Реклама
Реклама
Реклама

Як взяти іпотеку без початкового внеску?

Вирішити квартирне питання непросто. Існує кілька вигідних способів. І один з них - іпотека без початкового внеску. Наскільки це реально?
Вирішити квартирне питання непросто

Вирішити квартирне питання непросто. Існує кілька вигідних способів. І один з них - іпотека без початкового внеску. Наскільки це реально? Хочеться відкрити свою справу! Але дуже страшно прогоріти і втратити свої гроші.

Активна фаза послаблення рубля підстьобнула майже 120 тис. Сімей оформити іпотеку. Без малого на 200 млрд руб. Є думка, що в цьому році ринок виросте на чверть.
Вирішити квартирне питання непросто. Щоб отримати свій дах над головою, росіяни, в залежності від достатку, вдаються до одного з чотирьох способів.
Найзабезпеченіші купують нерухомість з власних коштів. Ті, кому до повної вартості трохи бракує, домовляються про розстрочення платежу на 1, 2 або навіть три роки. Але дуже часто російський середній клас купує квартиру або будує будинок, взявши кредит у банку. Частка іпотеки на сьогодні становить 40% і продовжує зростати. Ті, у кого грошей немає навіть на перший внесок, змушені житло знімати. Однак недавно з'явився продукт, що дозволяє поєднувати оренду квартири з її викупом, без накопичення первісного внеску.
Ось як працює схема оренди з викупом. Приходьте в керуючу компанію пайового фонду або в лізингову і укладаєте договір купівлі-продажу в розстрочку. Житло вибирається з бази компанії. Можливий і варіант, коли для вас придбають вподобану квартиру на відкритому ринку. Ви в'їжджаєте в неї після завершення угоди і виплачуєте її вартість за схожою з іпотекою схемою: основний борг і комісія за розстрочку.
Порівняємо розстрочку, іпотеку і оренду з викупом. Термін найменший у забудовника: 2-3 роки. Оренда з викупом затягнеться на 10-15 років. Іпотеку можна тягнути більше чверті століття. Перший внесок у забудовника найбільший: 50% -80%. Іпотека можлива при 10% -му внеску. Оренда з викупом взагалі не вимагає внеску. Ставка зараз найнижча у забудовника: близько 10% річних. По іпотеці - 12-13%. Оренда з викупом обійдеться дорожче: 15-17%. І останнє - право власності. У випадку з іпотекою воно оформляється відразу. При розстрочення та оренді з викупом - тільки після повної оплати житла, але останню з часом можна переоформити в іпотеку.
Є варіант дострокового погашення, без штрафів: оплатити доведеться лише різницю між викупної ціною житла і вже зробленими платежами. Прописані і умови форс-мажору, коли орендар припиняє виплати.
"Якщо людина потрапляє в дефолт і сторони розуміють, що немає надії на відновлення платоспроможності, ми розриваємо договір, собі залишаємо квартиру, а чоловік отримує викупну вартість грошей назад. І квартиру ми починаємо продавати наступного клієнта ", - пояснює голова ради директорів Міжрегіональної житлової корпорації Павло Войтов.
Для тих, у кого немає можливості взяти іпотеку, варіант з орендою пайового житла здається привабливим. Але не треба забувати, що для нашого ринку - це пілотний проект. А ПІФ - це зовсім не банк в системі страхування.

Наскільки це реально?
Наскільки це реально?