Реклама
Реклама
Реклама

Прибутковий кролик мікраксель

  1. Акселеративного кролівництво - технологія майбутнього Хвороби кроликів, відмінок, причому повсюдний,...
  2. справжній мікраксель
  3. Міні-ферма - якісне житло для кроликів
  4. Хто такий керуючий?
  5. М'ясо акселерата - царська телятина
  6. прибутковість

Акселеративного кролівництво - технологія майбутнього

Хвороби кроликів, відмінок, причому повсюдний, знизили інтерес до галузі кролівництва у багатьох любителів і професіоналів цієї справи. Тим часом, кролик це тварина, яке за багатьма показниками - якістю, поживності, гастрономічним і цілющим властивостям продукції з нього, - випереджає інші види домашніх тварин. А ось проблем в процесі вирощування (хвороби, годування, розмноження ...) можна уникнути, якщо слідувати прогресивної формі ведення кролівництва.

Технологія прибутково-ефективного розведення кроликів, заснована на практичних результатах господарювання, доводить, що кролик може виживати і успішно розмножуватися, якщо застосовувати методику російського академіка І.М. Михайлова. Його винахід - акселерационного кролівництва на перевірку виявилося єдино вірною і надійною системою розведення кроликів, що знімає практично всю сьогоднішню проблематику господарювання. Більш того, присутній потужний комерційний фактор.

Більш того, присутній потужний комерційний фактор

Справжній кролик-акселератів ніколи не хворіє

І. Михайлов, послідовно розвиваючи ідею Вернадського, суть якої полягає в тому, що жоден вид не може жити серед власних відходів, на прикладі своїх кроликів доводить, що тварина, що не дихає власними міаз, значно продуктивніше і здоровіше.

Своєму захопленню - розведення кроликів - академік присвятив більшу частину життя. Сьогодні в світі кролівництво по Михайлову широко замінює звичайне. Ігор Миколайович зробив своє відкриття на основі серйозних наукових біологічних і фізіологічних досліджень. Метод вирощування кроликів-акселератів відзначений багатьма престижними преміями. На жаль, до недавнього часу, в основному за кордоном. Про значимість відкриття говорить той факт, що в Китаї метод акселеративного кролівництва входить в державну програму розвитку сільського господарства ...

Акселерат Михайлова не хворіє. Маленький кролик смокче свою матір до 3,5 місяців, він буквально вбирає в себе порції імунітету (відомо, що поки кролик смокче молоко - він не хворіє). А в 4 місяці його вже забивають, адже важить він 4-8 кг. Людина, що харчується м'ясом таких кроликів, не хворіє простудними захворюваннями, виліковує без операції виразку, проблеми внутрішніх органів, алергію і багато іншого.

справжній мікраксель

Михайлівський кролик-акселератів походить від предків, які не хворіли на вже більше 90 поколінь. Тварина любить міцний морозець. Живе на свіжому повітрі в блискучою білизною просторій, чистої міні-фермі, обладнаній усіма необхідними для радісного життя пристосуваннями, аж до плавального басейну. Харчується мікраксель близько 80 разів на добу. П'є досхочу самоочисну воду, взимку підігріту, влітку - прохолодну. Він не знайомий з ветеринарним лікарем. Одягнений в чудову шубу на міцною мездре.

Справжні, з діда-прадіда мікракселі відрізняються від новонавернених тим, що їм не страшні труднощі зимових окролов.

А якої породи акселератів? Слід засвоїти просту істину: акселератів - це не якась спеціальна порода кроликів; такий прекрасний результат досягається завдяки спеціальній технології утримання. Для вирощування підходить будь-яка з існуючих великих порід на ваш смак. Але справжнім акселератів кролик стає тільки тоді, коли вирощується за цим методом не менше ніж 90 поколінь, тільки в цьому випадку кролик матиме всі якості акселерата (імунітет, хутро і т.д.). З цього випливає, що потрібно на розлучення брати справжніх акселератів.

