Реклама
Реклама
Реклама

Адвокат по аліментах

Що таке аліменти Що таке аліменти?

Аліменти або аліментні виплати - це грошове зобов'язання щодо утримання неповнолітніх дітей або непрацездатних дорослих членів сім'ї.
Найчастіше адвокат по аліментах змушений допомагати при розірванні шлюбу, при якому у одного з подружжя на утриманні залишаються не досягли повноліття спільні діти. Але Сімейний Кодекс передбачає накладення аліментних зобов'язань і без розлучення: домогтися змісту через суд вправі діти непрацюючого чоловіка, інваліди або, наприклад, літні батьки. Закон говорить, що працездатні члени сім'ї зобов'язані піклуватися про близьких родичів, які не здатні до самостійного змісту. Тому також нерідкі випадки, коли аліменти стягують на користь колишнього чоловіка або старих батьків (ст. 87 Сімейного Кодексу зобов'язує досягли 18 років дітей піклуватися про своїх батьків, якщо останні визнані судом непрацездатними і (або) потребують допомоги).

Яку допомогу надає адвокат по аліментах?
В першу чергу адвокат по аліментах надає юридичні консультації як усно, так і письмово, роз'яснюючи шанси на перемогу, а також алгоритм дій саме у вашій життєвій ситуації. Правова консультація в більшості випадків виявляється безкоштовно - вона дозволяє звернувся з проблемою визначити ступінь кваліфікації правозахисника.
Далі адвокат по аліментах становить позовну заяву на стягнення аліментів з відповідача, подає його в мировий суд для подальшого виробництва. Вартість складання позовних заяв коливається в районі півтора - двох з половиною тисяч рублів.
При необхідності адвокат представляє в суді інтереси позивача або захищає відповідача - в залежності від того, хто є клієнтом. Ціна за ведення судового процесу по аліментах часто знаходиться в рамках 15000-35000 рублів і залежить від ряду факторів.
Позитивне рішення суду (виконавчий лист) відправляється судовим приставам, завдання яких - робота з відповідачем і забезпечення регулярних платежів на користь позивача. А завдання адвоката по аліментах - контроль за ефективною діяльністю посадових осіб федеральної служби судових приставів, а при необхідності - надання їм допомоги в пошуках боржника по аліментах або його майна і джерел доходу.
Крім цього адвокат може надавати послуги по досудовому врегулюванню спорів, вести переговори з родичами. Дана допомога, як правило, призводить до мирової угоди, вираженого в так званому аліментних угоді - зобов'язанні одного боку надавати матеріальну допомогу іншій стороні без судових тяжб. Така робота дозволяє не лише «розвантажити суди», а й значно заощадити кошти обох сторін, а також прискорити процес вирішення загальної проблеми.

Кому може допомогти адвокат по аліментах?
СК РФ надає право на отримання аліментів наступним особам:

Які не досягли повноліття діти (позивачем у такому випадку виступає один з батьків, під опікою якого вони знаходяться);

Непрацездатні члени сім'ї. Суд повинен встановити, що дитина непрацездатний і не працює;

Колишній чоловік, якщо він доглядає за спільною дитиною з інвалідністю;

Дружина (в т.ч. колишня) на період вагітності і до досягнення дитиною віку трьох років;

Непрацездатний чоловік, якщо його непрацездатність з'явилася в шлюбі або протягом року після розлучення;

Чоловік, що вийшов на пенсію протягом п'яти років після розлучення;

Непрацездатні за віком або станом здоров'я батьки;

Непрацездатні брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки і прийомні діти.

У більшості випадків адвокат по аліментах для успішного вирішення повинен переконати суддю в тому, що позивач дійсно потребує матеріальної допомоги і фінансовому утриманні. Звернення до наших фахівців і це підвищить ваші шанси на успішний результат суду незалежно від того, виступаєте ви в якості відповідача або позивача.

Що таке аліменти?
Яку допомогу надає адвокат по аліментах?
Кому може допомогти адвокат по аліментах?