Реклама
Реклама
Реклама

Російська Іспанія: Гіркий досвід спілкування з іспанськими адвокатами. .

Горький і вкрай дорогий досвід спілкування з іспанськими адвокатами.
бувальщина:

No 7140 від 2005-04-23 11:56:35 Ani   * Хочу розповісти про подачу документів через адвоката на особистому досвіді No 7140 від 2005-04-23 11:56:35 Ani
* Хочу розповісти про подачу документів через адвоката на особистому досвіді. Зібрала всі папери сама, і вирішила що контракт краще заповнити з юристом щоб уникнути помилок ... Дуже прекрасненько все заповнили, адвокат взяв мені ситу і сказав що їхати тоді-то, і подавати там-то, а за свої послуги виписав мені рахунок в 1000 євро. На моє запитання - за що ??? - адже він навіть зі мною подавати документи не їде ... він відповів що там мене зустрінуть і займуть чергу ... А якщо я не заплачу, то він зіпсує мені документи (дуже тонкий натяк). Зі сльозами забрала документи, 300 євро так і не повернули, поїхала сама і все здала. Все взяли без проблем і сказали що все ОК.
Всім хто хоче скористатися послугами іспанського адвоката - гарненько подумайте і обов'язково до надання послуги обумовлювати ціну !!! Оскільки залишилося не багато часу до закінчення легалізації - роблять що хочуть ...

Кінець цитати.
Обдуреною адвокатом Ані можна поспівчувати, а можна і позаздрити: вона вірить в те, що спочатку обумовлена ​​ціна - це саме та сума, яку треба готувати для розрахунків з іспанським повіреним. На ділі ж як би ви чітко домовлялися про ціну, в результаті з Вас все одно запитають більше і пригрозив, що несплата чревата тяжкими наслідками. Нерідко ці загрози втілюються в життя. Щоб не бути голослівним, трохи нижче приведу факти, а поки офіційна інформація про імміграційних адвокатів:
RiЯ, Іммігрант-інфо, № 1358, від 28/06/2004, "Справи іммігрантів, адвокати-шкідники", за матеріалами Europa Press:
Близько 40% імміграційних прохань, підготовлених так званими "імміграційними адвокатами" не можуть бути задоволені з причини вкрай недбалою підготовки документів, що підтверджують прохання про резиденцію в Іспанії і навіть неправильного заповнення стандартних бланків.

До такого висновку прийшов Захисник Народу (спеціальна неурядова посаду в Іспанії) вивчивши спільно з андалусійского Зборами (Junta de Andalucía) 2800 справ представлених або підготовлених тутешніми адвокатами.

До вивчення з них в принципі не можуть бути прийняті понад 1100, вони або не укомплектовані, або містять документи, які не є юридичною аргументацією прохання, і все це при астрономічних гонорари, отримані від нелегалів. (Дослівно: "argumentos jurídicos muy escuetos, poco motivados e incongruentes y minutas astronómicas".) У більшості справ, які все ж мають підстави до розгляду, також відзначається цілий ряд недоліків, недозволенних для юристів-професіоналів.

Російська Іспанія ще раз нагадує співвітчизникам, що найвірніший спосіб правильно підготувати документи для легалізації, - це готувати їх самому згідно загальнодоступному списку вимог саме того офісу імміграційного відомства, в яке належить подавати прохання. При єдиних загальних вимогах, що виходять від МВС Іспанії, на практиці вони не по всій країні однакові. В крайньому випадку, хоча б перевірте що саме подає Ваш адвокат від Вашого імені ... А ще краще - подайте прохання самі.
Іспанські адвокати - народ, звичайно, грамотний, але недбалість і поверховість у веденні іммігрантських справ - їх одвічний бич. Розміри гонорарів - теж бич, та ще й який! Хто стикався хоча б з одним letrado, переконався в цьому.
Повинен вам сказати, що до сих пір мова йшла тільки про реальні адвокатів. А ще існує цілий прошарок тих, хто продає липові контракти, видаючи себе за abogados de inmigración. Прикладів тому - тьма.

