Реклама
Реклама
Реклама

Північний Кіпр - закони і юристи

  1. Закони нерухомості Північного Кіпру
  2. Повне право власності | Титули на нерухомість на Кіпрі

Яку б вид власності ви не вирішили придбати на Північному Кіпрі, послуги професійного адвоката будуть необхідні на кожному етапі процесу покупки. Нерухомість до початку будівництва, вторинна нерухомість або ж ділянку землі вимагає ретельної перевірки документів, складання і підписання контракту, перекладу титульних документів. Навіть якщо ви вже є власником власності на Північному Кіпрі, такі питання як заповіт, трастова компанія, відкриття власного бізнесу, подальша можлива продаж нерухомості можуть бути вирішені через обраного адвоката в ТРПК.

Спеціальних вимог, які зобов'язують до використання адвоката на Північному Кіпрі немає, проте, безперешкодно пройти весь шлях придбання житла без знання турецької мови і законів ТРПК, для іноземного громадянина практично нереально. Крім того, більшість іноземців не проживають постійно на території Кіпру, а приїжджають для вибору нерухомості, а потім тимчасового проживання або відпочинку. Юридична контора, яка буде працювати у ваших інтересах, зможе вирішувати всі поставлені завдання без вашої присутності на Північному Кіпрі, за умови оформлення державного довіреності на їх ім'я для проведення всіх необхідних дій з вказаною нерухомістю.

Вибір адвоката на Північному Кіпрі це особиста справа кожного іноземного громадянина, однак, з огляду на, що багато іноземців відвідують Північний Кіпр вперше, компанія Alliance - Estate пропонує своїм клієнтам вибір з кількох найсильніших юридичних контор на Північному Кіпрі. Працюючи на ринку нерухомості вже довгий час і маючи чималий досвід, ми постаралися вибрати кращих юридичні контори з найсильнішим штатом адвокатів на Північному Кіпрі і російськомовними юристами для проведення кропіткої роботи, пов'язаної з нерухомістю.

Адвокат на Північному Кіпрі - це перш за все юридична особа, який несе дисциплінарну відповідальність за свої дії, і який зобов'язаний виконувати професійні обов'язки перед довірителем.

При оформленні контракту адвокат контролює весь процес придбання житла на території Північного Кіпру - від складання контракту купівлі продажу до акту про приймання нерухомості, отримання згоди Міністерства Внутрішній Справ на переклад титулів на іноземна особа, і перекладі титулів. В обов'язки адвоката входить перевірка всіх документів для складання, а потім реєстрації контракту: дозволу на будівництво, архітектурні плани нерухомості, свідоцтво про право власності землі на ім'я компанії забудовника, і т.д. при оформленні нового житла, і, якщо це вторинна нерухомість, то перевірка свідоцтва про право власності, яке вже було отримано попередніми господарями.

Крім оформлення контракту і перевірки документації, адвокат оплачує всі податки на нерухомість від імені покупця, і виступає в його захист на всьому шляху покупки до отримання повного права власності на ім'я покупця. У той же час, покупець завжди може отримати консультацію свого адвоката, оформити з його допомогою контракти про оренду своєї нерухомості та виконання інших дій, пов'язані з нерухомістю. Вартість послуг адвокатів різна, від 1000 до 1400 англійських фунтів стерлінгів.

Закони нерухомості Північного Кіпру

Ще до приїзду на острів ми радимо своїм клієнтам ознайомиться з основними законами нерухомості, регульовані Урядом і правовстановлюючими органами в Турецькій Республіці Північного Кіпру.

До одного з основних відноситься право іноземного громадянина або його сім'ї отримати титули тільки на одну нерухомість на території ТРПК.
примітка: іноземні громадяни мають право на покупку і реєстрацію контрактів на будь-яку кількість об'єктів нерухомості на території Північного Кіпру, однак повне право власності вони можуть отримати тільки на один об'єкт. Для оформлення повного права власності на кілька об'єктів нерухомості, багато іноземні громадяни звертаються до використання трастової компанії, яка від імені покупця має право отримувати і утримувати необмежену кількість титулів (повного права власності). Також, іноземні громадяни можуть отримати Титули на нерухомість на своїх родичів або друзів.

  • Іноземні громадяни мають право володіння будь-яким видом нерухомості і по будь-якій ціні, а реєстрація контракту купівлі продажу дає їм право на отримання Віда на Проживання на Північному Кіпрі, при виконанні відповідних вимог, що пред'являються до оформлення міграційної візи. Члени сім'ї покупця, в тому діти до 18 років також мають право на оформлення ВЖ і постійне проживання на Північному Кіпрі.
  • Реєстрація контракту в Земельному кадастрі є основним документом, який доводить право володіння нерухомістю. Процедура реєстрації контракту має на увазі, що в подальшому, з цією нерухомістю не можуть бути зроблені будь-які дії іншими особами, крім власника, такі як: заставу нерухомості, її перепродаж, оренда.
  • Іноземні громадяни мають право на отримання повного права власності на нерухомість, незалежно які титулів має відповідну земельну ділянку. Титули на Північному Кіпрі можуть бути індивідуальними, пайовими, титулами комплексу.
  • Відповідно до законів Турецької Республіки Північного Кіпру, іностраннци мають повне право на володіння нерухомістю або земельною ділянкою, що не перевищує одного донума землі (1338 кв.м.)

Повне право власності | Титули на нерухомість на Кіпрі

Зареєстрований контракт на нерухомість є документом, що гарантує Зареєстрований контракт на нерухомість є документом, що гарантує   право власності на ім'я покупця
право власності на ім'я покупця. Він захищає всі права покупця на нерухомість і дає йому право проживати в недвижи
мости, продавати або орендувати її.
Титул на нерухомість визначає ПОВНЕ ПРАВО ВЛАСНОСТІ на нерухомість в Турецькій Республіці Північний Кіпр, котрі засвідчують, що нерухомість і земля, що знаходиться в його володінні, має безумовне право власності даному покупцю.
Повне право власності або ТИТУЛ НА НЕРУХОМІСТЬ на Кіпрі може бути отриманий після дозволу Міністерством Внутрішніх справ про їх переведення на певний фізична особа. Для запиту до Міністерства знадобиться довідка про несудимість, отримана у відділенні міліції за місцем проживання, а також після Державної перевірки нерухомості, якщо це новобудова. У деяких випадках, якщо нерухомість знаходиться в комплексі, що будується, видача Титулів уповноваженими органами може бути відкладена до повного завершення комплексу. Титули можуть бути видані покупцеві, якщо повна оплата за нерухомість була проведена і всі податки на нерухомість були виплачені.
Податок за переклад титулів на ім'я покупця становить в даний час 3% (від вартості нерухомості за контрактом).
Детальніше про титули, читайте в статті Північний Кіпр - титульна система власності, Title Deeds