Реклама
Реклама
Реклама

Добровольці ООН вносять вагомий внесок в роботу УНП ООН

7 травня 2013 - Щороку, програма Добровольців Організації Об'єднаних Націй (ДООН) мобілізує близько 7000 добровольців на службу в 130 країнах для програм Організації Об'єднаних Націй в сфері миру та розвитку 7 травня 2013 - Щороку, програма Добровольців Організації Об'єднаних Націй (ДООН) мобілізує близько 7000 добровольців на службу в 130 країнах для програм Організації Об'єднаних Націй в сфері миру та розвитку. Робота УНП ООН також посилюється від підтримки десятків Добровольців ООН в офісах по всій Східній Африці, Південно-Східної Азії і Латинській Америці і в інших місцях. Сьогодні Виконавчий директор УНП ООН і виконавчий координатор ДООН Річард Діктус підписали Меморандум про взаєморозуміння між двома організаціями з метою продовження забезпечення Добровольців ООН можливістю працювати з УНП ООН в цій галузі.

Белісса Гуерреро Рівас є фахівцем з гендерних питань і працює над проектом УНП ООН у В'єтнамі. Будучи адвокатом з Сальвадору, вона спеціалізується на правах людини і в тому числі на правах жінок і бере участь в проекті УНП ООН, який підтримує відповідь системи кримінального правосуддя на насильство по відношенню до жінок, зокрема на насильство в сім'ї. До роботи Добровольцем ООН, вона працювала в Ель Сальвадорі і Міжамериканський комісії з прав людини (МКПЧ). Можливість працювати в якості добровольця ООН по гендерному насильству у В'єтнамі їй представилася як шанс поділитися своїм досвідом в галузі кримінального права і права жінок.

Белісса приєдналася до УНП ООН для підтримки збільшується програми Організації для зміцнення відповідей попередження і кримінального правосуддя на насильство по відношенню до жінок. У В'єтнамі Управління працює з міністерством громадської безпеки і міністерством юстиції для підготовки, пропаганди і збору даних про відповіді на насильство. Серед інших заходів було підготовлено понад 800 місцевих співробітників поліції, суддів, прокурорів і членів Союзу в'єтнамських жінок. Також 10-серійний телевізійний серіал під назвою «Порушення мовчання» був трансльований двічі на національному телебаченні для підвищення обізнаності серед населення.

«Що мені подобається найбільше в моїй роботі - каже Белісса - це мати можливість створення поінформованості про важливість прав жінок в регіоні, де як і раніше відсутня гендерна рівність».

Клей Нейтон є громадянином Австралії працюють в Камбоджі в офісі УНП ООН як офіцер ДООН по лікуванню наркозалежності в громадах. До приходу в ДООН, Клей протягом трьох років працював в декількох НУО в сфері збільшення обізнаності про здоровий спосіб життя в країні. В рамках своєї роботи Клей допомагає розвивати цільові стратегії щодо запобігання вживання наркотиків та лікування наркотичної залежності в сільській Камбоджі, де вживання наркотиків є зростаючою проблемою і перетинається з іншими проблемами зі здоров'ям, такими як ВІЛ.

«Я вирішив стати Добровольцем ООН для накопичення досвіду роботи в управлінні ООН в сфері, яка показала багатообіцяючі результати з відносно новим підходом в цьому регіоні» - зазначив він. «Моя мотивація виникає з змін, які я побачив в житті людей. Камбоджа є країною, яка все ще страждає від бідності - однієї з основних причин, що втягують молодь до вживання наркотиків. Однак існують деякий простір, де люди мають можливість реінтегруватися в громади і родини. »

З моменту запуску в 2010 році, за підтримки Програми УНП ООН по лікуванню від наркотиків в громадах, програма в Камбоджі показала позитивні результати. Вона забезпечує споживачів наркотиків добровільним, економічно ефективним медикаментозним лікуванням, заснованим на правах людини і послуги, наданих у своїй громаді.

«Що мені найбільше подобається в моїй роботі, це можливість працювати в програмі на декількох рівнях. Я регулярно зустрічаюся з посадовими особами уряду і даю рекомендації щодо політики та ініціатив. Я також провожу роботу на місцях і взаємодію з неурядовими організаціями та медичним персоналом і виробляю стратегічні шляхи для створення спільної дії спрямованих на сприяння скороченню попиту для більшості груп ризику населення »- зазначив Клей.

Виступаючи на церемонії підписання договору у Відні, виконавчий директор УНП ООН Юрій Федотов сказав: «У місцях де нам пощастило співпрацювати з Добровольцями ООН, вони надають суттєву підтримку УНП ООН, надаючи свої послуги в галузі охорони здоров'я, правосуддя і безпеки. Вони дуже віддані в своїй мотивації, яка відповідає принципам ООН і сприяє сталому людському розвитку. Вони дуже важливі для нашої організації. »

United Nations Volunteers (UNV) programme

UNODC's work on violence against women

UNODC and drug use prevention, treament and care