Участі іспанських адвокатів при розгляді більшості справ в іспанському суді, на жаль, уникнути не вдається. Тому будьте готові до того, що сталося з Володимиром:
Повідомлення з форуму, No 6490 07/04/2005:
Цитата:
Історія така - при укладанні договору була позначена сума за ведення цивільного процесу, який стосується права власності на нерухомість, а після завершення з'ясувалося, що адвокат збільшив суму обумовленого раніше гонорару в 20 разів, до 50'000 євро, на відмову в оплаті відповів позовом до суду . Зазначену в договорі суму адвокат "перекваліфікував" як передоплату і як "початкову суму" за його участь в процесі. Судимося вже рік ...
Кінець цитати.
А судитися з адвокатом - це все одно, що з картковим шулером грати в карти.
У питаннях становлення іспанського бізнесу - та ж історія. Іспанські адвокати, яких наймають з метою сприяти прискоренню, на ділі гальмують процес, як в тому анекдоті:
Молодий адвокат - батькові, захоплено:
- Папа! Я виграв справу Мартінес!
- Божевільний ... Що ти накоїв !? На цій справі мій батько виростив мене, я виростив тебе, а ти міг забезпечити життя твоїх дітей! ...

No 8719 від 2005-06-15 23: 00: 3, lusy, [email protected]
Добрий день. Я про дитячу темі легалізації. Я вже писала на форум з цього питання і читала інші відгуки. Мені здалося все зрозуміло. А сьогодні була у адвоката .А вона мені каже що я не можу подавати на легалізує. дитини тому у мене перша тархету і не важливо що дитина прожила 2 роки в Іспанії. Ось отримаєте другу тархету тоді і приходьте-сказала вона. Батьки повинні прожити рік а дитина-2.Так вона мені пояснила. Чи так це. Дякуємо.

No 8720 від 2005-06-15 23:15:51, Микола [email protected]
* Привіт, lusy! Це брехня. Анатолій (див. Цінний досвід - посилання зліва внизу) вже отримав на дитину резидентську картку, і відвіз всю сім'ю в Росію у відпустку. Він теж тільки що легалізувався. Звернення до адвоката - найнадійніший спосіб заплутати будь-яку справу. Платний адвокат з самого початку орієнтований захопити вас в свої мережі так, щоб Ви без нього і крок боялися ступити. Безкоштовний повинен Вас так отфуболіть, щоб довго не зустрічатися. Наші проблеми їх не просто не хвилюють. Вони їх дратують ...
Дай Бог Вам і всім нам удачі і здоров'я!
Щиро Ваш, Микола

No 11599 від 2006-01-25, Alexandr

Привіт Ніколаї! Дістав листа про відмову в легалізації, з причини, що мої assesor, який цим займався, подав документи на день пізніше! Поясню: мені не хапала довідка про несудимість і мені дали відстрочку на місяць, до 6 червня. А він дав їм цю довідку 7-го, нічого мені не кажучи. І зараз вимагає від міна ще 250 євро ... Так, і з extranjerii нічого не повідомили, а говорили: "Чекайте, все ок!" Т.ч. пройшло 7 місяців марного очікування і я не легалізований! Якби знав, то спробував легалізуватися через маму, яка у міна одружена з іспанцем, та й живемо ми тут вже 4-ий рік .... Що ж мені тепер краще зробити? Заздалегідь вдячний ... Alexandr

Alexandr

No 32042, Люда, від 2010-07-15 18:27:36
* Хочу поділитися досвідом. У 2007 році звернулася до адвоката для отримання резиденції. Адвокат дуже крутий, але мій чоловік робив у нього ремонт і він обіцяв нам допомогти недорого.Всего 200 євро :) Зібрала я документи все як годиться і принесла йому, серед них було постоновленіе про депортацію, але тоді я не знала що це, просто сказала всю правду що я була в поліції і яку якийсь папірець дали. Він сказав щоб я її сховала і нікому не показувала. На першу подачу він не з'явився і документи мої все у нього були. На другу прийшла його секретарка. За оконцовке: віддали оригінал Сифа імпресій з якої був предконтракт, шев мене вбивав довго і болісно. Віддали оригінал прописки, я не могла взяти там ще одну т до більше не була там прописана, але це було одне з доказателств. Віддали оригінал тархету санітарії. І найцікавіше помилилися в адресі. На аркуші про те що я зробила подачу написати не Ланкон а Аранкон. Коли в інтернеті було але фаворабле, він сказав це з за довідки про вас не судили, треба ще довідку, я ще замовила заплатила за дві довідки за подачу, за сіф шефу, втратили з чоловіком два дя роботи ужас !!! Поки мені не підказали звернутися до безкоштовного консультанта у справах іммігрантів. Він як побачив Оріген де експульсьон, відразу все зрозумів. І ще взявся сходити в інстранхерію і дізнатися точний термін оконцовкі депортації. Виявляється мені дали три а в комп'ютері п'ять. Ось так буває!!
Люда

