сам дитина встала на ноги (працює за наймом або відкрив свій бізнес) і заробляє достатньо, щоб оплачувати всі свої потреби або те, що у нього у власності з'явилися інвестиційні активи , що приносять солідний дохід (нерухомість і цінні папери).

Інша сторона цієї ситуації - одночасно з появою доходу у дитини, у самого батька-платника аліментів з'явилися труднощі у фінансовому плані, пов'язані з втратою працездатності або іншими проблемами. Як знизити розмір аліментів

З метою збільшити відсоток аліментів на кількох дітей, одержувач може також звернутися до суду з проханням про перегляд умов утримання аліментів з колишнього чоловіка. Підвищити виплати можливо при наявності додаткових витрат, що виникли в зв'язку зі станом здоров'я дитини, а також в інших ситуаціях, які суд визнає обґрунтованим підставою для підвищення сум на утримання малюків.

Аліменти на трьох дітей - це половина доходу батьків, який пішов з сім'ї. Але сума цих регулярних виплат може бути змінена з ініціативи сторін, як в сторону зменшення, так в сторону збільшення при наявності об'єктивних чинників для такого рішення.

Це вам буде цікаво:


Скільки саме потрібно буде передавати засобів і від чого залежить розмір аліментів?
Як змінити суму виплат на утримання кількох дітей?