Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 16. Фонд фінансової взаємодопомоги кредитного споживчого кооперативу громадян. 1. У кредитному споживчому кооперативі громадян в обов'язковому порядку створюється фонд фінансової взаємодопомоги, який є джерелом позик, наданих членам кредитної споживчого кооперативу громадян.

  1. Наступна стаття »

2. Фонд фінансової взаємодопомоги формується за рахунок частини власних коштів кредитного споживчого кооперативу громадян, розмір якої визначається правлінням кредитного споживчого кооперативу громадян відповідно до його статуту і рішенням загальних зборів членів кредитної споживчого кооперативу громадян, а також особистих заощаджень членів кредитної споживчого кооперативу громадян, переданих на підставі договору в користування кредитним споживчому кооперативу громадян тільки для надання аймов своїм членам.
3. Частина фонду фінансової взаємодопомоги, призначена для видачі позик на підприємницькі цілі, не може перевищувати половину фонду фінансової взаємодопомоги. Розмір зазначеної частини фонду фінансової взаємодопомоги встановлюється відповідно до статуту кредитного споживчого кооперативу громадян загальними зборами членів кредитної споживчого кооперативу громадян.
4. Величина тимчасово вільного залишку фонду фінансової взаємодопомоги не може становити більше половини зазначеного фонду. Тимчасово вільний залишок фонду фінансової взаємодопомоги може використовуватися виключно для придбання державних і муніципальних цінних паперів, а також для зберігання на депозитних рахунках в банках.

Наступна стаття »
До тексту закону »
2

Читайте також

Популярні документи