Реклама
Реклама
Реклама

В Африці з'явився гігантський місто-привид

  1. Орфографічна помилка в тексті:

9 серпня 2012, 9:36 Переглядів: 9 серпня 2012, 9:36 Переглядів:   В Африці з'явився справжній місто-привид

В Африці з'явився справжній місто-привид. Ненаселений пункт Нова Сідаде де Кіламба був за 3 роки зведений китайською корпорацією CITIC в 30 кілометрах від столиці Анголи Луанди.

Будівництво було оплачено з кредиту, виданого Анголі КНР в обмін на дозвіл на видобуток нафти на території африканської держави.

Місто Кіламба, розрахований на 500 тисяч жителів і займає 5 тисяч гектарів, складається з 750 восьмиповерхових житлових будинків, 12 шкіл і понад 100 різних магазинів.

Вартість проекту, побудованого в рамках розвитку програми міст-супутників, склала 3,5 млрд доларів. Тепер же Кіламба доведеться розділити долю інших міст-привидів, які вже виникли в Китаї, Ірландії та Іспанії.

ЗМІ називають Кіламба дорогоцінним каменем у короні післявоєнної реконструкції Анголи. Цьому місту присвячені пропагандистські відеоролики, в яких усміхнені сім'ї насолоджуються життям поза трущоб величезною Луанди. Однак всі ці люди - всього лише актори. Насправді в Кіламба майже ніхто не живе: з першої партії в 2 тис. 800 квартир були продані лише 220.

Вартість бажаних квадратних метрів виявилася занадто велика для жителів Анголи, які живуть менш ніж на 2 долари в день. Ціна квартири в Кіламба варіюється в межах від 120 до 200 тис. Доларів, і заплатити такі гроші за комфорт проживання поза столицею не може собі дозволити майже ніхто.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Африці з'явився гігантський місто-привид". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.