Реклама
Реклама
Реклама

Адвокат по розділу майна

  1. Адвокат по розділу майна про порядок поділу майна подружжя
  2. Адвокат по розділу майна про процедуру звернення до суду
  3. Послуги адвоката по розділу майна
  4. Корисні статті по темі: «адвокат по розділу майна»:

На сьогоднішній день рассторженіе шлюбу - це, на жаль, не рідкість, і кожне расcторженіе шлюбу породжує масу питань, найчастіше пов'язані з поділом спільно нажитого Дружина майна На сьогоднішній день рассторженіе шлюбу - це, на жаль, не рідкість, і кожне расcторженіе шлюбу породжує масу питань, найчастіше пов'язані з поділом спільно нажитого Дружина майна. Одна справа, коли чоловік і жінка під час дії шлюбу уклали шлюбний договір (контракт) і все майно розподілено між ними в зазначеному контракті (договорі). Або ж знайшовши «взаємовигідний компромісний варіант» поділили спільно нажите майно добровільно без втручання сторонніх осіб та судової нервування. Але, як показує практика, подружжя дуже часто не знаходять між собою компромісу щодо спільного нажитого в шлюбі майна і тому змушені звертатися в суди за рішенням своїх проблем. При цьому при підготовці до судового розгляду з питання розділу спільно нажитого подружжям майна без допомоги адвоката по розділу майна буде складно обійтися і в цій статті ми це спробуємо обгрунтувати.

Адвокат по розділу майна про порядок поділу майна подружжя

Яке ж майно подружжя і на яких умовах підлягає розподілу якщо один з подружжя все-таки зважився звернутися до суду з позовом про поділ спільно нажитого майна?
Відповідно до ч.1 ст. 60 Сімейного кодексу України «майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності, незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба і т .п.) самостійного заробітку (доходу).
В даній статті йдеться про те, що розділу підлягає тільки те майно, яке було набуте подружжям за час існування шлюбу.
При цьому важливо потрібно пам'ятати про те, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування кожного з подружжя, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Речами індивідуального користування є: ручка, зубна щітка, бритва, жіноча сумочка і т.д.
Такі речі при розділі закріплюються за їх власниками.
Але в той же час сімейне законодавство містить і перелік майна, що є особистою приватною власністю дружини (чоловіка).
Відповідно до ч. 1 ст. 57 Сімейного кодексу України «особистою приватною власністю» дружини, чоловіка є:

1) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;
2) майно, набуте нею, ним до шлюбу;
3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто.

Це важливо пам'ятати: Якщо чоловік / дружина отримав під час існування шлюбу за договором дарування квартиру, то право власності має тільки обдарований (чоловік / дружина). Але є одне але. Якщо під час спільного проживання один з подружжя (не власник) робив капітальний ремонт даної квартири за свої гроші, або спільні гроші подружжя, то чоловік-невласника має право при розділі майна отримати грошову компенсацію.

Адвокат по розділу майна про процедуру звернення до суду

Отже, що потрібно враховувати перед тим, як почати готувати до суду з позов про розподіл майна?

1. Термін позовної давності. Для подружжя, які перебувають у шлюбних відносинах - законодавством термін позовної давності не передбачений. Він, передбачений для колишнього подружжя - це 3 роки від дня рассторженія шлюбу. Якщо Ви цим терміном не скористалися для звернення до суду, то на законних підставах витребувати або розділити майно колишнього подружжя буде проблематично.
2. Наявність документів, що підтверджують право на майно. При майнових суперечках дуже важливим моментом є наявність документів, які підтверджують право на майно. Якщо немає оригіналів документів - зажадайте їх копії у уповноважених державних органів або за допомогою адвоката по розділу майна. Наявність зазначених документів буде грати в суді важливу роль при розділі спільно нажитого майна.
3. Пам'ятайте про дітей. Якщо у Вас є діти, то вони мають право на певну частку спільно нажитого в шлюбі подружжям майна.
4. У разі поділу майна подружжя діляться не тільки активи подружжя, тобто майно і права на нього, а й взаємні зобов'язання подружжя за договорами, укладеними за час шлюбу. Так, якщо в позові одного з подружжя поставлено питання про розподіл боргів подружжя, то в цьому випадку буде підлягати розділу, наприклад, заборгованість перед банком по взятому одним з подружжя кредиту.

Взагалі потрібно визнати, що нинішній розподіл Cемейная майна подружжям в суді досить клопітка, емоційно неприємна справа, з яким стикаються колишнє подружжя.

Адвокат по розділу майна Юридичної компанії «ВАРТА» надає повний спектр юридичних послуг в Києві , В тому числі юридичні послуги по розділу майна подружжя. Наша юридична компанія протягом багатьох років захищає права і інтереси звернулися до нас клієнтів в судах по сімейних спорах, а також врегулює суперечки про поділ майна подружжя в досудовому порядку.

Послуги адвоката по розділу майна

1. Юридична консультація по розділу майна.
2. Складання позовних заяв до суду та інших процесуальних документів.
3. Допомога адвоката при добровільному розділі спільно нажитого подружжям майна.
4. Надання інтересів і захист прав в суді по спорах про поділ майна подружжя.
5. Правова консультація по розділу майна подружжя.

Юридичні послуги по сімейних спорах: Найменування Ціна, грн. Юридична консультація від 150 Підготовка позовних заяв, заперечень на позовні заяви, апеляційних, касаційних скарг по сімейним СПОП від 400 Участь адвоката по Cемейная спорах в судовому засіданні від 350 грн. за 1 засідання Супровід судового процесу по сімейних правовідносин "під ключ" від 2500

Якщо Вам потрібна консультація юриста Київ або юридична допомога адвоката по розділу майна - юридична компанія "Варта" завжди до Ваших послуг.

Корисні статті по темі: «адвокат по розділу майна»:

- Адвокат по сімейних справах .
- Адвокат по цивільних справах .
- Адвокат по спадкових справах .
- Адвокат по сімейних справах в Києві .

- Адвокат по аліментах .