Реклама
Реклама
Реклама

Допомога кредитним боржникам

  1. Матеріали по темі:
  2. До уваги позичальників!

Юристи нашого Адвокатського Бюро надають такі види правової допомоги кредитним боржникам:   консультування з питань взаємодії кредитного боржника з банками або іншими кредиторами, колекторськими агентствами, судовими приставами-виконавцями;   представлення інтересів кредитного боржника, в тому числі ведення переговорів з питань взаємодії з кредитними організаціями, колекторськими агентствами, судовими приставами-виконавцями;   представлення інтересів кредитного боржника у виконавчому провадженні;   оскарження дій судового пристава-виконавця;   оптимізація негативних наслідків, пов'язаних з діями колекторів і судових приставів щодо кредитного боржника Юристи нашого Адвокатського Бюро надають такі види правової допомоги кредитним боржникам:

  • консультування з питань взаємодії кредитного боржника з банками або іншими кредиторами, колекторськими агентствами, судовими приставами-виконавцями;
  • представлення інтересів кредитного боржника, в тому числі ведення переговорів з питань взаємодії з кредитними організаціями, колекторськими агентствами, судовими приставами-виконавцями;
  • представлення інтересів кредитного боржника у виконавчому провадженні;
  • оскарження дій судового пристава-виконавця;
  • оптимізація негативних наслідків, пов'язаних з діями колекторів і судових приставів щодо кредитного боржника.

Що робити, якщо Ви стали кредитним боржником? Як згладити негативні наслідки, які настали для кредітногодолжніка? У чому полягає допомога кредитним боржникам? І чому краще звернутися за допомогою до Адвокату?

Отже, з точки зору цивільного права боржник це особа, яка зобов'язана в силу зобов'язання вчинити на користь іншої особи (кредитора) певну дію, як-то: передати майно, виконати роботу, сплатити гроші та інше. П., Або утриматися від певної дії. Федеральний закон «Про неспроможність (банкрутство)» говорить про те, що боржником визнається громадянин, або юридична особа, вони виявилися нездатними задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та (або) виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів протягом терміну, встановленого Федеральним законом. Таким чином, боржником може виявитися особа, яка не виконала своїх зобов'язань за договором, угодою і т.д. Крім цього, боржником є ​​особа, яка зобов'язана виконати рішення суду.

У першому випадку чинне законодавство, як правило, передбачає досудове врегулювання спору між кредитором і боржником. Тобто до звернення в суд кредитор - банк, інша фінансова установа або приватна особа направляеткредітному боржникові повідомлення або претензію, де викладає суть своїх вимог і вказує термін, в який кредитному боржнику пропонується виконати грошове зобов'язання. Досудове порядок врегулювання суперечок зазвичай передбачений більшістю договорів. Яким чином на цій стадії правовідносин адвокат здатний надати допомогу кредитним боржникам? Від досудового врегулювання, тобто від тих дій, які зробить кредитний боржник на даній стадії спору, багато в чому залежить подальший розвиток подій. І чим грамотніше з юридичної точки зору будуть кроки кредитного боржника, тим більше шансів врегулювати конфлікт, не доводячи його до суду, і тим більше шансів не бути поваленої стороною в судовому процесі, в разі, якщо такий все ж трапитися. В цьому випадку, адвокат, надаючи допомогу кредитним боржникам, повинен проаналізувати договір, вивчити всі обставини справи, щоб дати грамотне правовий висновок і виробити тактику поведінки для кредитного боржника.

Чи означає це, що адвокат надає допомогу кредитним боржникам, щоб ті уникли відповідальності перед законом? Звичайно, ні! Адже справа в тому, що будь-яка сторона договору, нехай то кредитного або будь-якого іншого, крім обов'язків має ще й права. Допомога адвоката кредитним боржникам полягає в тому, щоб роз'яснити його права, вказати правильні шляхи реалізації цих прав. Наприклад, в нашій практиці не поодинокі випадки, коли громадяни, які уклали з банком кредитний договір, в забезпечення своїх зобов'язань також уклали договір про заставу майна. За збігом різних обставин, вони не змогли розплатитися за кредитом, і банк запропонував їм підписати так звану угоду про передачу майна, що перебуває в заставі, на кого-небудь з співробітника банку. Кредитні боржники, в більшості своїй не знайомі з усіма тонкощами юриспруденції, підписують таку угоду, припускаючи, що передають банку предмет застави і тим самим погашають свою заборгованість. Однак, це далеко не так. Угода про передачу банку предмет застави згідно із законом передбачено далеко не у всіх випадках. Крім того, виписуючи доручення на співробітника банку, кредитний боржник ризикує залишитися без майна і з кредитною заборгованістю. Якщо Ви потрапили в таку ситуацію або банк Вам пропонує підписати сумнівний договір - зверніться до адвоката. Адвокатська допомога кредитним боржникам в цьому випадку, вже повірте, заощадить Вам гроші і нерви.