No 32647, Camera-girl, від 2010-07-31 5:45:20
* Відіслали документи і проплатили оформлення пермісо де Трабахо іспанському адвокату. Як будинок. працівників викликати нас не вийшло, довелося реєструвати фірму, куди ми були потрібні в якості працівників. Оформлення тривало рік, прийшла відмова з причини того, що ділом наші не амологіровани. Адвокат не повертає і половини суми. Порадьте, будь ласка, що можна зробити, заходи впливу для повернення грошей. Контракту немає. Є папір з банку про відправку грошей "на послуги", листування та паспортні дані, місце роботи.
Camera-girl [email protected]
No 33675, Camera-girl, від 2010-08-30 5:57:09
* Привіт, Миколо! І ще раз спасибі, що є такий сайт. Підкажіть, будь ласка, чи можна повернути статутний капітал компанії SL, якщо вона, проіснувавши декілька місяців, за які були заплачено мінімальний податок, припиняє своє існування через відсутність доходу, прибутку? Справа ось у чому. Намагаємося продати компанію. Питаю адвоката, якщо компанія нерентабельна, невже не можна її закрити, і забрати статутний капітал. Відповідає, що витрати по закриттю будуть перевищувати суму статутного капіталу. Як це розуміти? Немає ніяких заборгованостей. Пропоную інший варіант, перевести статутний капітал на інший рахунок під приводом (з подтреждающей документацією) оплати послуг, рекламної компанії, витрат компанії і тд. Відповіді поки не отримала. Сумніваюся в адвокаті.
Camera-girl [email protected]
No 33683, Микола, від 2010-08-30 7:46:42
* Привіт, Camera-girl! Ви стали жертвою адвокатської жадібності і Вам терміново пора міняти адвоката. Навіщо Вам закривати компанію? Просто зупиніть її діяльність і все. Нехай собі висить як недеействующая вічно, у мене три таких компанії. Гроші, внесені в якості статутного капіталу, можна було зняти або пустити в хід на наступний день після відкриття компанії.
Закриття саме по собі безкоштовно або вимагає мінімальної держмита, ВСЕ ІНШЕ - ГОНОРАР АДВОКАТА.
Дай Бог Вам і всім нам здоров'я і удачі!
Щиро Ваш, Микола

No 36275, Rada, від 2010-12-01 19:02:34
* Привіт, Миколо! У мене картка закінчилася в грудні минулого року. Подавала через адвоката в березні. Лист довго не приходило.
У підсумку взагалі не прийшло.
Адвокат каже, що мені відмовили.
Але при цьому не хоче давати копію де солісітуд (говорить, що не може знайти)
Я дізналася, що мої дані в екстранхеріі взагалі не присутні.
Тобто мій адвокат взагалі не подавав документи.
Питання: чи є у мене можливість подати на документи зараз з предконтрактом з такою затримкою?
враховуючи, що це вина адвоката?
Rada
No 36281, Микола, від 2010-12-01 20:25:49
* Привіт, Rada! Ви не єдина жертва іспанських адвокатів, про це йдеться на однойменній сторінці "Жертви адвокатів" в розділі Марії Бедрій "Цінний досвід", посилання зліва в рамці.
Але юридично Вас ніхто жертвою не визнає, тому що Вам скажуть, що незнання законів не звільняє від відповідальності, що особиста явка прохача для продовження резиденції обов'язкове а Ви цю обязаннсть не виконали, переклавши її на адвоката.
Загалом, вину на адвоката перекласти не вдасться. Хіба що подати на неї позов до суду ... Але з адвокатами судитися так само марно, як грати в карти з шулерами.
Мені здається, що у Вашій ситуації найправильніший шлях - знайти контракт і починати все заново, з подачі прохання про легалізацію по осілості.
Дай Бог Вам і всім нам здоров'я і удачі!
Щиро Ваш,
Миколай
No 36295, Vjr, від 2010-12-02 10:48:45
* Ось здається, немає нічого простішого-самому подати доки, адже по суті людина все робить сам, адвокат тільки збирає документи до купи. Адже він не йде в мерію за вашої пропискою, що не переводить нічого. Ось поясніть, навіщо адвокат? Адже все одно, в більшості випадків, якщо не завжди, потрібна особиста присутність.
Одного разу спостерігала: дуже "крута" дама з'явилася з двома дітьми, ну, і що? Адвокат бігав туди-сюди, крутився навколо неї, але все одно чекали своєї черги, адвокат постійно "Через 5 хвилин пройдемо", "там щось сталося", "ось-ось зайдемо", а з боку трохи смішно було.
Vjr

