Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Британці не хочуть збільшувати допомогу Африці

Як показало дослідження, проведене компанією YouGov, 83% опитаних британців не відчувають впевненості в тому, що допомога Заходу країнам Африки буде використана розумно
На думку абсолютної більшості британців, основні проблеми Африки викликані корумпованістю і некомпетентністю урядів африканських країн. Таку думку висловили 79% опитаних
Більше половини опитаних також назвали в якості основних причин епідемію СНІД і громадянські війни в країнах чорного континенту

Більшість британців не поділяють ентузіазму свого прем'єр-міністра з приводу значного збільшення допомоги країнам Африки і вважає, що виділені на це кошти будуть "викинуті на вітер". Про це свідчать результати опитування громадської думки, опубліковані в суботу газетою Daily Telegraph.

Як показало дослідження, проведене компанією YouGov, 83% опитаних британців не відчувають впевненості в тому, що допомога Заходу країнам Африки буде використана розумно.

При цьому, за словами 42% опитаних, вони "зовсім не впевнені" в належному використанні допомоги, а 41% - «не дуже впевнені". Деяку ступінь впевненості в тому, що допомога "не розбазарена і не потрапить в кишені злочинців і корумпованих урядів", висловили лише 11%.

На думку абсолютної більшості британців, основні проблеми Африки викликані корумпованістю і некомпетентністю урядів африканських країн. Таку думку висловили 79% опитаних.

Більше половини опитаних також назвали в якості основних причин епідемію СНІД і громадянські війни в країнах чорного континенту.

Лише меншість опитаних британців вважають, що проблеми африканських країн викликані політикою держав Заходу - колоніалізмом, експлуатацією з боку транснаціональних корпорацій і протекціонізмом в сфері торгівлі.

На думку видання, результати опитування є "сильний удар по хрестового походу (прем'єр-міністра Великобританії) Тоні Блера з метою врятувати континент". Як зазначає газета, на наступному тижні Блер відправляється з візитом до Вашингтона, де спробує заручитися підтримкою США в питанні про боротьбу з бідністю в країнах "третього світу", перш за все в Африці.

Це питання має стати центральним на майбутньому в липні саміті "великої вісімки" в Гленіглз (Шотландія) за участю глав держав і урядів Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, Росії, США, Франції та Японії. Блер пропонує подвоїти нинішній обсяг щорічної допомоги країнам Африки, довівши його до $ 50 мільярдів, повідомляє РІА Новини" .