Реклама
Реклама
Реклама

Як вибрати агентство нерухомості. Послуги ріелтора при купівлі, продажу квартири

  1. Хто такий ріелтор та як його вибрати?
  2. Що важливо при укладанні договору?
  3. Відповідальність агентства нерухомості
  4. Обов'язки клієнта
  5. Не приховуйте угоду від родичів
  6. Як убезпечити себе юридично
  7. 1. Працюйте з надійною компанією
  8. 2. Фіксуйте терміни
  9. 3. Фіксуйте вартість
  10. 4. Фіксуйте комісію
  11. 5. Оформляйте страховку
  12. 6. Проводьте оплату через банк або касу
  13. 7. Вимагайте Акт здачі-приймання
  14. 8. Обов'язково консультуйтеся з юристом до підписання договору

Чи збираєтеся купити або продати квартиру, будинок, землю? Не знаєте, самостійно займатися цим питанням або скористатися послугами агентства нерухомості? Сумніваєтеся, чи потрібні вам послуги ріелтора при купівлі-продажу квартири або іншої нерухомості? Обов'язково прочитайте, на що потрібно звернути увагу, щоб заощадити час і гроші і не дозволити себе обдурити.

Які поради ми могли б дати людям по вибору агентства нерухомості? Як зрозуміти, заслуговує фірма довіри, або краще обійти її стороною?

Вважаю, що дати однозначну відповідь на це питання досить складно. Перш за все, громадянам слід розуміти, що агентство нерухомості, як би воно себе ні позиціонував, є лише посередником між продавцем і покупцем. Найбільш ефективний спосіб правильно вибрати «посередника» - це прислухатися до думки друзів і знайомих, заснованому на їх особистому досвіді. «Сарафанне радіо» в нашій країні, є єдиним достовірним джерелом інформації про якість пропонованих ріелторами послуг. Друзі та колеги з величезним задоволенням розкажуть і про позитивні, і про негативні сторони роботи з тим агентством нерухомості, в яке зверталися самі.

Хто такий ріелтор та як його вибрати?

У тому випадку, якщо надійне джерело інформації по хвилюючою проблеми у Вашому найближчому оточенні відсутня, Вам доведеться розраховувати тільки на себе. Для того щоб мінімізувати негативні наслідки, потрібно мати чітке уявлення про те, що:

Ріелтор - це посередник, заробіток якого залежить від того, буде укладено угоду. Т. е. Ріелтор зацікавлений в тому, щоб угода відбулася. Обіцянки про несення відповідальності агентством нерухомості в разі виникнення проблем у сторін договору (наприклад, купівлі-продажу) після здачі документів в УФРС і отримання агентством винагороди, є міфом. Агентство стороною договору (купівлі-продажу, міни та ін.) Не є, і відповідати за неналежне виконання договору сторонами, а також за виникнення правопрітязаній третіх осіб в майбутньому - не буде в силу закону.

Ріелтор володіє механізмом оформлення угоди, т. Е. Знає, які довідки, дозволи та ін. Документи необхідні для укладення угоди, а також які інстанції і в які терміни ці документи оформляють (видають).

Ріелтор не має повноважень проводити правову експертизу документів, а також не має достатніх знань і практичного (юридичної) досвіду для аналізу документів. Штатний юрист агентства нерухомості працює не в інтересах клієнта агентства, а в інтересах роботодавця. Єдине, що він дійсно перевіряє (аналізує) - це договір між агентством і клієнтом, причому перевірка ця носить односторонній характер. І метою її є, аж ніяк не мінімізація проблем клієнта.

Що важливо при укладанні договору?

Які «підводні камені» можливі в агентський договір?

Укладаючи договір з ріелторських агентством , Клієнт повинен, перш за все, подбати про свою безпеку. Ще до укладення договору про надання ріелторських послуг необхідно ознайомитися з переліком послуг і їх вартістю. Розуміння того: що для мене зроблять, і скільки це буде коштувати - є ключовим моментом для прийняття рішення про те, чи станете Ви клієнтом саме цього агентства. Далі, слід уважно прочитати договір, пропонований агентством. У договорі, перш за все, повинен бути чітко сформульований його предмет, ціна договору, порядок оплати, інші умови (в залежності від предмета договору). Важливо розуміти: по-перше, слово «договір» походить від слова «домовлятися», по-друге, домовлятися повинні саме з Вами. Ставлячи свій підпис у договорі, Ви тим самим резюмує свою згоду з умовами договору.

Саме тому, якщо Вам щось незрозуміло, або якась умова Вас не влаштовує - договір підписувати не слід. Попросіть проект договору і проконсультуйтеся з юристом. У тому випадку, якщо агентство не йде Вам назустріч: відмовляється внести зміни в договір, або відмовляється надати Вам договір для обговорення його умов з юристом - варто задуматися про пошук іншого агентства, яке буде працювати, враховуючи не тільки свої, але і Ваші інтереси.

