Реклама
Реклама
Реклама

База даних по аліментах боржників: список у судових приставів

  1. Умови пошуку неплатника
  2. Інформація про знаходження бази
  3. Подробиці про джерела інформації
  4. Портал судових приставів
  5. Користувачам соціальних мереж
  6. Сервіс «держпослуги»
  7. Поради юристів

Росіяни, які ухиляються від виконання фінансових зобов'язань, неминуче потрапляють в категорію неплатників. Виплати аліментів в Росії відносять до соціально значущих платежів, тому такі люди серйозно ризикують майном і репутацією.

Відзначимо, сьогодні третина громадян нехтує подібної обов'язком, не замислюючись про наслідки. Однак база даних боржників по аліментах створена для захисту прав неповнолітніх або недієздатних росіян. З'ясуємо нюанси цього питання докладніше.

Умови пошуку неплатника

Держава не засекречує відомості про злісних порушників законів, але створює певний бар'єр для сторонніх осіб. Тому ознайомлення з переліком неплатників - завдання, доступна для зацікавленого громадянина країни. Якщо мова йде про платежі, які призначені дітям або непрацездатним людям, подібні внески припускають щомісячне перерахування.

Якщо мова йде про платежі, які призначені дітям або непрацездатним людям, подібні внески припускають щомісячне перерахування

Неплатники аліментів при накопиченні судової заборгованості потрапляють в базу даних ФССП

Однак прострочення з цими виплатами - привід для потрапляння «ухильника» в особливі списки виконавчої служби. Мирова угода сторін або рішення суду про необхідність регулярного переведення таких платежів стає підставою для ідентифікації особи порушника. «Аліментник» боржники при невиконанні законних зобов'язань ризикують втратою ряду цивільних прав і власності.

Щоб не плутатися, державні служби розробили спеціальний «чорний список» порушників, який доступний і громадянам РФ.

Зверніть увагу, відомості вносяться в базу інспектором виконавчої служби лише за заявою потерпілої сторони про систематичне відсутності грошових переказів. Таким чином, створення та керування списками - компетенція співробітників ФССП. Однак база даних боржників по аліментах судових приставів поповнюється лише після відповідного повідомлення кредитора про порушення встановленого порядку виплат.

Занесення конкретного громадянина в «чорний список» - прерогатива судового пристава

Відзначимо, для боржника в такій ситуації з'являються певні незручності - інспектор має право закрити тому виїзд за кордон або заарештувати майно. Враховуйте, боржники по аліментах, список яких знаходиться у вільному доступі, стають кандидатами на виконання виконавчою службою заходів щодо примусового стягнення коштів.

Крім того, до суми недоїмки в таких ситуаціях додається виплата винагороди для судового пристава, яка становить 7% встановленого розміру заборгованості.

Інформація про знаходження бази

Тепер розглянемо аспекти питань пошуку конкретного заборгував особи. Вільний доступ відомостей в цій ситуації не означає отримання даних про боржника будь-яким громадянином. Щоб уточнити таку інформацію, буде потрібно знання певних реквізитів неплатника. Як правило, пошук боржників по аліментах передбачає введення в відповідні графи ініціалів, дати народження та регіону проживання неплатника.

Як правило, пошук боржників по аліментах передбачає введення в відповідні графи ініціалів, дати народження та регіону проживання неплатника

Інформація про неплатників у відкритому доступі, але доступна людям, які введуть певні реквізити боржника

Крім того, обов'язковою умовою уточнення інформації стає внесення в пошуковик системи номери виконавчого листа. Такі запобіжні заходи розроблені з метою захисту персональних громадян росіян від незаконного використання третіми особами. Подібного відносини вимагає стаття 24 Конституції Російської Федерації.

Відповідно, описані заходи запобігають несанкціоноване заволодіння персональними даними неплатників шахраями.