А чи в усіх власне випадках, сторона, яка не виконує своїх зобов'язань за договором, порушує закон? Досвідчений адвокат, надаючи допомогу кредитним боржникам, з'ясовує всі життєві обставини, що змусили людину укласти договір позики або кредитний договір з банком. І це не банальна цікавість. Чинне цивільне законодавство, наприклад, визнає недійсною угоду, яку особа було змушене здійснити внаслідок збігу важких обставин на вкрай невигідних для себе умовах, ніж інша сторона скористалася (кабальна угода). Така угода може бути визнана судом недійсною за позовом потерпілого. Наприклад, кредитний боржник сповістив банк про те, що не може зараз виплатити кредит, так як потребує термінової платній операції. У відповідь боржник отримує лист від банку, в якому замість допомоги, на адресу боржника звучать «загрози», а потім банк пропонує так звану реструктуризацію боргу, тобто всю суму заборгованості «перевести» на новий кредитний договір під шалені відсотки! Яку допомогу кредитним боржникам може надати адвокат у цьому випадку? Скажемо чесно, довести в суді кабальність кредитного договору дуже складно. У штаті кредитних організацій є досвідчені юристи, які зроблять все, щоб банк не втратив ні копійки. Однак, в будь-якому випадку, досвідчений адвокат, зібравши всі докази по справі, зможе надати допомогу кредитному боржнику, значно знизивши в суді розмір стягуваної з нього суми. Слід зауважити, що ті ж норми закону діють і в разі, якщо кредитором є приватна особа.

Тепер розглянемо допомогу кредитним боржникам, яку може надати адвокат нашого Бюро, якщо банк або будь-який інший кредитор звернувся до суду з позовом. Безумовно, якщо взяв гроші в борг, їх потрібно повернути. Але хто з нас не потрапляв в ситуації, які передбачити заздалегідь неможливо. Та й чи завжди кредитні організації, банки ведуть «чесну гру»? Кому з нас не доводилося читати дрібний шрифт в «спресованих» рядках кредитних договорів, в якому заховані підводні камені, готові тягнути Вас на саме дно фінансової ями. Нерідкі випадки обману і шахрайства з боку співробітників банків. Найефективніше допомогу кредитним боржникам буде надана, якщо їх інтереси в суді представлятиме адвокат по кредитах . Тому, як розібратися в усіх хитросплетіннях кредитних договорів, з'ясувати всі обставини справи під силу тільки висококваліфікованому юристу. Чи варто говорити про всі тонкощі самого судового процесу, який заснований на строгих нормах цивільного процесуального права. Безперечно, допомога кредитним боржникам буде ефективною тільки в тому випадку, якщо в судовому процесі на стороні боржника виступає досвідчений адвокат.

Що ж робити, якщо рішення суду все ж відбулося, і з Вас присудили стягнути круглу суму? Ясна річ, мало приємного. Але не варто кидатися в паніку. Адвокати нашого Бюро готові прийти на допомогу кредитним боржникам на будь-якій стадії судочинства. Від того, як скоро кредитний боржник звернутися до адвоката після винесення рішення судом, буде прямо залежати його матеріальне становище в майбутньому. І, можливо, не тільки його, якщо врахувати, що у кожного середньостатистичного жителя нашої країни є дружина або чоловік, діти, батьки. Багато кредитні боржники вважають, що якщо рішення суду винесено, то допомога адвоката їх вже не врятує. Однак це не так. Чи не багато пересічних громадян знають про те, що законом передбачена відстрочка і розстрочка виконання судового рішення. Це означає, що при наявності ряду умов суд, як до прийняття рішення, так і після нього, може винести додаткове рішення, яким виконання рішення суду буде відстрочено на певний термін, або ж рішення суду буде виконуватися частинами через певні проміжки часу. На практиці це означає, що при наявності ряду умов, сума боргу може бути виплачена кредитним боржником через півроку, рік або навіть пізніше, або сума боргу може виплачуватися частинами, наприклад по кілька тисяч рублів на місяць, протягом декількох років. Однак для прийняття такого рішення судом необхідний ряд умов. Адвокат, надаючи допомогу кредитним боржникам, здійснює збір необхідних документів для подання до суду, щоб забезпечити наявність підстав для винесення рішення про відстрочку або розстрочку виконання рішення суду.

