Реклама
Реклама
Реклама

Амурські рятувальники шукали двох загубилися грибників

  1. Матеріали по темі

За статистикою, в серпні в службу порятунку часто надходять повідомлення про які заблукали в лісі грибників

За статистикою, в серпні в службу порятунку часто надходять повідомлення про які заблукали в лісі грибників. 25 серпня рятувальники Амурського центру ЦЗ та ПБ виїжджали на пошуки двох загубилися грибників в Благовіщенському районі. Амурчане самі додзвонилися до служби порятунку і попросили про допомогу. Прибулі рятувальники виявили заблукалих людей і допомогли їм вибратися з лісу.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, грибникам необхідно дотримуватися кількох елементарних правил.

♦ До походу в ліс слід підготуватися, навіть якщо ви йдете знайомим маршрутом і на нетривалий час. Обов'язково повідомте знайомим, куди ви пішли і орієнтовний час повернення - раптом трапиться така ситуація, що самостійно допомогу ви викликати не зможете.

♦ Подумайте про те, чи брати з собою маленьких дітей. Фахівці радять приготувати і взяти з собою невеликий тривожний рюкзачок. У нього покласти компас, ніж, ліхтарик, сірники або запальничку, а також продукти харчування, питну воду, поліетиленову плівку для накидки або навісу від дощу. Ліки, якщо постійно користуєтеся ліками, це, перш за все, стосується літніх людей. Спробуйте повністю зарядити мобільний телефон і поповните баланс. Телефон потрібно прибрати в пакет, щоб він не промок. Туди ж покладіть запальничку і таблетку сухого спирту, щоб було легше розвести багаття.

♦ Візьміть з собою свисток. Якщо доведеться кликати на допомогу, то голоси надовго не вистачить, зв'язки швидко втомляться і ви захрипне. Заздалегідь ознайомтеся з прогнозом погоди. Одягайтеся по сезону, але яскраво.

♦ Бажано ходити в ті райони і місця, які вам знайомі, де ви буваєте не перший раз. Якщо вже ви пішли в новий район, то візьміть з собою людину, яка знає ці місця. Якщо ж ваше бажання величезне, а знаючих людей ви не знайшли, завжди намагайтеся запам'ятовувати дорогу, по якій йдете, позначайте її маркуванням якщо необхідно.

♦ Якщо ви все ж заблукали в лісі, не панікуйте, зупиніться, подумайте, звідки прийшли, чи не чути криків, шуму машин, гавкоту собак. Вийти до людей допомагають різні звуки: працюючий трактор, собачий гавкіт, що проходить поїзд.

♦ Якщо ви розумієте, що самостійно не можете вийти на дорогу, телефонуйте в пожежно-рятувальну службу МНС Росії по телефону 101. Залишайтеся на місці, розведіть багаття, по диму знайти людину набагато легше.

♦ Якщо ж шукаєте дорогу самі, то намагайтеся не петляти, орієнтуйтеся по сонцю. Добре, якщо вдалося вийти на лінію електропередачі, залізницю, газопровід, ріку, рухаючись вздовж цих об'єктів, завжди вийдете до людей.

♦ Подавати звукові сигнали можна ударами палиці об дерева, звук від них далеко розходиться по лісу. Залишайте по дорозі «карби», надламана гілка, стріла, викладена з каміння, прив'язаний до куща шматок тканини можуть стати в пригоді і вам, і тим, хто захоче вам допомогти.

♦ Пити можна з струмків або джерел. Стоячу воду з калюж або боліт пити небажано. Коли почне сутеніти, виберіть місце для ночівлі. Рухатися в темний час не рекомендується, можна отримати травму, спіткнувшись або провалившись в воду. Місце для ночівлі потрібно вибрати високу і сухе, бажано у великого дерева. Заготовте хмиз для багаття, зробіть підстилку з лапника. Розташуватися найкраще спиною до дерева, перед собою розпалити багаття і підтримувати його всю ніч. Якщо сухо і вітряно - можна сховатися в ямі, а якщо йде дощ, то краще вибрати місце на узвишші і під захистом хвойних дерев, вони добре затримують краплі, повідомляє прес-служба МНС по Амурській області.

У разі виникнення нештатних ситуацій телефонуйте:

- 101 - для набору з усіх операторів мобільного зв'язку;

- 01 - зі стаціонарних телефонів.


Матеріали по темі

Через сильний снігопад на Бурейском водосховище заблукали рибалки 20.03.2019, 10:45 Тритонний вантажівка з амурчанамі застряг в болоті 02.11.2018, 11:30 У Зейском районі чоловік відправився за брусницею і пропав на п'ять днів 17.09.2018, 16:31 Амурські рятувальники шукали двох загубилися грибників 26.08.2018, 13:08 Грибники заблукали в Благовіщенському районі (правила поведінки в лісі) 19.08.2018, 11:54 Зниклого 9 років тому грибника з Амурської області впізнали хабаровські криміналісти 29.07.2018, 17:26 «Папа не розповідає, як вижив»: водій півмісяця блукав по Зейської тайзі 14.09.2017, 11:22 У Тиндінского лісі загубився ягідник з Примор'я 11.09.2017, 10:41 У амурської тайзі місяць шукають 88-річну стареньку 05.09.2017, 16:15 У Михайлівському районі майже тиждень шукають зниклого з собакою грибника 29.08.2017, 16:24 Рятувальники допомогли заблукав в Благовіщенському районі безтурботному грибникові 19.08.2017, 12:28

показати ще