Тут же дозвольте навести приклад з власного досвіду, яким я ділився в поза-поза -...- позаторішньому нарисі "Види на проживання"
Цитата:
... Ось тут-то на арену і виходить кровожерливий, але з вишуканими манерами тореадор-адвокат. Зайве пояснювати, що torro, тобто бик - це російський покупець. Втім, аналогію треба визнати не зовсім вдалою: російській "бику", якому "роги обламали" обмеженістю прав, нічим захиститися, на відміну від рогатої іспанського torero.
Я, який вважає себе обачним і далеким від всякого роду зайвої довірливості, теж виявився в шкурі torro. Все, що я зміг для себе зробити - це просто вислизнути з неї.
Випещений іспанська адвокат на ім'я Хосе Карлос одружений на стрункої гімнастці з Калінінграда, любить швидкість під 200 кілометрів на годину, а також смачно ситно поїсти. При першому ж нашому знайомстві він, оком не моргнувши, взяв з мене гонорар 500 $ за невиконану роботу. Гроші пішли з моїх рук, ніби в чорну діру, ніби їх ніколи і не було. Поморгавши, я відніс ці витрати на труднощі поставленої перед ним завдання. Він повинен був вимагати від іспанського банку повернення мені, і нікому іншому, мого вкладу. (Див. "Як нам засовують нерухомість") Сьогодні я знаю, що йому досить було звернутися до вищої інстанції банку ...
Перші три місяці мого життя в Іспанії від мене в ту ж чорну діру йшли великі гонорари за всякі навмисне заплутані дрібні послуги. В цей час університетські мовні курси активно заповнювали мою пам'ять новими словами, і я поступово починав розуміти, що відбувається навколо:
Хосе Карлос важливою ходою тореадора входить зі мною в приміщення комісаріату поліції, звертається до усміхненою симпатичною служить з питанням: "що треба зробити для отримання студентської резиденції на час проходження мовних курсів?". Вона з чарівною посмішкою подає йому список документів, які треба зібрати, а він передає мені. Вона, грайливо посміхаючись, подає бланк, він передає мені, я заповнюю. Все це займає не більше 15 хвилин, але гонорар становить 1500 доларів, тобто 100 доларів за хвилину !!! Я, зрозуміло, виплачую ...
- Питання не просте, - з надутим від серйозності особою говорить мені адвокат, - він пов'язаний з особливого роду юридичними процедурами, які займуть не менше 2 місяців.
Через 2 місяці, коли, ще далі просунувшись у вивченні мови, я зміг зрозуміти пояснення усміхненою служить, що ВЗАГАЛІ НІЯКИХ АДВОКАТСЬКИХ ПРОЦЕДУР НЕ БУЛО І НЕ МОГЛО БУТИ, від цього фахівця з особливого роду процедур мені приходить витіювате письмову вимогу виплатити йому ще 5000 доларів гонорару з формулюванням "за різні юридичні дії".
Повинен зізнатися, що російським нюхом відчуваючи підступ, я незабаром завів облік: послуга - ціна - оплата, і час від часу навмисне робив в записах помилки, які підсовував Хосе Карлосу для виправлення ЙОГО РУКОЮ.
На цей раз, перш ніж дзвонити йому з проханням роз'яснити підступне вимоги листи, неабияк наковтавшись валідолу, я включаю функцію "MEMO 2 WAY RECORD" та записую вся розмова:
- Шановний пане адвокат, по НАШИМ З ВАМИ записів виходить значно менша сума ..., - і перераховую по черзі всі записи, які він змушений підтвердити, він уточнює послуги і суми, а під кінець я повідомляю:
- Розмова записується на стрічку. Я слабо знаю мову, і хотів би потім, не поспішаючи розібрати всі Ваші відповіді.
- ... Так я тебе ... видворили ... ти дуже пошкодуєш ..., - бризкав слиною колись солідний адвокат, - ... не вмієш поводитися в чужій країні ... У МЕНЕ ВСЕ ПОДАТКИ З ТВОЇХ СУМ СПЛАЧЕНІ ..., - і тому подібний бальзам на мою душу. Значить, я потрапив в точку! Касета з його погрозами у мене і понині лежить в сейфі.
На мій лист він не відповів і взагалі пропав з поля зору. Тільки через півроку, побачивши мене випадково в аеропорту, він підійшов і, не дивлячись в очі, потиснув мені руку, супроводивши рукостискання загадкової двозначною фразою: "... не всі російські однакові ...".
Тільки не думайте, заради бога, що він "усвідомив помилку". Жест носив суто меркантильний характер: в аеропорту він зустрічав мого земляка, до того ж тезку і колегу, з яким, за припущеннями його співучасниця-подружжя, я був знайомий ... На практиці ми лише з чуток знали про існування один одного.
Один дуже шановний москвич, ім'я якого я не називаю (на його прохання: "Не пиши, мені соромно, який я лопух") сплатив за два роки (!) Спритному іспанському адвокату за отримання виду на проживання по шлюбу з іспанкою 28000 доларів !! ! Тим часом, процедура гранично проста: в комісаріаті поліції Вам говорять, які папери треба надати, Ви їх надаєте і все ...
Кінець цитати.