Відповідальність агентства нерухомості

Договір на надання ріелторських послуг по своїй цивільно-правовою природою є договором возмездного надання послуг, часто з елементами договору доручення. В силу закону, оплаті підлягає не результат роботи, а процес надання послуги. Саме з цієї причини дуже важливо ще при укладанні договору чітко позначити перелік послуг і вартість кожної послуги з цього переліку. Дотримання зазначеної формальності не залишить сторонам шансів надалі для пред'явлення необгрунтованих претензій. Клієнт після закінчення терміну договору сплатить агентству «процес пошуку і показу варіантів», якщо цей процес мав місце бути.

Обов'язки клієнта

При розірванні договору надання послуг клієнт зобов'язаний оплатити фактично виконані роботи (а це ні що інше, як фактично понесені витрати). Ріелтор, що зробив послуги з пошуку, підбору варіанту, показу квартир - працював, а значить повинен отримати винагороду, зрозуміло, якщо доведе, що послуги надані.

Не приховуйте угоду від родичів

Не робіть угоду з квартирами потай від родичів. Навпаки, чим більше рідних і близьких про це знатимуть, тим краще. Познайомте покупця з ними. На переговори обов'язково запрошуйте знайомих.

Як убезпечити себе юридично

Пам'ятайте, що в грошових питаннях потрібно не довіряти, а убезпечити свою угоду з точки зору закону.

1. Працюйте з надійною компанією

Тільки надійна, відома компанія може гарантувати високу якість роботи, професіоналізм співробітників, юридичну чистоту і безпеку угод і надати весь комплекс послуг на ринку нерухомості.

2. Фіксуйте терміни

У договорі повинні бути чітко визначені всі необхідні терміни - це не дозволить Вашій угоді затягнутися.

3. Фіксуйте вартість

Вартість об'єкта нерухомості повинна бути зафіксована і підлягає зміні лише з підстав, передбачених договором.

4. Фіксуйте комісію

Комісія агентства повинна бути відома Вам і закріплена в договорі.

5. Оформляйте страховку

Тільки титульне страхування вашої угоди з квартирою в солідній страховій компанії може гарантувати безпеку операції. Сертифікати, які видаються ріелторськими компаніями, не мають юридичної сили. Страхування відповідальності Агентства нерухомості в страховій компанії Вам не допоможе, максимум що Вам зможуть повернути, це винагороду отримане Агентством нерухомості.

6. Проводьте оплату через банк або касу

Оплата послуг агентства повинна проводитися або через банк, або в касі підприємства з видачею документа про оплату

7. Вимагайте Акт здачі-приймання

Після закінчення робіт з агентством повинен бути підписаний акт здачі-приймання. Тільки при наявності акта Ви зможете пред'явити можливі претензії до компанії.

8. Обов'язково консультуйтеся з юристом до підписання договору

Юрист з нерухомості повинен відповісти на всі Ваші питання і допомогти при вирішенні будь-яких складних ситуацій. Робота юриста відрізняється від роботи ріелтора насамперед тим, що юрист не купує і не продає нерухомість, т. Е. Не має особистої зацікавленості в укладенні угоди. З цієї причини, супроводжуючи угоду, юрист не намагається нав'язати покупцеві квартиру за всяку ціну, а, перш за все, виходить з необхідності мінімізувати юридичні ризики клієнта.

Посилання на сервіс: https: //мой-ріелтор.рф

Агентства нерухомості Челябінськ: Відгуки в Google

Агентство нерухомості «СІГМА» надає якісні послуги за доступними цінами.

Агентство нерухомості «СІГМА» надає якісні послуги за доступними цінами

Агентство нерухомості «Сигма» готово допомогти Вам вирішити будь-яке питання пов'язаний з продажем або купівлею нерухомості.

Щоб отримати консультацію юриста або укласти договір, звертайтеся в наш офіс за адресою: місто Челябінськ, проспект Перемоги д.303 / 2, офіс 4, зупинка трамвая № 14,15,16,17,19 «вул. Молдавська ». або надішліть запит для роботи з нами.

Хто такий ріелтор та як його вибрати?
Що важливо при укладанні договору?
Не знаєте, самостійно займатися цим питанням або скористатися послугами агентства нерухомості?
Сумніваєтеся, чи потрібні вам послуги ріелтора при купівлі-продажу квартири або іншої нерухомості?
Які поради ми могли б дати людям по вибору агентства нерухомості?
Як зрозуміти, заслуговує фірма довіри, або краще обійти її стороною?
Хто такий ріелтор та як його вибрати?
Що важливо при укладанні договору?
Які «підводні камені» можливі в агентський договір?