Реклама
Реклама
Реклама

Вищий адмінсуд відмовився відібрати мандат у Колесніченка

  1. Орфографічна помилка в тексті:

19 листопада 2013, 18:03 Переглядів: 19 листопада 2013, 18:03 Переглядів:   Вадим Колесніченко

Вадим Колесніченко. Фото: Чаленко.

Вищий адміністративний суд Україна залишив без розгляду позов про визнання недостовірними результатів виборів народного депутата на парламентських виборах 2012 року в одномандатному виборчому окрузі №225, де переміг кандидат від Партії регіонів Вадим Колесніченко .

Таке рішення суд виніс за позовом голови громадської організації "Міське рух на захист прав громадян" Народний контроль "до Центральної виборчої комісії.

У позові містилася вимога зобов'язати ЦВК визнати неможливим встановити достовірні результати парламентських виборів 28 жовтня 2012 року в 225-му окрузі, скасувати постанову ЦВК в частині реєстрації народним депутатом в цьому окрузі Вадима Колесніченка і визнати необхідність проведення в цьому окрузі повторних виборів народних депутатів.

Позивач також вимагав зобов'язати ЦВК вчинити дії по підготовці і проведенню повторних виборів народного депутата в 225-му окрузі, а також визнати протиправною бездіяльність ЦВК щодо нереагування на його вимоги і відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 1 грн.

У рішенні ВАСУ вказується, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк. Початок строку звернення до адміністративного суду законодавець пов'язує з днем, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення свого права (ст. 99 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з пунктом 5.1 постанови Пленуму ВАСУ від 1 листопада 2013 року "Про практику застосування адміністративними судами положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду спорів щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом", справи щодо встановлення ЦВК результатів виборів, які виникають за рамками виборчого процесу, розглядаються за загальними правилами, а не за особливостями, визначеними статтями 172-179 КАС України.

Нагадаємо, підприємець Севастополя Віктор Неганов просить Вищий адміністративний суд позбавити мандата депутата парламентської фракції Партії регіоновВадіма Колесніченко.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Вищий адмінсуд відмовився відібрати мандат у Колесніченка". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.