Велика удача - придбати на розплід справжнього мікракселя.

Однак, якщо ваша ферма НЕ акселеративному, звичний з початку позаминулого тисячоліття сарай ретрокроліковода з тарний ящиками, затягнутими з одного боку сіткою, або закритий коробок з сітчастими заслінками, то ваше придбання неправомірно. Крім того, гріх мучити настільки цінне тварина. Мікраксель, правда, значно довше може терпіти знущання. При епідемії за компанію не відразу загине, бо майже неможливо захворіти з його набором природних імунітетів. Для цього необхідний сильний стрес, який позбавляє на значний час тварина імунного захисту, наприклад, перенесення за вуха або пожежа в цьому сараї в поєднанні з епідемією будь-якої кролячій хвороби в вашому регіоні. Крім того, у акселерата немає імунітету від ретрокроліководства. Він незабаром, як і всі інші збиткові, наскрізь порівняли екскрементами, різко знизить плодючість.

Раціон кролика-акселератів після 3-місячного віку: якісне сіно, простий «свинячий» комбікорм (гранульований) і вода. Дорослі особини приймають їжу до 80 разів на добу. Це відповідає фізіологічним потребам організму, тому що кишка у кролика - до 9 м, а шлунок тонкий і не скорочується, тобто проходження їжі в ньому здійснюється тільки постійним споживанням - проштовхуванням їжі. При такому режимі їжа не затримується і не забражіваєт. Шлунок працює так, як запрограмовано природою. Воду акселерати п'ють досхочу, а не тоді, коли її наливає недбайливий господар. Взимку вода підігрівається до температури тіла, а влітку - прохолодна.

У чотиримісячному віці він досягає ваги дорослого кролика і здатний розмножуватися на рівні своїх природних можливостей. Кількість кролиць в період розростання ферми збільшується в геометричній прогресії. Продуктивність спарювання однієї пари кроликів - до 800 особин за півтора року.

З'їдає кролик за своє коротке життя зовсім мало, якщо порівняти цей показник з ретро (звичайними) кроликами, то раз в дев'ять менше. Як правило, забивають кролика в 4 місяці, в цей же час вони досягають статевої зрілості.

Як правило, забивають кролика в 4 місяці, в цей же час вони досягають статевої зрілості

Міні-ферма - якісне житло для кроликів

Конструюючи міні-ферму, Михайлов заклав в неї можливості задовольняти всі потреби і інстинкти кролика.

Вимоги до конструкції безпосередньо зачіпають економічні питання. Як швидко агрегат окупиться? Скільки прослужить? Який дасть дохід? Ось парадокс: чим дорожче (якісніше у виготовленні), тим краще ... Як відомо, скупий платить удвічі, вельми доречно про це нагадати. Дохід починається з попереднього витрати, чим довше міні-ферма прослужить, тим вигідніше вам.

Міні-ферма повинна якомога краще автоматично очищатися, оскільки самий неприємний елемент праці кролівника зазвичай пов'язаний з асенізації. Її завдання не менше двох тижнів годувати кроликів основною їжею (комбікорм). Забезпечувати їх сіном не менше ніж на тиждень без участі людини. Як можна довше, мінімум тиждень, поїти кроликів чистою питною водою. А якщо на вулиці холодно, то і автоматично підігрівати воду (бажано до температури тіла). Вона не повинна обтяжувати кролівника необхідністю підходу до неї взимку частіше ніж 1 раз на тиждень, а влітку - 1 раз на 4 дні.

Міні-ферма повинна повністю убезпечити кроликів від проникнення щурів, захистити від травматизму, кокцидиоза, пододерматита.

Міні-ферма була споруджена в точній відповідності зі стилем Кваренги, який побудував столицю Росії на холодних і вологих

вітрах Балтії. Північна стіна в міні-фермі товста, глуха, утеплена, а південна - відкрита, з вільним доступом тепла, світла і свіжого повітря. Вся конструкція займає всього 2,4 м2 території ділянки, а з урахуванням проходів 10 м2.