Тепер розглянемо ситуацію, коли по відношенню до кредитного боржника вже порушено виконавче провадження. Стадія виконавчого провадження, це особлива стадія цивільних правовідносин, регульована низкою законів. Що ж робити, якщо Ваш кредитор отримав виконавчий лист? Відповідно до Федерального закону «Про виконавче провадження» - виконавче провадження порушується за місцем проживання боржника, якщо таке відомо. Судовий пристав виконавець збуджує виконавче провадження за заявою кредитора і направляє кредитним должнікупостановленіе про порушення виконавчого провадження. Найправильніший варіант дій - не чекати, коли в двері постукають судові пристави, а звернутися до адвоката, який надає допомогу кредитним боржникам і підписати з ним угоду про представлення інтересів кредитного боржника у виконавчому провадженні. І справа ось у чому. Як вже говорилося вище, кредитний боржник, крім обов'язків, має ще й права. Адвокат, який надає допомогу кредитним боржникам, не тільки добре знайомий з правами, якими наділений боржник, а й вміє грамотно їх реалізовувати. Добре знання законів дозволяє адвокату не тільки оптимізувати негативні наслідки, пов'язані з порушенням виконавчого провадження, а й у ряді випадків зовсім позбавити кредитного боржника від висів над ним боргового зобов'язання. Слід зазначити, що вся допомога кредитним боржникам здійснюється виключно в рамках закону.

Допомога, надана кредитним боржникам адвокатами нашого бюро, допомогла уникнути багатьох з них «боргової ями» на багато років, і що найголовніше, вони залишилися бездоганні перед законом. Такі результати досягаються в результаті того, що адвокати нашого бюро, які надають допомогу кредитним боржникам, вміють на практиці застосовувати норми закону, що містяться у Федеральних законах «Про виконавче провадження», «Про судових приставів» та інших законах, що регулюють взаємовідносини силових структур держави і громадянина -боржник.

І останнє питання, яке хотілося б прокоментувати в цій статті, стосується того, як слід себе вестікредітному боржника з колекторами і колекторськими агентствами. За сформованою в нашій країні практиці, кредитні установи продають борги своїх клієнтів колекторським агентствам, або передають їм борг на стягнення по комісії. Хто ж такі колектори? І які вони мають повноваження? Колектор - це співробітник агентства, основною діяльністю якого є збір прострочених заборгованостей. У більшості випадків колектори діють цілком легально. Чинне цивільне законодавство дозволяє передати право вимоги іншій особі, тобто банк поступається колекторському агентству право вимоги до кредитного боржника повернення простроченої заборгованості. У будь-якому випадку, кредитний боржник повинен знати, що колектор зобов'язаний подати документи, що підтверджують його повноваження. До того моменту, поки колектор не пред'явить документи, що підтверджують факт передачі банком колекторському агентству права вимоги, або довіреність від банку, що підтверджує повноваження колектора в частині вимоги повернення боргу, розмова з колектором продовжувати не варто. А в разі зайвої наполегливості колектора, краще звернутися за допомогою в поліцію. Діючи зазвичай впевнено і навіть нахабно, колектори виходять з того, що в своїй більшості боржники, з якими їм доводиться спілкуватися, не володіють юридичними знаннями. Тому намагаються натиснути на кредитного боржника і залякати його. Нерідко можна почути висловлювання серед дилетантів - «Мовляв, колектори нічого не можуть зробити і боятися їх нічого». Однак це не зовсім так. Коллеторское агентство має всі ті ж права в частині стягнення з кредитного боржника суми боргу, що і сама кредитна організація або банк. Але треба пам'ятати, що для банку основний вид діяльності - це фінансова сфера, а для колекторських агентств - стягнення з боржників прострочених заборгованостей. Це означає, що якщо постукав у двері колектор, то кредітнийдолжнік матиме справу з професійним «вишібателем» боргів. Що робити? Відповідь очевидна. Проти професіонала повинен діяти професіонал, тобто адвокат, який надає допомогу кредитним боржникам. Нерідкі в нашій практиці випадки, коли позиція кредитного боржника - «Розберуся сам, не маленький» - закінчувалася для нього, скажімо, не найкращим чином. Якщо допомога кредитному боржнику надає адвокат, що спеціалізується в даній сфері, то колекторські агентства, як правило, припиняють тиснути на кредитного боржника, залякувати його, так як розуміють наслідки своїх дій, що стоять на межі протиправної діяльності.

