Реклама
Реклама
Реклама

Нурсултан Назарбаєв зняв дисциплінарне стягнення, накладене на міністра енергетики

Нурсултан Назарбаєв зняв дисциплінарне стягнення, накладене на міністра енергетики Каната Бозумбаева через ситуацію на ринку ПММ.

Про це передає Today.kz .

"Розпорядженням Глави держави знято дисциплінарне стягнення, накладене на міністра енергетика Республіки Казахстан Бозумбаева Каната Алдабергеновіча", - йдеться в повідомленні в газеті "Казахстанська правда".

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив догану міністру енергетики канатів Бозумбаеву.

"Розпорядженням Глави держави на підставі подання прем'єр-міністра Республіки Казахстан за неналежне виконання покладених обов'язків, що виразилося в незабезпеченні належного контролю за внутрішнім ринком паливно-мастильних матеріалів, оголошено догану міністру енергетики Республіки Казахстан Бозумбаеву канатів Алдабергеновічу", - говорилося в повідомленні.

В ході засідання уряду прем'єр-міністр країни Бакитжан ​​Сагінтаев доручив внести на ім'я Глави держави подання про оголошення догани міністру енергетики канатів Бозумбаеву, а також звільнити з посади АСЕТ Магауова.

Пізніше цю заяву прокоментував сам Бозумбаев. Міністр заявив, що обговорювати рішення вищого керівництва не має наміру, і відповів на питання про свою відставку.

Публічне покарання чиновників пояснив політолог, директор "Групи оцінки ризиків" Досим Сатпаєв. За його словами, це стало реакцією на обурення, яке виникло через дефіцит палива в країні.