Якщо мова йде про конкретних місцях отримання таких відомостей, інформація про несумлінне платника аліментів доступна на офіційному ресурсі виконавчої служби. Альтернативою цьому варіанту стає розшук боржника на сайті «держпослуги». Молоде покоління росіян в такому випадку віддає перевагу мобільним додаткам або офіційним групам соціальних мереж.

Серед варіантів уточнення відомостей про заборгованість росіяни вважають за краще дистанційні послуги

Як бачите, зацікавлена ​​сторона, яка зазнала матеріальний збиток через дії неплатника вправі уточнити, чи потрапив кривдник в «чорний список». Доступні і прості способи з'ясування інформації онлайн економлять час на поїздки до інспектора для особистої бесіди. До слова, цей шлях - ще один метод отримання відомостей.

Подробиці про джерела інформації

Відзначимо, що база даних боржників по аліментах за Росії формується співробітниками ФССП. Такі обов'язки - компетенція виключно виконавчої служби. Зверніть увагу, переліки неплатників, які вказані на інших державних ресурсах - наслідок надання основної бази партнерським організаціям для зручності громадян.

Зверніть увагу, переліки неплатників, які вказані на інших державних ресурсах - наслідок надання основної бази партнерським організаціям для зручності громадян

Окремі громадяни вважають за краще вирішувати питання при особистому візиті до інспектора

Враховуйте, вибір візиту до відділення виконавчої служби для особистої бесіди з інспектором - дії, які доступні лише самому неплатнику. У разі ж вибору дистанційного інформування, дані про «чорних списках» отримують сторони, залучені в процес. Розглянемо подробиці визначення відомостей в описаних вище випадках.

Портал судових приставів

Вибір сайту ФССП гарантує отримання достовірних і актуальних відомостей. Відзначимо, цей ресурс дозволяє дізнатися росіянам про заборгованості по виплатах транспортного податку , Якщо людина знає лише прізвище, і інші проблеми з кредиторами. Зверніть увагу, дані на цьому сервісі - свідоцтво проходження судового розгляду.

Зверніть увагу, дані на цьому сервісі - свідоцтво проходження судового розгляду

На сайті ФССП росіяни отримають інформацію «з перших рук»

Відповідно, боржники, які числяться в базі, вже зараховані до переліку осіб, чия власність відчужується на користь кредитора в примусовому порядку. Перевагою вибору сайту стає відсутність необхідності реєстрації користувача. Громадянину досить увійти на портал і вибрати вкладку «Банк даних виконавчих проваджень».

Щоб здійснити пошук, заповнюємо просту форму, звіряючись з паспортом громадянина країни. Враховуйте, найменша помилка стане причиною видачі користувачеві помилкової інформації.

Росіяни позитивно відгукуються про подібний шанс з'ясування відомостей. Тут вдасться швидко і без проблем уточнити необхідну інформацію. Одним словом, портал судових приставів займає в таких ситуаціях передові позиції.

Користувачам соціальних мереж

Якщо людина зареєстрована в російських мережах « ВК »Або« ОК », прояснити ситуацію з боргом по аліментах не складе труднощів. Для цього буде потрібно стати членом офіційної групи ФССП. Потім на головній сторінці пошукайте посилання на «Банк даних по боржниках» і перейдіть за вказаною адресою.

Потім на головній сторінці пошукайте посилання на «Банк даних по боржниках» і перейдіть за вказаною адресою

Для відвідувачів соцмереж пристави рекомендують офіційну групу з посиланням на потрібну базу

Зверніть увагу, в цій ситуації анкета громадянина заповнюється автоматично - бланк заповнюється відомостями з аккаунта людини, яка зробила запит. Однак при необхідності поправити інформацію, користувач має право внести необхідні корективи. Тут потрібно просто видалити невірну інформацію і внести правильні мається на увазі «цей», то або приберіть взагалі, або напишіть простіше »data-name =" Канцеляризм »> дані про боржника.

Додатковим бонусом для молоді стала розробка ФССП додатків для мобільних телефонів.

