Реклама
Реклама
Реклама

Мінімальні аліменти в Україні в 2018 році

  1. Особливості проведення виплат

Законодавство України розроблено за спеціальною схемою, що визначає гарантований захист фінансових інтересів неповнолітніх громадян. Після розлучення батьки повинні виплачувати аліменти певного розміру. Цікавлячись, якими будуть мінімальні аліменти в Україні в 2018 році, необхідно відштовхуватися саме від актуальної інформації при виконанні фінансових зобов'язань перед колишньою дружиною і рідними дітьми. Законодавство України розроблено за спеціальною схемою, що визначає гарантований захист фінансових інтересів неповнолітніх громадян

Експерти відзначають, що при визначенні розмірів завжди враховуються особливі обставини громадян і число дітей від колишньої дружини. До уваги приймаються інші фінансові зобов'язання колишнього чоловіка перед його утриманцями, стан здоров'я дитини та її батьків. Відхилення від положень законодавства допускаються.

Важливо відзначити, що аліменти можуть бути відраховані тільки з офіційного доходу платника.

Аліменти можуть виплачуватися на банківський рахунок або перераховуватися поштовим переказом. Крім цього, кошти можуть розміщуватися на депозиті у нотаріуса для подальшого надання батьку, з яким виховується дитина. У деяких ситуаціях допускається виплата аліментів готівкою, але цей процес слід підтвердити документальним чином. Аліменти можуть виплачуватися на банківський рахунок або перераховуватися поштовим переказом

Найчастіше відкривається окремий банківський рахунок, який використовується в інтересах дитини. Однак діти можуть розпоряджатися фінансами тільки після того, як їм виповнилося 14 років. Навіть мінімальний розмір аліментів 2018 у Україні доступний для самостійного розпорядження дітьми тільки в віці після 14 років.

Якщо виникла заборгованість по аліментах, одержувач може запросити неустойку в розмірі одного відсотка від суми, яка була не сплачена. При цьому неустойка в розмірі одного відсотка може надаватися за кожен день прострочення. У зв'язку з цим, рекомендується справне виконання зобов'язань по виплаті аліментів.

Особливості проведення виплат

У 2018 роцi виплата встановлених посібників для виховання дітей буде здійснюватися за спеціальними правилами.

  1. Саме тридцять відсотків від прожиткового мінімуму є відправною точкою для визначення розміру аліментів. Це обумовлено тим, що товари і послуги в Україні регулярно дорожчають, тому прив'язка до прожиткового мінімуму обов'язкове.
  2. При конфліктах батько, який виховує дитину, має право звернутися до суду для подальшого стягнення посібників з того, хто відмовляється платити аліменти.
  3. Максимальний розмір фінансової допомоги також визначено на законодавчому рівні. За такою схемою гарантується захист фінансових інтересів батька дитини.
  4. Громадяни України мають право вимагати виплату аліментів без розлучення. В цьому випадку розглядаються особливості сімейної ситуації для визначення можливості вирішення питань, пов'язаних з фінансовою підтримкою.
  5. Останнім часом важко отримувати аліменти від колишнього подружжя, які на ПМЖ знаходяться в Росії або Кримської Республіці. Це обумовлено тим, що питання вирішуються відповідно до законодавства інших країн і батьки не працюють в Україні.
  6. При відсутності будь-яких виплат допускається вирішення питання в досудовому порядку. Для цього залучають приставів, які мають докладними знаннями чинного законодавства і можуть успішно вирішувати існуючі конфліктні питання.
  7. В Україні регулярно проводиться індексація аліментів. З цієї причини необхідно уважно стежити за всіма змінами щодо розміру соціальної допомоги по догляду за дитиною, обов'язкового до виплати.
  8. Неофіційне працевлаштування не дозволяє запобігти обов'язкову виплату аліментів. У цих ситуаціях враховуються показники середньої зарплати по регіону .

Встановлені мінімальні аліменти 2018 у Україні є обов'язковими до виплати. За такою схемою захищаються фінансові інтереси дітей. Встановлені мінімальні аліменти 2018 у Україні є обов'язковими до виплати