Реклама
Реклама
Реклама

Кінотеатр "Висота" на південному сході столиці стане громадським центром

Фото: m24.ru/Александр Авілов

Багатофункціональний громадський центр крокової доступності "Висота" з'явиться замість старого кінотеатру в Кузьмінках, повідомляє Стройкомплекс Москви.

Об'єкт знаходиться в 52 будинку на вулиці Юних Ленінців. У новому центрі розмістять сучасний чотиризальний кінокомплекс. Крім того, там будуть розташовуватися продуктовий супермаркет, будинок побуту та хімчистка, магазини товарів для будинку, книжковий магазин, дитячий розвиваючий центр, магазини дитячих товарів, ресторани і кафетерії.

Поверхи будуть пов'язувати шість ескалаторів, сходів, два пасажирських і два вантажних ліфта. Завдяки цьому центр зможуть відвідувати маломобільні громадяни.

До 2020 року повинна завершитися реконструкція 39 радянських кінотеатрів. Зносити застарілі будівлі не будуть - з них зроблять багатофункціональні кінокомплекси.

У червні затвердили проекти реконструкції для п'яти кінотеатрів: "Байконур", "Ельбрус", "Планета", "Марс" і "Патріот". Незабаром фахівці планують приступити також до реконструкції кінотеатрів "Ангара" , "Киргизія", "Будапешт", "Мрія" , "Орбіта" і "Софія" .

У квітні проекти реконструкції затвердили ще для семи кінотеатрів: "Аврора", "Солнцево", "Світанок", "Прага", "Висота", "Янтар", "Алмаз".