Але деяким з адвокатами крупно везе: вони виходять з контакту з падать без втрат. Точніше, тільки з втратою часу.

No 8561 від 2005-06-10 00:20:43 No 8561 від 2005-06-10 00:20:43

Привіт Микола! Хочу Поділитися радістю вирішенню своєї проблеми .Помніте, я писала, что Довгий не могла здати Відбитки пальців, так як НЕ Було моїх даних до коммісара?
Зневірівшісь від замкнутого кола, (пройшло Вже почти 2 місяці после реєстрації в Seguridad Social), и дізнавшісь на Вашому форумі від чітачів, что в Малазі є безкоштовні Вимоги (хороші) адвокати по вулиці Cruz Berde 20, я Пішла туди. Там віслухавші, обіцялі мені помочь и передзвоніті. (Копії документів я залишилась у неї). Почекаев тиждень и не дочекалися Дзвінка я Пішла туди знову.
Про моїх справах для там Вже встіглі забути, копії моїх документів вона забула вдома, и думала, что моя справа Вже вірішено (за помахом чарівної палички напевно). Я попросила ее помочь мені Написати Скарга. Спасибі їй, хоч в цьом допомогла, хоча скарга Вийшла дуже м'яка. Адвокат знову обіцяла мені допомогти, сходити в Extranjeri'a і розібратися. На наступний день мій чоловік пішов сам в Extranjeri'a, подавати мою скаргу та копії моїх документів. (Він краще говорить іспанською, тому пішов він).
Подавши, він вирішив все-таки пробратися на другий поверх, саме туди, де заносять ці дані в комп'ютер. Пишу "пробратися", так- як туди не пускають сторонніх. Схитрувати щось охоронцеві, він все таки туди потрапив. Там його зустріли дуже доброзичливо, і сказали, що тільки вони можуть вирішити цю проблему. Занесли дані в комп'ютер. (Потрібно мати при собі копію реєстрації в Seguridad Social)
Причина затримки - забули, багато роботи. На наступний день я здала відбитки і була щаслива! Пишу так докладно, тому-що впевнена, що такі проблеми можливі і у інших. (Не дай Бог ). Я просто раджу не чекайте, вирішуйте. Потрібно бути настирного, і все буде добре! Удачі всім! І Вам Микола величезне спасибі за Ваш сайт!

