Реклама
Реклама
Реклама

Як зняти квартиру або апартаменти в Празі

  1. Оренда житла в Чехії
  2. Яке житло можна зняти в Празі?
  3. На який термін орендувати нерухомість в Чехії?
  4. Оренда квартири в Празі подобово - інтернет в допомогу
  5. Якщо потрібно зняти квартиру на тривалий термін
  6. Юридична сторона - договір оренди житла
  7. Нюанси оренди житла в Чехії

Прага - найбільший туристичний, культурний, діловий та освітній центр. Сюди постійно прибувають сотні тисяч людей з різних куточків світу, які хочуть жити, працювати, вчитися чи відпочивати в цьому прекрасному місті.

У більшості з них рано чи пізно виникає необхідність зняти житло в Празі. Про те, як це зробити, на які деталі звернути увагу при пошуку квартири, читайте в статті.

Оренда житла в Чехії

У Чехії, як і в будь-якій країні світу, є свої нюанси і тонкощі оренди квартир. Знімати житло можна декількома способами:

  • Самостійно, без посередників

    Цей варіант більш бюджетний і дозволяє заощадити кошти, але при цьому він вимагає набагато більш значних клопотів. Якщо у вас є достатньо вільного часу і ви готові присвятити його пошуку хорошої квартири, такий спосіб напевно буде кращий.

    Правда, для цього обов'язково потрібно вільне володіння чеською мовою.

  • через агентство

    Діючи таким шляхом, будьте готові витратити певну суму на послуги спеціалізованої компанії. При такому способі буде гарантований багатий вибір пропозицій. Пошуком квартир будуть займатися професійні агенти з нерухомості, вам же залишиться тільки оглянути запропоновані варіанти і вибрати з них найкращий.

    За послуги посередника доведеться заплатити комісійні (як правило, їх сума дорівнює сумі одного місяця проживання в квартирі).

    Якщо ви ще недостатньо добре володієте чеською мовою, можете звернутися в російськомовне агентство, яких сьогодні в Празі існує величезна кількість.

Кожен з цих варіантів має як свої переваги, так і певні недоліки. Який з них вибрати, вирішувати тільки вам.

Яке житло можна зняти в Празі?

На сьогоднішній день в Празі представлений надзвичайно широкий вибір різних пропозицій оренди нерухомості На сьогоднішній день в Празі представлений надзвичайно широкий вибір різних пропозицій оренди нерухомості. Серед такого багатого вибору є варіанти на будь-який смак і рівень бюджету: від самих скромних кімнат і невеликих квартир для студентів до розкішних і елітних варіантів, доступних далеко не кожному.

У числі актуальних пропозицій можна виділити кілька категорій житла:

  • кімната

    Цей варіант особливо популярний серед студентів, які приїжджають в Прагу з метою здобуття вищої освіти. Ви можете зняти недорого окрему кімнату в квартирі з господарями або знайти кількох інших студентів, які перебувають в пошуку житла, і разом з ними «в складчину» орендувати цілу квартиру, де вам буде належати одна кімната.

  • квартира

    Сьогодні в столиці щодня з'являються актуальні пропозиції про оренду квартир різної площі, розташованих в різних будинках і різних районах. Серед величезного вибору ви напевно зможете знайти Вас варіант.

  • Апартаменти

    У Празі також доступний широкий вибір комфортних і затишних апартаментів, де можна дуже зручно розміститися за цілком доступну плату. Апартаменти відрізняються від звичайного житла тим, що в них виявляється весь спектр готельних послуг. А також в них не можна прописатися, можна тільки здавати в оренду. Популярний сервіс booking.com пропонує величезний вибір апартаментів на будь-який смак.

Будь-яка з цих категорій житла наразі можуть собі дозволити мандрівникам, які прибувають до Праги на різний термін і з різними цілями.

На який термін орендувати нерухомість в Чехії?

Укласти договір на оренду нерухомості в Празі можна на будь-який необхідний термін Укласти договір на оренду нерухомості в Празі можна на будь-який необхідний термін. Якщо ви приїжджаєте до чеської столиці у відпустку або в ділову поїздку (на недовгий час), цілком доцільно не зупинятися в дорогому готелі, а зняти квартиру подобово.

Оренда квартири в Празі подобово - інтернет в допомогу

Таких пропозицій на сьогоднішній день досить багато. В Інтернеті існує безліч сайтів, де можна знайти цікавий варіант розміщення і зняти квартиру на необхідний час. Це відмінна можливість зв'язатися безпосередньо з господарями житла, без зайвих витрат на послуги агентства нерухомості та інших організацій.

Важлива перевага полягає також в тому, що забронювати житло можна в будь-який час, в тому числі, задовго до майбутньої поїздки. Це дасть можливість ретельно спланувати майбутню подорож і забезпечити собі гарантію того, що в Празі буде де зупинитися.