Сьогодні такі програми створені для найбільш популярних операційних систем - iOS, Android і Windows Phone. Відзначимо, щоб уточнити таку інформацію користувачеві досить завантажити і встановити програму, а потім активувати програму і заповнити порожній бланк.

Для зручності громадян функціонують і спеціальні мобільні додатки

У перерахованих вище випадках неплатнику потрібно вказати ініціали, день, місяць і рік народження, суб'єкт РФ, де зареєстрований боржник.

Сервіс «держпослуги»

Ще один визнаний громадянами спосіб отримання відомостей - ресурс державних послуг . Тут користувачам доступні широкі функції - уточнення боргів ЖКГ , Недоїмки по податках і зборах, перерахування коштів, запис на прийом до державних структур. Правда, для використання сайту буде потрібно реєстрація особистої сторінки громадянина.

Правда, для використання сайту буде потрібно реєстрація особистої сторінки громадянина

Сайт «держпослуги» - зручна альтернатива порталу виконавчої служби

Зверніть увагу, процедура ідентифікації особистості триває тут до 10 днів. Однак після авторизації користувача громадянин переконається в зручності і незамінності цієї системи. Відзначимо, щоб процедура реєстрації пройшла швидше, люди радять прив'язувати кабінет до номера мобільного телефону, а не електронною поштою.

Логіном для входу в ЛК стає ІПН громадянина, тому надання помилкової інформації про борги однофамільця тут виключено.

Безпосередній процес пошуку власного імені в списку злісних неплатників аліментів виглядає наступним чином:

Зареєстровані користувачі без зусиль знайдуть потрібні відомості, скориставшись базою виконавчих проваджень

  • авторизація на сторінці користувача;
  • відвідування вкладки електронних послуг і натискання посилання «Електронний уряд»;
  • вибір виконавчої служби в списку;
  • натискання клавіші «Відомості про судові боргах»;
  • заповнення порожньої форми.

Зверніть увагу, в цьому випадку неплатнику, крім прізвища, імені та по батькові потрібно вказати і номер виконавчого провадження, щодо якого і запитується інформація.

Якщо ж боржником цікавиться друга сторона процесу, в такому випадку доречно замінити автозаповнення форм коректними відомостями з ініціалами шуканого боржника. Коли громадянин внесений в банк таких даних ФССП, система видасть повну інформацію після первинної перевірки запиту.

Поради юристів

Підводячи підсумки, відзначимо, що вибір конкретного способу перевірки визначається лише перевагою росіян. Враховуйте, первинна база створюється і розміщується на сайті виконавчої служби, а наведені в статті приклади - розширення можливостей громадян. Однак тут доречно пам'ятати, описані методи гарантують достовірність отриманих відомостей.

Однак тут доречно пам'ятати, описані методи гарантують достовірність отриманих відомостей

Щоб прибрати ініціали з цього списку, боржнику буде потрібно виконати фінансові зобов'язання перед кредитором і оплатити 7% суми за роботу інспектора ФССП

Звичайно, максимально ефективне рішення для людей, яких суд зобов'язав виплачувати аліменти - своєчасний розрахунок з другою стороною. Зверніть увагу, в Росії інспектори ФССП приділяють таким справах особливу увагу, тому розраховувати на забудькуватість співробітника нерозумно. Не забувайте, до моменту повного розрахунку, який включає і виплати 7% суми за роботу пристава, боржник залишається «висіти» в банку даних.

Пропонуємо уточнити нюанси покупки квартири, за якою числиться недоїмка. Такі відомості знайдуться тут .

Як бачите, потрапляння в «чорні списки» виконавчої служби не обіцяє боржнику сприятливих новин. З цієї причини доцільно мирно домовитися з другою стороною, щоб уникнути раптових заборон і обмежень. Якщо ж громадянин потрапив в базу, тут єдиним виходом стає повне погашення нарахованої суми. Про способи вибратися з важких фінансових умов читачі дізнаються в цієї статті.