Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Міністр фінансів США назвав "попереджувальним пострілом" звинувачення Трампа на адресу Пекіна і Москви в "валютної девальвації"

Міністр фінансів США Стівен Мнучін прокоментував повідомлення президента Дональда Трампа, який звинуватив Китай і Росію в навмисній девальвації національних валют

Міністр фінансів США Стівен Мнучін прокоментував повідомлення президента Дональда Трампа, який напередодні на своїй сторінці в Twitter звинуватив Китай і Росію в навмисній девальвації національних валют. Ця заява глави Білого дому керівник американського фінансового відомства назвав "попереджувальним пострілом".

"Це був попереджувальний постріл по Китаю і Росії на тему девальвації. Китай і раніше вже девальвував свою валюту в минулому. Вони також використовували достатню кількість своїх резервів, щоб підтримувати валюту. Президент хоче переконатися в тому, що вони не відступлять від своїх планів. Він стежить за цим ", - заявив Мнучін в ефірі CNBC .

В цей же час Мнучін відмовився спекулювати на тему того, чи прийме Трамп рішення про повернення США в число країн, що підписали торговельну угоду в рамках транстихоокеанський партнерства (TPP). Глава Мінфіну США лише зазначив, що президент перш за все хоче продовжувати вести торговельні переговори з метою отримання вигоди для Вашингтона.

- Експерти: обіцянка Трампа не поспішати з новими санкціями "не варто приймати буквально"

23 січня 2017 року, незабаром після інавгурації, Трамп оголосив про вихід США з TPP - це було одне з його головних обіцянок в ході виборчої кампанії. після підписання відповідного документа в Білому домі пояснили, що Трамп "розуміє, наскільки критично перш за все дбати про американських робітників і бізнесі, коли мова йде про торгівлю".

Напередодні президент США на своїй сторінці в Twitter заявив: "Росія і Китай грають в гру" Валютна девальвація ", оскільки США продовжують підвищувати процентні ставки. Неприпустимо!"

Відзначимо, що в понеділок, 16 квітня, російський рубль продовжив спроби відіграти позиції у долара. Нацвалюта РФ, як відзначали аналітики, взяла перепочинок на рішенні США поки не оголошувати нові санкції і буде стежити за нафтою, яка знову намагається вирости.

Одночасно з цим американська преса повідомила про плани адміністрації президента США розглянути можливість введення нових обмежувальних заходів в сфері торгівлі по відношенню до Китаю під приводом того, що китайська влада обмежують роботу американських технологічних компаній.

Новий виток загострення в торгових відносинах між США і Китаєм розпочався кілька тижнів тому, коли адміністрація Трампа опублікувала список продукції з Китаю, щодо якої планується ввести додаткові 25-процентні мита.

В якості заходів у Держрада КНР оприлюднив список найменувань американської продукції, на які будуть введені аналогічні збори. Вступ рішення в силу залежить від того, чи реалізують США свої плани.