Працює міні-ферма в автоматичному режимі - годівниці і полки сконструйовані таким чином, що запасу корму і води вистачає на цілий тиждень, і вони доступні для тварин. Кал і сеча надходять в спеціальний піддон, який змінюється раз на тиждень. Агрегат оснащений системою примусової вентиляції міні-ферми, передбачає використання електроенергії для підігріву маточників і води. Якщо ви дуже зайнята людина, міні-ферма все одно не обтяжить вас, тому що до неї можна підходити лише раз на тиждень на півгодини.

На кролика-акселерационного фермі обов'язково працює стерильний цех або, в крайньому випадку, ділянку. Є майстер стерильного цеху, а якщо щодня в реалізацію на м'ясо і хутро ферма направляє більше 25 кроликів, то і підмайстер, або, при щоденному випуску понад 50 тушок - група помічників.

Кожна міні-ферма містить в собі гніздовий відділення. У поглиблення гніздового відділення ставиться відповідно до терміну, зазначеного в зоотехплане, місце гніздування. При температурі повітря нижче +8 ° С в місце гніздування, між металевим верхнім і фанерних (6 мм) нижнім статями, вставляється медична електрогрілка, яка включається в мережу на 27-й день сукрольності господині гніздового відділення. Навесні і восени. Найчастіше грілка підключається тільки на ніч. Влітку зазвичай не ставиться зовсім, а взимку, навпаки, зовсім не вимикається до видворення кроленят і видалення гніздування з гніздового відділення.

Міні-ферма призначена для розведення кроликів будь-яких порід в особистих і громадських підсобних господарствах, на фермах шкіл, колгоспів, радгоспів і військових частин, науково-дослідних інститутів і т.д. Розрахована на зовнішнє зміст тварин в абсолютно відкритих шедах, які не мають стін, що складаються з двох ферм, з'єднаних спільним дахом, що не має інших опор, крім опор самих конструкцій. Незамінна в особистих господарствах робітників і службовців, що мають час для занять кролівництвом лише у вихідні дні, в господарствах з дефіцитом робочої сили.

Хто такий керуючий?

Головний зоотехнік, зооинженер навіть на великій фермі часто є за сумісництвом її керуючим. Сама посада видає обов'язки з головою. Саме главою підприємства він і працює. Зазвичай це сам господар або сохозяіна, найбільший акціонер, ініціатор цієї справи. Людина дуже багатий. І настільки, що, в разі необхідності, може підтримати ферму власним капіталом. Керуючий повинен володіти всіма професіями, необхідними фермі; вміти підмінити будь-якого працівника, показати гарні методи виконання конкретної справи, володіти комп'ютером, розуміти людей і кроликів, розбиратися в бухгалтерії, економіці і політиці. Повністю перейнятися теорією, на якій базується відправна винахід, бути в курсі її розвитку.

На могутніх плечах керуючого і його заступника лежить, крім педагогіки, виховання і збивання працездатного дружного колективу, практично всі ведення господарства: постачання, збут, транспорт, контакти з іншими фермами і фірмами, місцевими властями і урядовими чиновниками, енергетиками, водоканалом, екологами та ветеринарами , епідеміологами, представниками російських і іноземних підприємств ...

Зоотехнічні роботи на акселерационного фермі:

  1. Злучка (і її варіації: в'язка, «Кук»).
  2. Установка гніздування (так ми тепер називаємо те, що колись називалося маточником або гніздовим ящиком).
  3. Включення грілки з оглядом і коригуванням готується гнізда (влітку ця операція називається «предокрольний огляд»).
  4. Прийом окролу.
  5. Спостереження за збереженням кроленят у гнізді.
  6. Роботи по системі «зозуль».
  7. Видворення кроленят з гнізда.
  8. Відсадження «хлопчиків» (тобто кроленят-самців) від матері і сестер.
  9. Розселення «хлопчиків».
  10. Реалізація готової продукції. (До зоотехнічним роботах у даному випадку відноситься лише своєчасне призначення кроликів на реалізацію.)