Багато з подібних сайтів зручно сортують всі актуальні пропозиції по часу додавання, району, де розташована квартира, вартості та іншим важливим показникам.

Великою популярністю серед туристів користується ресурс для оренди житла по всьому світу - Airbnb . Рекомендуємо.

Тут можна знайти абсолютно будь-який тип житла не тільки в усіх районах Праги, а й по всьому світу. На сайті можна почитати відгуки попередніх постояльців, які вже зупинялися в тій чи іншій квартирі, а також зв'язатися безпосередньо з господарями. На сьогоднішній день це один з найбільш зручних способів орендувати квартиру подобово.

Якщо потрібно зняти квартиру на тривалий термін

Якщо ж необхідно постійне житло в Празі (наприклад, якщо ви планує жити там за студентською або робочій візі), варто задуматися про те, щоб орендувати квартиру на тривалий термін.

В цьому випадку вам доведеться особливо уважно підійти до питання вибору квартири, адже вам доведеться жити в ній довгий час. Не поспішайте погоджуватися на першу-ліпшу пропозицію, подивіться кілька варіантів в різних районах і виберіть серед них оптимальний.

Кілька корисних ресурсів з пошуку житла в Чехії (на чеському):

  • www.homesweethome.cz - через ріелторів (є конфігурація з англ.мова на сайті)
  • www.bezrealitky.cz - без ріелторів (читайте уважно договір оренди)

Юридична сторона - договір оренди житла

Обов'язковою документом, який складається при оренді житла на тривалий термін, є договір оренди Обов'язковою документом, який складається при оренді житла на тривалий термін, є договір оренди. Це офіційна папір, яка є гарантією того, що після укладення угоди ви будете забезпечені житлом.

Чи не рекомендуємо знімати квартиру без оформлення офіційного договору. У разі виникнення будь-яких проблем або розбіжностей є ризик потрапити у вкрай неприємне становище і навіть залишитися на вулиці.

Договір оренди регулює взаємини господаря квартири і орендаря і чітко прописує права і обов'язки кожної зі сторін.

Договір необхідно укласти після того, як ви визначилися з необхідною варіантом квартири і готові укласти угоду з господарем. Підходити до оформлення цього документа варто дуже серйозно і відповідально.

Обговоріть з орендодавцем всі тонкощі угоди. Зверніть увагу на такі моменти, як сума оренди, особливості оплати комунальних послуг, термін договору, необхідність застави, умови і терміни повернення застави і т.д.

В додаток до договору обов'язково внесіть поточні показання лічильників електроенергії і води, щоб в подальшому з цим не виникало непорозумінь. Варто також заздалегідь обговорити, хто буде проживати в квартирі. Наприклад, багато орендодавців не хочуть, щоб в їх квартирі мешкали сім'ї з дітьми або домашніми тваринами.

Нюанси оренди житла в Чехії

Наостанок наведемо ще кілька тонкощів, на які обов'язково варто звернути увагу перед тим, як укласти договір оренди:

  • Якщо ви шукаєте житло через агентство нерухомості, неодмінно заздалегідь обговоріть з ріелтором суму його комісійних. Також варто узгодити кількість квартир, яке співробітник агентства зобов'язується показати. Деякі ріелтори погоджуються показати претендентам тільки 2-3 квартири, а за демонстрацію інших варіантів вимагають додаткову плату.
  • При виборі квартири зверніть увагу на особливості опалення. У Празі існує кілька варіантів опалення будинків: електричне, газове і водяне. Центральне водяне опалення присутній в тих будинках, де встановлені лічильники.

    У самих старих будівлях досі зберігається газове опалення. Електричне опалення сьогодні зустрічається досить часто, однак, цей варіант має під собою певні «підводні камені». Такий варіант опалення має низький ККД, тому в кінці місяця ви можете отримувати великі рахунки.

  • Обговоріть з господарем квартири, хто буде платити за зламану меблі або техніку, якщо виникне така ситуація. Обов'язково внесіть цей пункт в договір.
  • Важливе значення має і термін договору. Як правило, гарне житло можна зняти на період не менше одного року. Варто також заздалегідь обговорити, за який термін ви повинні будете попередити господаря в разі свого переїзду.

У цьому відео добре розглянуті проблеми при оренді житла в Чехії:

Знаючи всі ці важливі тонкощі, можна грамотно і розумно підійти до вирішення проблеми з житлом. Проявіть максимум уважності, відповідальності й обережності, і ви зумієте знайти ідеальну квартиру і забезпечити собі комфортне і приємне перебування в Празі.

Вам може бути цікаво:

  1. Скільки коштує шенгенська віза в Чехію
  2. Оформляємо закордонний паспорт через портал держпослуги - інструкція
  3. Важливі моменти при покупці квартири в Празі
  4. Собор святого Віта в Празі
  5. Де робити медичну страховку для шенгенської візи

На який термін орендувати нерухомість в Чехії?
Яке житло можна зняти в Празі?
На який термін орендувати нерухомість в Чехії?