Реклама
Реклама
Реклама

З'ясовано, що таке любов з першого погляду насправді

Такі чином, перша любов - зовсім не прообраз майбутніх міцних сімейних відносин, повідомляє інтернет-видання Live Science. За даними Флоріана Жока з університету Цюріха (Швейцарія), любов з першого погляду виявилася продуктом самообману - на відміну від реальних сімейних відносин, вона не пов'язана з пристрастю, взаєморозумінням і вірністю один одному. Такі чином, перша любов - зовсім не прообраз майбутніх міцних сімейних відносин, повідомляє інтернет-видання   Live Science

pixabay.com

Жок і його колеги провели кілька опитувань в глобальній мережі і в своїх університетах, а потім організували експеримент, в рамках якого з'ясували, з якими почуттями пов'язана любов з першого погляду і породжує вона таку ж гаму емоцій, як і тривалі відносини між подружжям.

Перше кохання в результаті в переважній більшості випадків виявилася односторонньою - лише деякі добровольці виявляли симпатії до тієї людини, якій він або вона подобалися, тоді як представники сімейних пар майже завжди відчували почуття один до одного.

Висновки свідчать, що кохання з першого погляду не існує. Це своєрідний психологічний інструмент, який допомагає людям обманювати себе і зміцнювати вже існуючі відносини, підсумував Жок.

Це почуття ні в що не виллється або стане головним у вашому житті? Легка закоханість - це добре, але чи переросте вона в любов? "Правда.Ру" писала про те, що португальський сайт Visão зробив добірку останніх наукових відкриттів, які можуть допомогти вам відповісти на це питання.

Це почуття ні в що не виллється або стане головним у вашому житті?