М'ясо акселерата - царська телятина

При вирощуванні кролів по акселеративного методикою виходить високоякісний і красиве хутро, який називається мікраксель. Мікраксель різко відрізняється від ретрокроліка: міздря його хутра дивно сильна. Принаймні настільки, що мікраксель придатний для виробництва чобіт, унт і дублянок. Оснащений прекрасним власним продовольчим запасом у вигляді солідних жирових наростів. Зняти шубку з акселерата зовсім не просто. Це не ретро, ​​шкурка якого знімалася, як колготки з худого турнюра. Потрібні особливі прийоми, за допомогою яких жирові прошарки відокремлюються від міздрі і залишаються на самій тушці. За якістю і красою мікраксель прирівнюється до хутра норки, песця або шиншил. Це безперечний факт. З нього шиють гарні, міцні та довговічні шуби з гарантованим терміном шкарпетки не менше 20 років.

Дієтичне м'ясо кролика-акселератів (на відміну від звичайного) не містить холестерину, пестицидів, запаху власних виділень, слідів яких би то ні було інших хімічних препаратів. Воно здатне знизити дозу отриманої радіації в організмі і підвищувати імунітет. Гастрономічний смак такого м'яса ні з чим не порівняти, хіба що з дичиною або царської телятиною.

прибутковість

Успішно займатися даним видом бізнесу можна як в місті, так і в селі. Необхідно тільки мати вільну ділянку площею 10 кв. м.

Витрата електроенергії (тільки в морозні дні) - 0,12 кВт / ч, при температурі навколишнього середовища вище + 10 ° С електроенергія не використовується. Трудовитрати на обслуговування 1 міні-ферми - 0,5 чол. / Год один раз в тиждень або 26чел. / Год. на рік. Це в 21 разів менше, ніж в звичайному кролівництві.

Практичний режим виробництва такої ферми - 28 голів 3-4-кілограмових кроликів кожні 50 днів. Фактично за один виробничий цикл (15 міс.) Ферма видає шкурок на 5-6 дорогих шуб і 520 кг екологічно чистого м'яса. Збут живих акселератів (племінних) в Україні на даний момент йде за ціною від 40 у.о. і більше за голову.

Ретрокроліковод вирощує крольчонка до 4-5-кілограмової ваги протягом року, при цьому ризикуючи втратити поголів'я в будь-який з його 365 днів. Акселератор не ризикує, бо, по уму тут вже точно ніхто не кремують, виростить значно кращої якості і такої ж ваги крольчонка всього за 4 місяці!

Вклав, скажімо, кожен з них на початку року в свою справу по $ 100. Весь рік витратив на вирощування ретрокроліковод. Продав кроленят, виручив, наприклад, $ 200. А акселератор отримав свої 200 вже вісім місяців назад! Тут же знову вклав їх у справу і ще через 4 місяці отримав $ 400. Залишив їх у справі і до кінця року має $ 800! Виходить, прибуток акселератора набагато щедрішими винагороджує його ставлення до тварин. Вона більше, як показав цей приклад, щодо рівня прибутків старого кролівництва в 7 разів! При тому сам працю з використанням винаходу легкий, цікавий і радісний, корисний для здоров'я. Не тільки кролика!

Матеріальні витрати на одного кролика (1,654 у.о.) менше вартості шкурки (2,5 у.о.). З урахуванням амортизаційних відрахувань і неврахованих витрат витрати можна прийняти 2,5 у.о.

Очевидно, що експортна частина акселеративного кролівництва в 3,37 рази перевищує дохідну частину.

Тетяна хитро

Тетяна хитро

А якої породи акселератів?
Як швидко агрегат окупиться?
Скільки прослужить?
Який дасть дохід?
Хто такий керуючий?