Реклама
Реклама
Реклама

Зв'язок-Банк взяв участь у Відкритій дискусії АРБ про стягнення простроченої заборгованості

  1. Зв'язок-Банк взяв участь у Відкритій дискусії АРБ про стягнення простроченої заборгованості

26 травня 2017

Зв'язок-Банк взяв участь у Відкритій дискусії АРБ про стягнення простроченої заборгованості

Зв'язок-Банк взяв участь у Відкритій дискусії АРБ про стягнення простроченої заборгованості

Дивитися відео

Директор департаменту по роботі з проблемними активами Зв'язок-Банку (Група Зовнішекономбанку) Сергій Акинін взяв участь у Відкритій дискусії «Стягнення простроченої заборгованості - нове в законодавстві та регулюванні», яка була організована Асоціацією російських банків.

В обговоренні брали участь керівник проекту Загальноросійського Народного Фронту «За права позичальників» Віктор Клімов, президент Національної асоціації професійних колекторських агентств (НАПКА) Олексій Саватюгин, президент Групи компаній «Фінансове агентство по збору платежів» (ФАСП) Олександр Морозов, начальник Управління Служби Банку Росії по захисту прав споживачів та забезпечення доступності фінансових послуг в Центральному федеральному окрузі Сергій Колганов і начальник відділу контролю за діяльністю по поверненню проср енной заборгованості та адміністративної практики Федеральної служби судових приставів (ФССП) РФ Андрій Корнєєв.

В ході живого діалогу були розглянуті всі сторони процесу стягнення заборгованості в аспекті прийнятого в 2016 році законопроекту, що регулює діяльність стягувачів. На думку Президента АРБ законопроект орієнтований прокліентскі.

С.Акінін розповів про те, що і до, і після внесення змін до законодавства Банк насамперед був зацікавлений в тому, щоб допомогти своїм клієнтам погасити заборгованість. «Ухвалення законопроекту особливо не вплинуло на роботу Банку. Звичайно, були вжиті необхідні технічні та юридичні кроки для виконання Закону »- прокоментував С.Акінін. Що стосується загальної ситуації з проблемною заборгованістю, то, на думку спікера, змінити ситуацію на краще може реалізація ідеї обмеження боргового навантаження окремих громадян, зокрема, через обмеження відносини їх витрат на обслуговування боргу до доходу.

На думку всіх учасників обговорення, питання фінансової грамотності та відповідального підходу до прийняття на себе кредитних зобов'язань є ключовим у справі профілактики формування проблемної заборгованості. ( фото надане АРБ )