Реклама
Реклама
Реклама

Чи може марихуана викликати залежність?

  1. З чого виготовляють марихуану ?
  2. Як вживання марихуани стає залежністю ?
  3. Характерні ознаки залежності від марихуани
  4. Шкода марихуани (відео)

ТАК. Марихуана може викликати залежність, хоча вона і виникає лише у 10% курців, які систематично її вживають. Щоб детально відповісти на це питання необхідно розібратися з головними питаннями щодо вживання марихуани (конопель, марихуани).

зміст :

Марихуана, конопля, канабіс - це рослина, наркотичну речовину природного походження, що в деяких країнах використовується як засіб лікування окремих захворювань, як нудота при хіміотерапії, депресія та ін Марихуана, конопля, канабіс - це рослина, наркотичну речовину природного походження, що в деяких країнах використовується як засіб лікування окремих захворювань, як нудота при хіміотерапії, депресія та ін. В цьому, препарати марихуани прирівнюється до лікарських засобів, що відпускаються за рецептом. Як речовина, марихуана, коноплі в нашій країні внесена в список заборонених наркотичних засобів, а розповсюдження чи зберігання вважається кримінальним злочином.

З чого виготовляють марихуану ?

Марихуана - це рослина, що вільно росте на просторах нашої країни. Як наркотичної речовини використовують її висушені стебла, насіння, листя або бутони квіток в подрібненому вигляді, які потім курять. Марихуану також можуть додавати в їжу або варити з неї чай. Основний психоактивний ефект від вживання марихуани, викликає хімічну речовину тетрагідроканнабінол (ТГК), які міститься в цій рослині.

Марихуана викликає сильний ефект звикання, як і багато інших наркотики. Серед 9% її споживачів, як правило, розвивається фізична залежність . Щоденне вживання канабісу підвищує ризик виникнення наркоманії , А 25-50% людей, що практикують щоденне вживання є наркозалежними. Крім того, використання марихуани в молодому підлітковому віці ризик формування синдрому звикання зростає в рази. Для випадкових споживачів, які ще не мають щоденної звички, марихуана не викликає залежність, хоча може викликати тимчасові прояви втрати пам'яті і свідомості, як одних з ефектів впливу канабіноїдів на організм людини.

Як вживання марихуани стає залежністю ?

Систематичне і часте вживання марихуани поступово, але впевнено призводить до розвитку залежності. Крім цього, при щоденному немедичному застосуванні з метою отримання тільки характерного одурманюючого ефекту, ризик стати наркоманом дуже великий. Імовірність розвитку залежності від марихуани зростає також тоді, коли у вас є певний досвід зловживання наркотиками або алкоголем. Марихуану, як правило вживають методом куріння або перорально, приймаючи її разом з їжею, залежність виникає від частого і у великій кількості вживання.

Характерні ознаки залежності від марихуани

маріхуановий наркоманія передбачає наявність як психологічної, так і фізичної залежності від наркотиків. Припинення вживання (абстиненція) може викликати дратівливість, безсоння і тривогу.

Інші ознаки залежності можуть включати в себе:

Шкода марихуани (відео)

потенційні питання

У вас ще є питання про наркотичному потенціал марихуани? Будь ласка, залишайте їх тут, в коментарях. Ми раді допомогти вам відповісти на всі ваші запитання особисто і оперативно. Якщо ми не знаємо відповіді на ваш конкретне питання, ми звернемося до кого, хто знає.

вгору

повернутися в основний розділ

З чого виготовляють марихуану ?
Як вживання марихуани стає залежністю ?
З чого виготовляють марихуану ?
Як вживання марихуани стає залежністю ?