Отже, скільки ж коштують послуги адвоката нашого Бюро, який надає допомогу кредитним боржникам? На це питання відповісти складно, тому як кожна ситуація, в яку потрапив кредитний боржник, індивідуальна. В основному вартість послуг залежить від часу, який буде потрібно затратити адвокату, а також складності тих чи інших процесуальних дій, необхідних для надання допомоги кредитному боржнику. У кожному конкретному випадку питання ціни за допомогу, яку вони надають кредитному боржнику, обговорюється окремо і залежить від обсягу допомоги, яку адвокат може надати боржникові.

Матеріали по темі:

антиколлектор

Адвокат по кредитах

Стягнення заборгованості за кредитним договором

банкрутство громадян

Суд з банком

невиплата кредиту

Кредіти.Вопроси і відповіді

До уваги позичальників!

З 01 жовтня 2015 року набули чинності відповідні поправки до Федерального закону «Про неспроможність (банкрутство)», і тепер стало можливим банкрутство фізичних осіб або, як його охрестили юристи, - «персональне банкрутство».

Уже в перший день дії нового закону в арбітражний суд м Москви надійшло 112 заяв про банкрутство фізичних осіб, а за перший робочий тиждень дії закону - понад 2000 заяв. Ініціювати процедуру персонального банкрутства може кредитор громадянина, сума грошових вимог якого перевищує 500 тис. Руб., А прострочення виконання не менше 3-х місяців. Подати заяву до суду може також сам громадянин при будь-якій сумі боргу, якщо є ознаки неплатоспроможності, а обов'язок звернення до суду із заявою про банкрутство настає для громадянина в разі, якщо борг більше 500 тис. Руб., І він не в змозі задовольнити вимоги всіх кредиторів.

Більш докладно про банкрутство фізичних осіб ви можете ознайомитися на сторінці нашого сайту «Банкрутство громадян» .

Висококваліфіковані адвокати по кредитах нашого Бюро мають багатий ведення справ про банкрутство, отриманий в роботі з юридичними особами. Нові поправки в закон про банкрутство, що стосуються «персонального банкрутства», базуються саме на нормах про банкрутство юридичних осіб, що дозволить юристам нашого Адвокатського бюро провести процедуру банкрутства громадянина на найвищому рівні. Крім того, ми на протязі багатьох років співпрацюємо з саморегулівних організацій арбітражних керуючих (СОАУ), що дозволить підібрати найбільш підходящу кандидатуру фінансового керуючого для кожної конкретної справи про банкрутство фізичної особи.

Ми будемо раді допомогти вам навіть в самій непростій ситуації!

Що робити, якщо Ви стали кредитним боржником?
Як згладити негативні наслідки, які настали для кредітногодолжніка?
У чому полягає допомога кредитним боржникам?
І чому краще звернутися за допомогою до Адвокату?
Яким чином на цій стадії правовідносин адвокат здатний надати допомогу кредитним боржникам?
Чи означає це, що адвокат надає допомогу кредитним боржникам, щоб ті уникли відповідальності перед законом?
А чи в усіх власне випадках, сторона, яка не виконує своїх зобов'язань за договором, порушує закон?
Яку допомогу кредитним боржникам може надати адвокат у цьому випадку?
Та й чи завжди кредитні організації, банки ведуть «чесну гру»?
Що ж робити, якщо рішення суду все ж відбулося, і з Вас присудили стягнути круглу суму?