Реклама
Реклама
Реклама

Бебі-рай збираються організувати в районі «Нур Актобе»

У кожному з п'яти мікрорайонів «Нур Актобе» побудують по чотири дитсадки.

"Нур Актобе" - це новий мікрорайон, - розповідає радник акима міста Актобе Геннадій Дудаков. - Він складається з двох черг. Перша черга - це п'ять мікрорайонів. Я можу підвести маленькі підсумки. Ми зараз закінчуємо забудову другого мікрорайону. Мало того, що будується житло, ми зводимо соціальні об'єкти. Зараз на стадії будівництва дитячий садок, він фінансується з місцевого бюджету. У другому півріччі цього року ми повинні його здати. Це перший дитсадок. У кожному мікрорайоні "Нур Актобе" планують побудувати по 4 дитсадки, пише Times.kz .

Крім того, зараз там будується велика сучасна школа на 1200 учнів. Якщо ми введемо в експлуатацію ці два об'єкти, то за 1-3 роки закриємо потребу в об'єктах соціально-культурного призначення.

Розроблено проектно-кошторисна документації, і зараз з'ясовується джерело фінансування для будівництва поліклініки на 500 відвідувань в зміну в мікрорайоні "Нур Актобе". Акімат проводить велику роботу з пошуку інвесторів і забудовників. Своє побажання зараз висловила мережу супермаркетів "Діна". Вони хочуть побудувати в "Нур Актобе" такий же гіпермаркет, який стоїть на проспекті Алії Молдагуловой ».

За планом детального планування передбачалося, що в «Нур Актобе» переїде міський акимат. Однак станеться це, як пояснив Геннадій Дудаков, не в найближчому майбутньому.