Реклама
Реклама
Реклама

Молодим сім'ям запропонували видавати субсидію на початковий внесок по іпотеці

НАТАЛІЯ Кувшинова. ФОТО: ПГ / ІГОР САМОХВАЛОВ

Необхідно розглянути можливість введення механізму субсидування початкового внеску по іпотеці, а також пільгову ставку по даному виду кредиту в розмірі 4% для різних категорій молодих сімей, заявила член комітету Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Наталія Кувшинова. Про це повідомляє РІА Новини" .

«Найбільш ефективним нам бачиться механізм субсидування початкового внеску за іпотеку, а також субсидування пільгової іпотечної ставки в розмірі 4%, з різними варіантами відпрацювання в сільській території або встановити поселення з фіксованою чисельністю жителів, до 50 тисяч чоловік, щоб стимулювати до розвитку дані території» , - сказала вона.

За словами депутата, зараз робоча група в рамках роботи молодіжного спрямування експертної ради при комітеті Держдуми з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді також обговорює питання про обсяг щомісячних платежів по іпотеці.

Кувшинова вважає, що на початковому етапі розмір платежів повинен складати меншу частину, щоб молоді люди могли «встати на ноги», а потім сума ануїтетних платежів може зростати.

«Необхідно створити законодавчу базу для таких маневрів. При цьому природно збільшується час виплати, але це стає більш комфортним для молодої сім'ї », - сказала депутат.