Реклама
Реклама
Реклама

ошукані пайовики

Прийшов ось такий лист. Історію, звичайно, дуже сумна, але ще сумніше те, що історії такі - далеко не поодинокі. Причому кинути можуть кого завгодно де завгодно. У мене одна знайома в 2002 році в Москві купила квартиру-студію в елітному комплексі на Войковська. З того часу минуло 16 років. Квартиру вона так і не отримала, як і інші пайовики. Але ж там в комплексі були квартири і за мільйон доларів, і дорожче. І купували їхні багаті і впливові люди. Їх теж спокійно кинули. І нічого з цим вони зробити не змогли.

Нас 700 сімей. 7 років ми чекаємо свої квартири. І вже тиждень живемо в наметах у нашого недобудованого ЖК Березова Роща (Раменське, МО). Люди похилого віку і дівчата стоять в дощ і під сонцем біля порогів адміністрації та Мінбуду з пікетами. Наплювати абсолютно всім: владі, Мінбуду, губернатору, президенту, ООН, спортлото. Незважаючи на приїзди знімальних груп з телеканалів Росія 1, 360тв, ТАСС, все зняте показується урізання і через призму. Якась потьомкінське село в масштабах області і країни. Нас все просто не помічають. Залишається тільки оголосити нам всім голодування і здохнути. Але, це не вирішить проблему у нас, і навпаки, прибере проблему у них.


У всій країні на нашому місці може опинитися будь-хто. Міняйте "обманутий пайовик" на обманутий споживач житлово-комунального господарства, обманутий медициною, обманутий чиновниками, і ось Ви в нашій армії.

Ми, як і ви завжди були поза політикою. Ми так само як і ви не бачили проблемдругіх. Наші очі були в рожевих окулярах від розповідей про "наше Підмосков'ї", "ідеалогія лідерства" та іншої популістської нісенітниці.

Ми ошукані пайовики ЖК "Березовий Гай" Раменського району Московскойобласті. Забудовник ВАТ "Землі Московії". Нас 700 сімей.

Ми обмануті з 2011 року чотири рази.

Перший раз нас обдурив забудовник, продавши нам квартири в будинках, які він не збирався будувати.

Другий раз нас обдурили чиновники Московської області, який видали дозволи на будівництво забудовнику наших будинків, які він несобірался будувати.

Третій раз нас обдурили чиновники Московської області, які контролювали забудовника, який отримав дозвіл на будівництво будинків, які не збирався будувати.

Четвертий раз нас обдурили "нові інвестори", яких узгодили чиновники Московської області, які ... не будемо повторюватися.

Вп'яте нас обдурив особисто губернатор Московської Області АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ ВОРОБЙОВ, який в 2016 році особисто нам сказав, що будівництво наших будинків на його ЛИЧНОМ контролі.

Ось уже ми обмануті і не чотири рази, а п'ять.

Насправді більше, тому що нас обманювали і правоохоронні органи, і депутати, і громадські працівники і т.д.

І в кожному обмані замішані чиновники, чиновники, чиновники.

Ми купили свої квартири, повіривши в першу чергу чиновникам, які всі як один розповідали що 214 Федеральний Закон (якщо хто ще не чув, він як раз і "захищає" таких як ми, ошуканих пайовиків) надійний і можна
вірити, що вас не кинуть, якщо ви принесете свої гроші забудовникові.

Чиновники говорили, що пайове будівництво "локомотив" російської економіки, що темпи зростання будівництва ні в якому разі ні дають підстав вважати, що цей локомотив зупиниться, на ринку є тільки надійні забудовники і бла, бла, бла. Це все лилося з кожного телевізора, з кожного приймача, з кожного праски.

І ми їм вірили, і купували квартири ...

Як виявилося все дарма.

"Локомотив" економіки з тріском злетів з рейок.

Незважаючи на "захист" 214 Закону, наш забудовник просто вкрав наші гроші. Було кримінальну справу, були обіцянки, були спроби реанімувати будівництво ... Але все це залишилося тільки в нашій пам'яті ...

А ще на нашому полі залишилися остови наших будинків без дахів і вікон. Остови наших надій на свої квартири.

Наші серця знову наповнилися надією, коли губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов особисто пообіцяв організувати добудову наших квартир.

Звичайно на тлі сміттєвих скандалів наша проблема меркне, але в 2016 році ще не було сміттєвих скандалів. Чи то він забув, чи то знову погані чиновники, але сьогодні наш віз і нині там.

Наше становище з пам'ятної зустрічі з # АЮready (А.Ю.Воробьевим) тільки погіршилося - наш забудовник ще й збанкрутував.

Ми чекаємо з 2011 року. Кілька наших уже не дочекалися. У багатьох народилися діти. Багато вже зневірилися дочекатися допомоги.

10 серпня 2018 року наше терпіння, наші надії, наша віра в справедливість, чиновників і особисто в Воробйова Андрія лопнули.

Нам просто ніде жити.

Ми прийняли рішення заселитися в наш житловий комплекс. Заселитися в намети. Ми будемо більмом на оці "благополучного", "сильного", "здорового" і різного іншого "прекрасного" (в проплачених статтях губернаторських ЗМІ)
Підмосков'я.

Від Вас ми просимо одного - дати розголосу!

На жаль, ТВ нам не допомагає ...

Upd: Додаткова інформація:

Добрий день, Алекс, дякуємо і дуже просимо зробити невеликий апдейт записи. Без цього картина буде неповною. Щоб все відповідало дійсності.

Адже сьогодні вже 56 (п'ятдесят шість) днів, як ми живемо на об'єкті. Правда тепер уже не в наметах. Тиждень тому люди схожі на поліцейських (зі зброєю), без пред'явлення документів, без підстав, без протоколів вилучення відбирають і відвозять особисті речі пайовиків з нашого наметового містечка ЖК Березова Роща Раменське:

За ці дні ми продовжували щодня нагадувати владі про нашу проблему. Кожен день пікети біля Мінбуду, Адміністрації Президента, Держдуми, Уряду МО. Безстрокове голодування ... Нічого не допомогло ...

Правда до нас іноді все ще приїжджають ЗМІ, але все рідше і рідше ... А ми обживаємо битовки, що залишилися від горе-будівельників ..