Реклама
Реклама
Реклама

Цілком таємно

Кандидат в мери Москви Олексій Навальний провів 14 серпня кілька традиційних для його виборчої кампанії зустрічей з місцевими жителями. На цей раз в Північно-Східному окрузі: в Лосіноостровскій районі в парку «Торфянка», у метро «Бабушкінський» і у ВВЦ.

Зустрічі зі своїми потенційними виборцями Олексій Навальний заздалегідь не анонсує на своєму сайті - жителів сповіщають іншими способами безпосередньо в районах.

Кореспондент «Цілком таємно» став свідком однієї з зустрічей Олексія Навального в Лосіноостровскій районі, на якій були присутні кілька десятків людей.

Одним з найбільш частих питань, яке задають на зустрічах Навальному, як він розповів - про його навчання в Єльському університеті в США:

«Я вступив в Єльський університет, витратив купу часу, англійською мовою займався додатково рік, для того щоб здати тести і вступити туди. І я дуже пишаюся тим, що я відучився в цьому університеті ... Єльський університет - це найкраща юридична школа світу, і будь-який юрист, а я юрист, пишається, якщо був в цьому університеті. Те, що мене вразило в ньому - то, що там 60% китайці. Китай давно зрозумів, як це важливо - оплачувати своїм студентам навчання, саме тому Китай зростає, на відміну від нас, на 8% в рік ... Що стосується того, хто мені оплачував навчання. У Єльському університеті 80% студентів навчаються безкоштовно. Є вступні іспити, і нормальний університет, де немає блату, де немає хабарів, він зацікавлений в тому, щоб брати студентів, самим за них платити. І я вчився безкоштовно, і навіть отримував стипендію. Я б дуже хотів би, щоб в наших університетах, і в МГУ, зокрема, нарешті ми брали не родичів і блатних, а брали студентів, платили їм стипендію, так і повинно бути влаштовано ... »

Олексій Навальний пообіцяв, що так і влаштує, коли стане мером.

Виступ кандидата перервала жінка питанням «І ось зараз, копаючись в брудній білизні, ви хочете помаранчеву революцію?»

«Що ви має на увазі - собянінскіх дочок ? », - запитав Навальний.

«Не тільки, - відповіла жінка. - Ви говорите, що ви живете в двокімнатній квартирі, що Собянін купив однієї і другої доньки квартиру. Навіщо ви лізете у внутрішні справи осередку суспільства - сім'ї? »

«Скажіть будь ласка, дорогі мої москвичі, вас турбує, що мер вашого міста купує квартиру своє доньці за 100 млн рублів? Підніміть руку, кого це турбує », - звернувся Навальний до аудиторії.

Виборці почали сперечатися один з одним. Навальний закликав «Не Гомін» та розповів, що на кожну його зустріч з жителями «приходять дві милий жінки з районної управи» і запитують його про Єльський університет і говорять про «брудну білизну», заявляючи, що він не має право задавати питання, звідки у Собяніна гроші.

- Я не маю права ставити питання, звідки у Пехтін, вашого єдинороса, квартира в Майамі, це, виявляється, все брудну білизну, - продовжив Навальний. - Я хочу, щоб мером міста Москви була людина, яка не може купити квартиру за 100 мільйонів, якщо не пояснить, звідки взялися 100 мільйонів. Собянін з 1984 року на держслужбі, у нього немає ста мільйонів, не може бути ніяк. Якщо він купує квартиру за 100 мільйонів, і якщо його дочка займається тим, що робить поставки меблів для Міноборони, ваш Собянін для мене від Сердюкова нічим не відрізняється. І це не брудну білизну, а моє право, і право всіх жителів знати все це. Це наше невід'ємне право ... "

Ще одне питання, яке задали Навальному - чи дозволить він гей-парад в Москві. Олексій спочатку намагався його ігнорувати, потім відповів, що жителі Лосиноостровського району - проти.

* * *

«Цілком таємно» стежить за політичною кар'єрою Олексія Навального: При цьому газета представляє свої сторінки людям з різними поглядами, політичними переконаннями і ставленням до Олексія Навального.

Нагадує чи Олексій Навальний раннього Бориса Єльцина?

Московські вибори: вихід чи пастка?

Чим Олексій Навальний відрізняється від Володимира Путіна?

проект РосНавальний

Виступ кандидата перервала жінка питанням «І ось зараз, копаючись в брудній білизні, ви хочете помаранчеву революцію?
Навіщо ви лізете у внутрішні справи осередку суспільства - сім'ї?
Нагадує чи Олексій Навальний раннього Бориса Єльцина?
Московські вибори: вихід чи пастка?
Чим Олексій Навальний відрізняється від Володимира Путіна?