Любителів поговорити про дивацтва і навіть "заскоками" корінних мешканців Іспанії прошу не потирати руки від радості здобуття прихильника. Адвокати - особлива мутація homo sapiens (ser humano), в чому особисто у мене з іспанцями повну одностайність. Наводжу Вам кілька іспанських анекдотів на тему про адвокатів:
Любителів поговорити про дивацтва і навіть заскоками корінних мешканців Іспанії прошу не потирати руки від радості здобуття прихильника
Адвокат на тому світі:
- Ось моя візитка: мій коник - цивільні і кримінальні справи. А ви хто?
- Я Бог, пан неба і землі, батько іудеїв і християн!
- Дайте мені глянути на договір купівлі-продажу неба і землі, а також на свідоцтва про народження. Якщо вони оформлені неналежним чином, то під час слухання справи на Страшному Суді у Вас, шановний, можуть виникнути серйозні проблеми.

Негідник - прокурор сховав мене за ґрати і радів, але не так бурхливо, як адвокат, для якого заробітки на оскарження тільки починалися ...

Адвокат - феміністка:
- Прокурор стверджує, що моя підзахисна цинічно і безжально отруїла чоловіка. Це мерзенне, чисто чоловіче перекручення фактів! Тільки жінка здатна зрозуміти всю глибину відчаю, яке бідолаха пережила, коли він похвалив отруєний суп і попросив добавки, а у неї не виявилося ...

Був такий жахливий холод, що навіть адвокати тримали руки В СВОЇХ КИШЕНЯХ.

Слушется справу про корупцію. Прокурор ставить запитання обвинуваченому:
- Чи правда, що за припинення справи Вами була отримана велика сума грошей?
Той мовчки дивиться на суд, що не повівши бровою. Прокурор повторює голосніше:
- Чи правда, що за припинення справи Вами була отримана велика сума грошей?
Той же відсутній погляд. Суддя - адвокату, роздратовано:
- Ваш підзахисний погано чує?
Адвокат шепочеться з клієнтом, потім звертається до судді:
- Вибачте, Ваша честь, мій підзахисний вважав, що прокурор звертається до Вас ...

- За браком доказів справу про крадіжку автомобіля припиняється!
- Чи означає це, що машина залишається моєму підзахисному і може піти на сплату мого гонорару?

Гриф - адвокату: "Вже ти-то, який їсть людей живцем, помовчав би про мораль .."

- Доктор, мій малюк проковтнув клубок землі! Що з ним буде?
- Не хвилюйтеся, матуся, його батько-адвокат зжер половину мого земельної ділянки і - нічого!

Адвокатська собака сперла в м'ясній крамниці і обгризла шматок яловичини. М'ясник йде до адвоката і, хитро так, питає:
- Роз'ясніть, будь ласка, чи можу я стягнути вартість м'яса з господаря собаки, яка вкрала шматок яловичини з прилавка?
- Зрозуміло, так!
- Тоді з Вас 50 євро!
Адвокат негайно їх сплачує, а м'ясник йде геть, каючись в тому, що вважав всіх адвокатів негідниками. Через тиждень м'ясникові приходить рахунок: "500 євро за консультацію і стягнення шкоди з винного у справі про крадіжку м'яса його собакою."

Заповідач - адвокату:
- ... і ще хочу, щоб мене поховали з музикою ...
адвокат:
- Доручивши наймання музикантів мені, можете вмирати спокійно. Який стиль виконання віддаєте перевагу? Симфонічний оркестр? Хуліо Іглесіас? Мадонна?

- Яка різниця між вороном і адвокатом?
- Один з них - підла тварюка, яка так і дивись виклює тобі очі, а
інший - безневинна чорна пташка.
В оригіналі:
- En qué se diferencia un abogado a un cuervo?
- En que uno es rapaz, ladrón y traicionero, y si puede te saca los ojos, y
el otro es un inocente pajarito negro.

Досвід запропонував Вашій увазі
Щиро Ваш, Микола Кузнєцов

© Російська Іспанія © Російська Іспанія

© Російська Іспанія

На моє запитання - за що ?
Що ж мені тепер краще зробити?
Як це розуміти?
Навіщо Вам закривати компанію?
Питання: чи є у мене можливість подати на документи зараз з предконтрактом з такою затримкою?
Враховуючи, що це вина адвоката?
Ось поясніть, навіщо адвокат?
Одного разу спостерігала: дуже "крута" дама з'явилася з двома дітьми, ну, і що?
Помніте, я писала, что Довгий не могла здати Відбитки пальців, так як НЕ Було моїх даних до коммісара?